کرونا می تواند به وسیله غذا به بدن منتقل گردد

به گزارش مجله یک کامپیوتر، استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ویروس کووید 19 مانند سایر ویروس ها می تواند به وسیله غذا هم به بدن منتقل گردد.

کرونا می تواند به وسیله غذا به بدن منتقل گردد

به گزارش خبرنگاران، سید امیر محمد مرتضویان دکترای صنایع غذایی و استاد دانشگاه شهید بهشتی - انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در تبادل نظر با فارس در پاسخ به نگرانی مطرح شده مردم در سامانه 4030 ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و وزارت بهداشت مبنی بر تاثیر ویروس کرونا روی مواد غذایی، اضافه نمود: اگرچه موضوع ماندگاری ویروس روی مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است، اما کمتر در کشور و دنیا به این بحث پرداخته شده است و تحقیقات ویروس کرونا بیشتر در زمینه جنبه های پزشکی و درمانی متمرکز است.

وی با تاکید بر اینکه محصولات غذایی هم می تواند به ویروس کرونا آلوده شده باشد، گفت: مدت زمان ماندگاری این ویروس روی انواع غذاها هنوز به طور دقیق معین نشده به همین دلیل باید یک تحقیق بسیار علمی و دقیق در مورد این موضوع انجام گردد تا نشان دهد که مدت زمان ماندگاری روی انواع مواد غذایی مانند شیر پاستوریزه، انواع پنیر، دوغ، خامه، گوشت، سوسیس و کالباس، غلات و نان، انواع حبوبات و دیگر فرآورده ها چقدر است.

مرتضویان ادامه داد: احتمال آلوده شدن ثانویه انواع فرآورده های سنتی مثل شیر و نان در صورت آلودگی محیط پس از فراوری به ویروس کرونا وجود دارد. به همین دلیل باید چالش هایی که در این زمینه وجود دارد را با تحقیق درست، رفع کنیم.

وی با اشاره به اینکه تحقیقات علمی نشان می دهد که اگر فرآورده پاستوریزه باشد ریسک آلوده شدن به ویروس کرونا کاهش می یابد، اضافه نمود: توصیه می کنیم که مردم بیشتر فرآورده های صنعتی مصرف نمایند چراکه احتمال سرایت این ویروس به این فرآورده ها هم به دلیل پاکیزه تر بودن محیط های فراوری و هم اعمال فرآیندهای فراوری بسیار کمتر از فرآورده های سنتی و صنفی است. فرآورده های صنعتی از درجه بهداشتی بالاتری نسبت به فرآورده های سنتی برخوردار اند به همین دلیل مردم بهتر است از محصولاتی که بسته بندی هستند، استفاده نمایند.

استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی اضافه نمود: محصولات بسته بندی مانع ورود ویروس به محصولات غذایی به صورت آلودگی ثانویه می شوند. به همین دلیل تاکید داریم که فرآورده های صنعتی از ایمنی بالاتری برخوردار است. حتی نان های بسته بندی نسبت به نان های صنفی ایمنی بیشتری دارند اما باید بسته بندی با پس از ورود به منزل و پیش از باز کردن محصول، ضدعفونی یا شستشو گردد.

مرتضویان با اشاره به مصرف انواع شیرینی جات توضیح داد: تضمینی در مورد بهداشتی بودن انواع شیرینی هایی که در مواد قنادی ها فروخته می گردد وجود ندارد، چرا که احتمال آلودگی این محصولات به ویروس کووید 19 به ویژه بعد از خارج شدن از فرهای شیرینی پزی وجود دارد.

وی به مباحثی که در مورد اینکه اگر ماده اولیه محصولات غذایی صنعتی به ویروس آلوده بودند، آیا احتمال آلوده بودن این محصولات بعد از فراوری و حرارت هنوز هم وجود دارد یا خیر، گفت: به طور دقیق این موضوع هنوز معین نشده است.

استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه یک سری تخمین های علمی نشان می داد که احتمال غیر فعال شدن ویروس کووید 19 در دمای 60 الی 65 درجه و در چند ثانیه وجود دارد، توضیح داد: اما تحقیقی از مجله لن ست منتشر شد که نشان می دهد این ویروس در دمای 75 درجه هم به مدت 5 دقیقه مقاومت نموده است. البته این تحقیق در مواد غذایی نبوده و با توجه به اثرات حفاظتی ترکیبات مواد غذایی بر میکروب ها، ممکن است در مواد غذایی این دمای ماندگاری بیشتر هم باشد. بنابراین فقط انجام تحقیقات مستقیم و دقیق در مواد غذایی می تواند پاسخ گوی چگونگی سرایت این ویروس از راه غذا و به ویژه ماندگاری آن در انواع مواد غذایی باشد.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 3 مرداد 1399 بروزرسانی: 3 مرداد 1399 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 32227

به "کرونا می تواند به وسیله غذا به بدن منتقل گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کرونا می تواند به وسیله غذا به بدن منتقل گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید