با تغییر سبک زندگی مانع افت انرژی تان شوید

به گزارش مجله یک کامپیوتر، تهران (پانا) - کمبود انرژی یکی از شایع ترین شکایت های افرادی است که به پزشک مراجعه می نمایند. ناراحت نماینده است وقتی که کارهای زیادی باید انجام دهید اما احساس خستگی و بی انرژی بودن مدام شما را عقب بیندازد.

با تغییر سبک زندگی مانع افت انرژی تان شوید

به گزارش تبیان، خستگی چیزی است که همه آدم ها گاهی آن را تجربه می نمایند. خستگی می تواند ناشی از کسر خواب، یک بیماری و یا کار و فعالیت زیاد باشد؛ اما علت خستگی شما هر چه که باشد، راه هایی برای مقابله با آن وجود دارد.

اگر بیشتر اوقات احساس خستگی می کنید، اولین قدم این است که جهت معاینه و چکاپ به پزشک مراجعه کنید. خیلی از مسائل سلامتی مثلاً کمبود آهن، کم کاری تیروئید، دیابت و حتی افسردگی می توانند سبب خستگی مزمن شوند.

وقتی از سلامت خود مطمئن شدید، باید سبک زندگی تان را آنالیز کنید تا ببینید شرایط تغذیه، خواب و فعالیت بدنی تان چگونه است. کمبودی در هر یک از این موارد می تواند سطح انرژی تان را کاهش داده و احساس خستگی مداوم و خواب آلودگی به شما بدهد.

می خواهید بدانید چه عادت های دیگری می توانند موجب خستگی شوند؟ پس ادامه مطلب را بخوانید.

رژیم غذایی پُر از قند

خوردن غذاهای پُرقند و بسیار فرآوری شده ممکن است یک انرژی موقتی به شما بدهد؛ اما در نهایت این غذاها می تواند احساس خستگی تان را بدتر نموده و شما را گرسنه تر نمایند. وقتی چیزی می خورید که قند یا کربوهیدرات زیادی دارد و بدنتان آن را فوراً جذب می نماید، قند خونتان فوراً بالا می رود و این افزایش قند خون باعث یک انرژی ناگهانی می گردد اما مدت آن کوتاه است.

متأسفانه بعد از افزایش انرژی اولیه که ناشی از افزایش قند خون است، قند خون فوراً افت می نماید. این افت و خیزها موجب خستگی و دیگر علائم مانند لرز، مه مغزی و گاهی اندوه و بی انگیزه بودن می شوند.

راهکار چیست؟ هله هوله و نوشیدنی های قندی را کنار بگذارید و غذاهای طبیعی و پُرفیبر و پُرپروتئین را جایگزین کنید. این غذاها قند خون را بالا نمی برند و موجب خستگی تان نمی شوند. در ضمنً، از جهت سلامت متابولیک نیز بهترند. غذاهای بسیار فرآوری شده و قندی، مواد مغذی باارزشی که بدن برای فراوری انرژی به آن ها احتیاج دارد را ندارند.

بعضی داروها

خیلی از افراد داروهایی مصرف می نمایند که عوارض جانبی دارند. تعدادی از داروها معروف اند به ایجاد احساس خستگی؛ مانند: آنتی هیستامین ها که برای درمان آلرژی مصرف می شوند، داروهای مربوط به اختلالات خلقی، شُل نماینده های عضلات، بعضی از داروهای فشارخون و داروهای مسکن.

راهکار چیست؟ اگر به تازگی مصرف داروی جدیدی را آغاز نموده اید و احساس خستگی می کنید که قبلاً نداشته اید علتش می تواند همین دارو باشد. در خصوص امکان جایگزین کردن دارو با پزشکتان مشورت کنید.

کم آبی بدن

تحقیقات نشان می دهد خیلی از افراد دچار دهیدراسیون خفیف هستند. به عبارتی دیگر، شما به اندازه کافی آب نمی نوشید. حتی دهیدراسیون خفیف هم می تواند موجب خستگی، مه مغزی، کمبود انگیزه و سردرد گردد. خیلی از افراد نمی دانند که بدنشان به آب بیشتری احتیاج دارد. اگر برای درمان فشار خون یا عارضه قلبی داروی ادرارآور استفاده می کنید، پس در معرض کم آبی بدن هستید. همچنین اگر تمرین و ورزش می کنید، حین ورزش به واسطه عرق آب زیادی از دست می دهید که اگر آن را جایگزین نکنید، احساس بی انرژی بودن خواهید کرد.

راهکار چیست؟ یکی از علائم کم آبی بدن، تیره شدن رنگ ادرار است. اگر ادرارتان تیره تر از زرد روشن است پس باید بیشتر آب بنوشید.

کافئین

کافئین باید به شما انرژی بدهد، اینطور نیست؟ اما نوشیدن چند فنجان قهوه در روز تبدیل به عادت می گردد و بدن و مغزتان به اثرات کافئین عادت می نماید و دیگر با مصرف آن انرژی نمی گیرید. اگر مصرف کافئین را ناگهان قطع کنید، تا یک هفته احساس خستگی و سردرد خواهید داشت که از علائم ترک کافئین است.

راهکار چیست؟ اگر می خواهید مصرف کافئین را کاهش دهید، تدریجاً این کار را انجام دهید.

کار زیاد با ابزارهای الکترونیکی

آیا همواره گوشی همراه دستتان است؟ مدام چرخیدن در فضای مجازی نه تنها خسته نماینده است بلکه نور آبی این ابزارها می تواند خواب شبتان را هم به هم بریزد. در ضمنً خیلی ها عادت دارند یکجا بنشینند و با گوشی خود سرگرم شوند، اما زیاد نشستن هم می تواند سبب خستگی گردد.

راهکار چیست؟ نور آبی در عصر، ترشح ملاتونین یا هورمون خواب را مختل می نماید. افت ملاتونین باعث می گردد نتوانید به خواب بروید. پس حداقل دو ساعت پیش از خواب، ابزارهای الکترونیکی را کنار بگذارید.

تحرک داشته باشید

از قلم نیاندازید که خستگی می تواند علامتی از بعضی بیماری ها نیز باشد. بنابراین ابتدا به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید مسئله ای از این جهت ندارید. فعالیت بدنی داشته باشید و بیشتر از یکی دو ساعت در طول روز ننشینید. خود ِ بی تحرکی موجب احساس خستگی می گردد. بدن شما برای تحرک ساخته شده، پس اجازه ندهید مدت طولانی یک جا بی حرکت بماند. اگر فعالیت کنید، جریان خون بهتری در بدن دارید و کمتر احساس خستگی می کنید.

کلام آخر

همهی ما گاهی خستگی را تجربه می کنیم. خستگی، واکنش طبیعی انسان به کسر خواب، تغذیه نامناسب، استرس و بی تحرکی است اما به عادت های سبک زندگی نیز مربوط می گردد. پس نحوه تغذیه، داروهای مصرفی، میزان کافئین مصرفی و میزان استفاده از ابزارهای الکترونیکی تان را آنالیز کنید. چند تغییر ساده می تواند تمام آن چیزی باشد که به آن احتیاج دارید.

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

مجله کامپیوتر: از کامپیوتر و IT کلی مقاله و ترفند جالب اینجا داریم

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 30 آبان 1400 بروزرسانی: 30 آبان 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 55204

به "با تغییر سبک زندگی مانع افت انرژی تان شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با تغییر سبک زندگی مانع افت انرژی تان شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید