طهماسبی: مرغ سایز سالم تر است و صرفه اقتصادی بیشتری برای تولیدکننده دارد خبرنگاران

به گزارش مجله یک کامپیوتر، مدیرکل آموزش بهره برداران و مشاغل کشاورزی گفت: تولید مرغ استاندارد، یعنی کاهش سن کشتار مرغ در کمتر از 40 روزگی با وزن لاشه تا 1700 گرم، علاوه بر اینکه برای مرغداران صرفه اقتصادی بیشتری دارد محصول سالم تری نیز برای مردم است.

طهماسبی: مرغ سایز سالم تر است و صرفه اقتصادی بیشتری برای تولیدکننده دارد خبرنگاران

به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران، مریم طهماسبی مدیرکل آموزش بهره برداران و مشاغل کشاورزی اظهار کرد: برنامه ملی تولید و مصرف مرغ سایز در قالب طرح ملی مدیریت سنی مرغ گوشتی را وزیر جهاد کشاورزی در مهر ماه سال جاری برای اجرا به استان های مختلف ابلاغ کردند که با توجه به حضور تمامی بخش ها و دستگاه های مرتبط با موضوع، برای اجرای این برنامه عزم ملی به وجود آمده است.

وی افزود: کارگروه های تخصصی مختلفی در سطح ملی تشکیل شده است از جمله کارگروه آموزش و ترویج که هدف آن ترویج و فرهنگ سازی تولید و مصرف مرغ با وزن استاندارد در کشور است در این کارگروه از کارشناسان زبده بخش های مختلف وزارت جهاد کشاورزی کمک گرفته می شود.

مدیرکل آموزش بهره برداران و مشاغل کشاورزی ادامه داد: از نظر استانداردهای جهانی لاشه مرغ آماده طبخ در بازار باید دارای رنج وزنی بین 1.2 تا 1.7 کیلوگرم داشته باشد چرا که این لاشه ها کیفیت بالاتری از نظر طعم، مزه، قابلیت هضم و سلامت نسبت به لاشه های سنگین وزن هستند.

وی شرح داد: در سنین بالاتر از سن استاندارد پرورش (بیشتر از 37 روزگی) مرغ ها جثه و وزن بیشتری داشته و معمولا تلفات و درگیری به بیماری های مختلف عفونی و غیر عفونی افزایش می یابد؛ در این زمان مرغدار برای جلوگیری از بروز بیماری و افزایش تلفات به دارو ها از جمله انواع آنتی بیوتیک ها متوصل می شود.

وی افزود: این عمل سبب افزایش باقی مانده های دارویی در لاشه شده و سلامتی مصرف نماینده را به شدت به مخاطره می اندازد؛ هدف ما هم آگاهی رساندن به مصرف نمایندگان است تا مرغ با کیفیت و سلامت بیشتری تهیه و مصرف نمایند.

طهماسبی گفت: مرغ های سنگین تر دارای مقادیر زیادی چربی زیر پوست و بخصوص در محوطه شکمی هستند که هنگام آماده سازی برای طبخ دور ریخته می شوند؛ این مسئله علاوه بر تهدید سلامتی و افزایش هزینه مصرف نماینده در خرید مرغ، سبب آلوده کردن محیط زیست و ضایع شدن بخش زیادی از خوراک مصرفی می شود که برای تولید این چربی ها مصرف شده است.

مدیرکل آموزش بهره برداران و مشاغل کشاورزی ادامه داد: بررسی های میدانی نشان داده است که مرغ سایز دور ریز کمتر و گوشت بیشتری در واحد وزن دارد و از لحاظ اقتصادی به نفع سبد اقتصادی خانوار است؛ البته ناگفته نماند که مرغ های درشت یا سنگین تر از استاندارد نیز تولید می شوند که مصرف خاص خود را برای تولید سوسیس و کالباس ، شنیتسل و فروش بصورت قطعه بندی یا برای استفاده در رستوران ها دارند.

وی گفت: مرغ گوشتی استاندارد (مرغ سایز) به واسطه کیفیت و سلامت بیشتر گوشتشان قاعدتا باید قیمت بیشتری داشته باشند و در دیگر کشور های به عنوان مرغ درجه یک به حساب می آیند اما در ایران عمدتا بخاطر عدم درجه بندی لاشه مرغ هنگام کشتار ، لاشه های با کیفیت و وزن های مختلف، قیمت های یکسانی دارند.

طهماسبی گفت: ما در سال 1400 به صورت آزمایشی برای تولید نمایندگان مرغ گوشتی در 8 استان مختلف در مجموع برای 1600 مرغدار آموزش های مرتبط با مسائل تغذیه، بهداشت و پرورش مرغ گوشتی استاندارد (مرغ سایز) را در دستور کار داریم. امید است با پشتیبانی همه دست اندرکاران در ترویج تولید و مصرف مرغ سایز بتوانیم به سلامت جامعه و کاهش هزینه های تولید کمک نماییم.

گروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 18 شهریور 1400 بروزرسانی: 18 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 52016

به "طهماسبی: مرغ سایز سالم تر است و صرفه اقتصادی بیشتری برای تولیدکننده دارد خبرنگاران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طهماسبی: مرغ سایز سالم تر است و صرفه اقتصادی بیشتری برای تولیدکننده دارد خبرنگاران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید