ضرورت حرکت پژوهشگاه ها به سمت استانداردسازی ، فعالیت های تحقیقاتی قوی تر از دوران قبل کرونا ادامه یابد
به گزارش مجله کامپیوتر، معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم گفت: شرایط موجود نباید خللی در فعالیت های پژوهشی ایجاد کند و فعالیت های تحقیقاتی با قوت بیشتر و حتی قوی تر از دوره قبل از کرونا باید ادامه داشته باشد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرنگاران به نقل از وزارت علوم، غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در شانزدهمین جلسه مجمع پژوهشگاه های ملی کشور با تاکید بر ماموریت گرایی پژوهشگاه ها و موسسات پژوهشی وزارت علوم و ضرورت تدوین و اجرای یک تا سه طرح کلان بلندمدت متناسب با احتیاج های فعلی و تحولات علمی فناوری پیش رو، گفت: در دوره کرونا، فعالیت های پژوهشی باید با قوت بیشتر از قبل ادامه داشته باشد.
وی در جمع بندی برداشت خود از فعالیت پژوهشگاه های کشور طی پنج ماه تصدی این سمت گفت: با آشنایی نزدیکی که در این مدت با ظرفیت بزرگ پژوهشگاه ها و موسسات پژوهشی وزارت علوم پیدا کردم معتقدم این پژوهشگاه ها که با دشواری های بسیار تشکیل شده و توسعه یافته اند، سرمایه علمی بسیار با ارزشی برای کشور هستند که به نظر می رسد بسیاری از نهاد ها و مراجع مدیریتی ما اطلاع کافی از این توانمندی ها ندارند و اغلب به دلیل اینکه عمدتاً با مسائل دانشگاه ها سروکار داشته اند برداشت دقیقی از این توان علمی ندارند.
وی اضافه نمود: پژوهشگاه ها هر یک باید نسبت به تدوین و اجرای یک تا سه طرح کلان اجرایی بلندمدت نیز اقدام نمایند که در شورای عالی عتف به تصویب برسد و چه بسا در آینده پژوهشگاه ها براساس همین طرح کلانی که عهده دار شده اند شناخته شوند. البته منظور از طرح های کلان با تعریفی که در گذشته از طرح های کلان شده بود و به نتیجه نرسید کاملاً فرق دارد و ناظر به احتیاج های میان مدت و بلندمدت کشور است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تاکید نمود: ضرورت دارد پژوهشگاه ها نیز مثل دانشگاه ها به سمت استانداردسازی ساختار ها و روش ها بفرایند و در عین توجه به اقتضائات ملی از استاندارد ها و اصول علمی بین المللی پیروی نمایند.
وی با بیان اینکه پژوهشگاه ها باید با توجه به پاندمی کرونا شرایطی را فراهم نمایند که محققان فعالیت های پژوهشی را که امکان انجام آن بدون حضور در محل کار وجود دارد به صورت دورکاری انجام دهند، توضیح داد: البته باید مراقب بود که شرایط موجود خللی در فعالیت های پژوهشی ایجاد نکند و فعالیت های تحقیقاتی با قوت بیشتر و حتی قوی تر از دوره قبل از کرونا ادامه داشته باشد.
رحیمی در ادامه با تقدیر از اقدام پژوهشگاه های وزارت علوم در تشکیل و تداوم مستمر جلسات مجمع پژوهشگاه های ملی که نقش موثری در برطرف مسائل و پیشبرد فعالیت های پژوهشی کشور دارد بر ضرورت پیگیری فعالیت های مجمع در قالب کارگروه های تخصصی و منحصر نشدن آن به جلسات روسای پژوهشگاه ها تاکید نمود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در سرانجام اظهار داشت: طی هماهنگی انجام شده با مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور که از اعضای مجمع است مقرر شده محققان این مرکز به صورت پاره وقت (چند ساعت در هفته) در بعضی پژوهشگاه ها و مراکز پژوهشی حضور پیدا نمایند که هم از نزدیک با فرایند فعالیت مؤسسات پژوهشی آشنا شوند و هم دانسته های علمی خود را در اختیار مدیران پژوهشگاه ها بگذارند.
منبع: خبرگزاری دانشجوtour-malaysia.ir: تور مالزی ارزان قیمت، تور پنانگ، کوالالامپور، لنکاوی، تور لحظه آخری مالزی را همراه ما باشید.
sale-blog.ir: مجله وبلاگ فروش | ارائه نرم افزارهای مدیریت وبسایت را به ما بسپارید.