انواع دسر برای افطار؛ 6 دسر مقوی و خوشمزه

به گزارش مجله یک کامپیوتر، از انواع دسر برای افطار می توان به رنگینک، حلوا، مسقطی، شله زرد، رولت خرما و گردو و کیک خرما اشاره نمود. ویژگی مشترک این دسرها، مقوی و پرکالری بودن آن هاست که در ادامه با طرز تهیه آن ها آشنا خواهید شد.

انواع دسر برای افطار؛ 6 دسر مقوی و خوشمزه

خبرنگاران | سرویس آشپزی - ماه رمضان نزدیک است و همه به دنبال تزئین یک سفره زیبا برای افطار هستند. دسر ها علاوه براینکه باید ظاهری قشنگ داشته باشند تا زیبایی سفره را دوچندان نمایند، باید بسیار مقوی و پرکالری نیز باشند و انرژی از دست رفته روزه داران را به آنها بازگردانند. پس این مقاله را دنبال کنید تا طرز تهیه شش دسر خوشمزه و مقوی را یاد بگیرید.

چنانچه مطالعه قسمتی خاص مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده زیر به موضوع دلخواه خود برسید:

  • رنگینگ
  • حلوا
  • مسقطی
  • شله زرد
  • رولت خرما و گردو
  • کیک خرما مقوی

انواع دسر برای افطار

1. رنگینگ

مواد لازم (برای 4 نفر)
آرد گندم500 گرم
روغن 300 گرم
خاکه قند125 گرم
خرمای سیاه نرم 500 گرم
مغز گردو 125 گرم
دارچین کوبیده نرم1 قاشق سوپخوری
هل کوبیده1 قاشق مرباخوری
پسته چرخ نموده 1 قاشق سوپخوری

زمان لازم برای آماده کردن رنگینک نیم ساعت

طرز تهیه رنگینک:

  • کمی روغن در یک تابه بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد.
  • سپس آرد را در تابه بریزید و هم بزنید و حرارت را ملایم کنید. آرد را مرتب هم بزنید تا بوی خامی آن از بین برود و به رنگ طلایی درآید.
  • سپس حرارت را خاموش کنید.
  • خاک قند را الک کنید، دارچین و هل را بکوبید و به آرد اضافه کنید و هم بزنید.
  • هسته خرما را بگیرید و یک مغز گردو در آن بگذارید.
  • نصف آرد سرخ شده را روی یک سطح صاف پهن کنید و آن را با دست یا با پشت قاشق صاف و یکدست کنید، سپس خرما ها را روی آن بچینید.
  • سپس با بقیه آرد ها روی خرما را بپوشانید و با قاشق آن را صاف کنید.
  • کمی خاک قند الک شده روی آن بپاشید، سپس کمی پودر دارچین و پسته چرخ نموده روی آن بریزید.
  • رنگینک را با صورت لوزی یا مستطیل برش دهید و در ظرف مورد نظر بچینید.

رنگینک مجلسی، خوشمزه و مقوی شما آماده است…

2. حلوا

مواد لازم (برای 4 نفر)
آرد گندم250 گرم
شکر 200 گرم
روغن200 گرم
زعفران نصف قاشق چایخوری
آب 2 لیوان
گلابنصف لیوان
خلال بادام و پسته به میزان لازم

زمان لازم برای آماده کردن حلوا نیم ساعت

طرز تهیه حلوا:

  • ابتدا آرد را در یک تابه بریزید و روی حرارت بگذارید و به صورت پیوسته هم بزنید تا بوی خامی آن از بین برود و به رنگ طلایی درآید.
  • سپس آهسته آهسته روغن را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید که آرد ها باز شوند.
  • شکر را با آب در یک ظرف تمیز مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا شکر ها آب شوند.
  • مخلوط آب و شکر را آهسته آهسته به آرد اضافه کنید و هم بزنید.
  • زعفران را نیز اضافه کنید.
  • مخلوط را خوب هم بزنید تا حلوا شل نباشد.
  • دقایق پایانی گلاب را اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
  • حلوا که سفت شد آن را در دیس بکشید و با خلال پسته و بادام روی آن را تزئین کنید.

حلوا آماده شد … نوش جان …

بیشتر بدانید: طرز تهیه حلوا خرما، بدون احتیاج به شکر

3. مسقطی

مواد لازم (برای 4 نفر)
نشاسته 100 گرم
شکر 200 گرم
روغن 50 گرم
گلاب1 قاشق سوپخوری
آب 3 یا 4 لیوان
خلال بادام 50 گرم

زمان لازم برای آماده کردن مسقطی 1 ساعت

طرز تهیه مسقطی:

  • نشاسته را در آب بریزید و روی حرارت بگذارید، مرتب هم بزنید تا نشاسته حل گردد و یک محلول غلیظ حاصل گردد.
  • شکر را آهسته آهسته اضافه کنید و هم بزنید.
  • روغن و بعد گلاب را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  • پس از اینکه مواد خوب حل شدند و مایع غلیظ شد آن را در یک ظرف بریزید و کنار بگذارید تا سرد گردد.
  • وقتی خوب سرد و سفت شد آن را به شکل لوزی برش دهید و در ظرف مناسب بچینید و با خلال بادام تزئین کنید.

4. شله زرد

مواد لازم (برای 4 چهار نفر)
برنج خرد شده 500 گرم
شکر1 کیلو
روغن نصف پیمانه
زعفران سائیده نصف قاشق چایخوری
گلاب نصف پیمانه
خلال بادام 100 گرم
خلال پسته50 گرم
دارچین یک قاشق سوپخوری

زمان لازم برای آماده کردن شله زرد 2 ساعت

طرز تهیه شله زرد:

  • برنج را چندین مرتبه خوب بشویید، سپس آن را با آب (6 برابر مقدار برنج آب بریزید) در قابلمه بریزید و روی شعله زیاد بگذارید تا به جوش آید، وقتی جوش آمد حرارت را کم کنید. (اگر روی برنج کف جمع شد آن را با قاشق جمع کنید.)
  • پس از اینکه برنج نرم شد شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکر ها پخش و حل شوند.
  • شعله را کم کنید تا شله زرد جا بیفتد.
  • پس از اینکه کمی جا افتاد زعفران را در آب جوش حل کنید وبه شله زرد اضافه کنید.
  • روغن را داغ کنید و اضافه کنید.
  • خلال بادام ها را اضافه کنید و به شله زرد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. در ظرف را بگذارید تا شله زرد جا بیفتد (کمی خلال برای تزئین کنار بگذارید.)
  • وقتی خوب غلیظ شد و جا افتاد آن را در ظرف بریزید تا سرد گردد.
  • سپس آن را با پودر دارچین و خلال بادام تزئین کنید.

نوش جان …

بیشتر بدانید: طرز تهیه شله زرد قالبی مجلسی

5. رولت خرما و گردو

مواد لازم (برای 4 نفر)
تخم مرغ3 عدد
آرد5 قاشق غذاخوری
ماست2/5 قاشق غذا خوری
شکر2 قاشق عذاخوری
خرما20 عدد
گردو5 عدد
عسل2 قاشق عذاخوری
کنجدکمی
زعفرانیک قاشق عذاخوری

زمان لازم برای آماده کردن رولت 1 ساعت

طرز تهیه رولت خرما و گردو:

  • تخم مرغ ها را در یک کاسه بریزید و خوب بزنید تا سفیده و زرده آن یکدست مخلوط نگردد.
  • سپس ماست را به تخم مرغ اضافه کنید و مخلوط کنید.
  • شکر را نیز آهسته آهسته اضافه کنید و هم بزنید.
  • آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا گلوله نشوند و حل شوند.
  • آرد ها که حل شدند زعفران را اضافه کنید.
  • روغن را در تابه بریزید تا داغ گردد سپس مخلوطی که درست کردید را به صورت دایره هایی به قطر 10 سانتی متر دربیاورید و در تابه بریزید و هر دو طرف آن را سرخ کنید.
  • پوست خرما را بگیرید و خرما را با کنجد و عسل مخلوط کنید، سپس آن را در رولت های سرخ شده بریزید و آن را بپیچید.
  • رولت ها را در اندازه های 3 سانتی برش بزنید و کمی دارچین روی آن بپاشید.

رولت شما آماده است… نوش جان …

6. کیک خرما مقوی

مواد لازم (برای 8 نفر)
شیر شیرین و غلیظ یک لیتر
خرمای خشک خرد شده1/5 پیمانه
آب یک پیمانه
جوش شیرین¼ قاشق چایخوری
کره خرد شده نصف پیمانه
شکر1/3 پیمانه
تخم مرغدو عدد
آرد سفید 1 و ¼ پیمانه
پودر وانیلدو قاشق چایخوری

زمان لازم برای آماده کردن کیک خرما 1 ساعت

طرز تهیه کیک خرما:

  • شیر و آب و خرما را در یک قابلمه بریزید و مخلوط کنید.
  • قابلمه را روی حرارت بگذارید تا جوش آید، به محض جوش آمدن شعله را کم کنید و تا 2 تا 3 دقیقه هم بزنید.
  • پس از آن شعله را خاموش کنید و جوش شیرین را اضافه کنید.
  • در یک کاسه کره و شکر را با هم مخلوط کنید تا فرم خامه ای بگیرد و سپس تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کنید و هم بزنید.
  • سپس آرد و وانیل را اضافه کنید.
  • حال مخلوط شیر و آب و خرما را اضافه کنید.
  • مخلوط را درون قالب کیک بریزید. (قالب را چرب کنید یا کاغذ روغنی کف آن پهن کنید.)
  • فر را روشن کنید و روی حرارت 175 درجه سانتی گراد بگذارید تا داغ گردد.
  • قالب را به مدت 45 دقیقه در فر بگذارید تا خوب بپزد.

کیک خرما آماده پذیرایی برای افطار است … نوش جان …

بیشتر بدانید: طرز تهیه چند نوع افطاری خوشمزه، ساده و جدید

اگر شما نیز تجربه ای از درست کردن انواع دسر برای افطار دارید، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید. می توانید نظرات و سوالات خود را به وسیله بخش ارسال نظر در انتهای همین صفحه برای ما ارسال نمایید تا به سوالاتتان پاسخ داده و تجربیاتتان را با دیگران به اشتراک بگذاریم.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: setare.com
انتشار: 28 مهر 1400 بروزرسانی: 28 مهر 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 58657

به "انواع دسر برای افطار؛ 6 دسر مقوی و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع دسر برای افطار؛ 6 دسر مقوی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید