در چه شرایطی زن بعد از طلاق نیز ارث می برد؟
به گزارش مجله یک کامپیوتر، بر اساس قانون مدنی، هر یک از زوجین اعم از زن و مرد درصورتی که در عقد دائم هم باشند، می توانند در صورت فوت، از ارث دیگری برخوردار شوند اما سوالی که مطرح می گردد آن است که آیا زن بعد از طلاق نیز ممکن است از همسر خود ارث ببرند؟
شرایط ارث بردن زن بعد از طلاق یکی از سوالات پر تکرار خانم ها است. از جمله افرادی که از متوفی ارث می برد، همسر دائم وی است. طبق ماده 864 قانون مدنی، ارث زن از شوهر بدین صورت است: از جمله اشخاصی که به موجب سبب ارث می برند هر یک از زوجین است که در حین فوت دیگری زنده باشند. بنا بر این ماده، زن از شوهر خود ارث می برد. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.
شرایط ارث بردن زن بعد از طلاق
آیا زن بعد از طلاق گرفتن از شوهر نیز می تواند از او ارث ببرد؟
پاسخ به این سوال ضمناً ماده 943 قانون مدنی آمده است. بر اساس آن، شرایط ارث بردن زن بعد از جدایی تعیین شده است. بر اساس ماده مذکور: اگر شوهر، زن خود را به طلاق رجعی مطلقه کند، هر یک از آن ها که قبل از انقضای عده بمیرد، دیگری از او ارث می برد. لیکن اگر فوت یکی از آن ها بعد از انقضای عده بوده یا طلاق بائن باشد، از یکدیگر ارث نمی برند.
در شرح این ماده باید گفت: طلاق میان زوجین یا از نوع طلاق بائن است. در این نوع طلاق مرد و زن پس از طلاق به صورت کامل از هم جدا می شوند. امکان رجوع و برگشت از طلاق وجود ندارد. مورد دوم طلاق رجعی است.
بر اساس آن، مرد می تواند در مدت عده طلاق رجعی به زن رجوع کند. در این طلاق بدون احتیاج به خواندن عقد ازدواج مجدد، زندگی نمایند.
از آن جهت که بر اساس قانون، مطلقه رجعیه (یعنی خانمی که با طلاق رجعی از همسرش جدا شده است) نوعا در حکم زن است، از حقوق زن که در قانون مدنی مقرر شده است برخوردار خواهد بود. ارث بردن یکی از این حقوق است.
به عبارت دیگر، در شرایطی که زن و شوهر با طلاق رجعی از هم جدا شده باشند و شوهر در طول مدت عده طلاق رجعی (سه ماه پس از طلاق) فوت نموده باشد، زن می تواند از ارث وی برخوردار باشد.
ولی درصورتی که طلاق از نوع طلاق بائن باشد یا اینکه فوت مرد پس از سپری شدن عده طلاق زن اتفاق افتاده باشد، دریافت سهم الارث زن پس از طلاق منتفی خواهد بود.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با دیگر نکات حقوقی حقوق مادر پس از فوت به چه کسانی می رسد؟ را مطالعه کنید.منبع: پیام دلتا