تصمیم هسته ای ایران دردناک برای اروپا

به گزارش مجله یک کامپیوتر، تصمیم ایران برای کاهش تعهدات در پاسخ به خروج آمریکا و بدعهدی اروپا در برجام، هر چند دیرهنگام اما واکنشی بجا و درست است که در 16 تیر ماه در صورت ادامه روندی که اروپا در پیش گرفته است باید برای آنها دردناکتر باشد.

تصمیم هسته ای ایران دردناک برای اروپا

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، روزنامه سیاست روز در سرمقاله شماره امروز خود نوشت:

سیاستی که جمهوری اسلامی ایران اکنون در برابر بدعهدی اروپا در پیش گرفته سیاستی درست، منطقی، اصولی و اندکی انقلابی است. روز گذشته نیز رئیس جمهور قاطعانه اعلام نمود از 16 تیر غنی سازی را از 3.67 به هر میزان که احتیاج باشد بالا می بریم.

خروج آمریکا از برجام و نقض آن باعث نشد که ایران بی درنگ واکنش نشان دهد، بعضی بر این اعتقاد هستند که پس از خروج رسمی رژیم ایالات متحده از توافق هسته ای، ایران نیز باید از آن خارج می شد و اجازه نمی داد پس از یکسال از خروج آمریکا از برجام، واکنش نشان دهد.

اما بعضی دیگر بر این اعتقاد هستند که واکنش ایران همراه با شکیبایی و صبر استراتژیک در قبال برجام و ماندن در آن تصمیم درستی بود، چرا که بهانه را از دست طرف مقابل گرفت.

هر چند خروج آمریکا از برجام و نقض آن کافی بود تا واکنش ایران نیز مقابله به مثل باشد و این حق جمهوری اسلامی بود، اما دولت که با وجود بی خاصیتی توافق هسته ای همچنان آن را یک دستاورد بزرگ می پندارد، اصرار بر ماندن در آن داشت و البته هنوز هم دارد چرا که پس از گذشت یکسال از خروج آمریکا و بدعهدی اروپایی ها در اجرای تعهدات خود، تصمیم گرفته است گام به گام تعهدات خود را در توافق هسته ای کاهش دهد. این روش را می توان فشار از پایین و چانه زنی از بالا نامید.

بر این اساس ایران گام نخست را همزمان با سالگرد خروج آمریکا از برجام شروع کرد و سقف غنی سازی ایران از 300 کیلو گذشت.

قرار بر این است که 16 تیر ماه نیز گام بعدی در کاهش تعهدات ایران در توافق هسته ای برداشته گردد.

اکنون اروپایی ها همچنان در حال افزایش هشدارها و تهدیدات خود علیه جمهوری اسلامی ایران هستند، اما هیچ اقدامی برای اجرای تعهدات خود در برجام انجام نمی دهند.

سیاست گام به گام ایران اروپایی ها را وادار به واکنش نموده، اروپا تصور نمی کرد که در دولت تدبیر و امید با وجود توافق هسته ای که دو سال برای آن موقع و هزینه گذاشته شد، چنین اقدامی انجام گردد، اما شد.

حال که ایران تغییر رویه را شروع و میخواهد اقدامات مهمتری نیز انجام دهد، دستپاچگی اروپایی ها نیز جالب توجه است.

جرمی هانت وزیر امور خارجه انگلیس گفته، انگلستان از برجام خارج خواهد شد اگر که ایران شرایط برجام را نقض کند.

اشاره او به افزایش غنی سازی ایران از سقف معین شده در برجام برای ایران است، جمهوری اسلامی اعلام نمود که از سقف اورانیوم غنی شده فراتر رفته و 300 کیلو را رد نموده است.

آمریکا نیز به کاهش تعهدات ایران در برجام واکنش نشان داد و ترامپ در این باره گفت که ایران با آتش بازی می نماید!

وی که در اوال آفیس کاخ سفید صحبت می کرد گفت: آنها می دانند که در حال اجرا چه کاری هستند. آنها می دانند با چه چیزی در حال بازی هستند، آنها در حال بازی با آتش هستند. بنابراین به هیچ وجه هیچ پیامی به ایران ندارم.

این که کشورهایی که از برجام خارج شده و یا به تعهدات خود عمل ننموده اند چگونه از ایران می خواهند برجام را رعایت کند و از آن خارج نگردد و حتی بخشی از تعهدات خود را هم کاهش ندهد، حکایت ضرب المثل هم خدا را خواستن و هم خرما را خواستن است.

آتش برجام را آمریکا روشن کرد، آن موقع که نه تنها تعهدات خود را اجرا نکرد بلکه رسماً از آن خارج شد و به اروپایی ها نیز اجازه نداد تعهدات خود را اجرا نمایند که تفاوتی با خروج از توافق هسته ای ندارد.

وزیر خارجه انگلیس، ایران را تهدید نموده که از برجام خارج می گردد، البته پیش بینی می شد که اروپا نیز دست به چنین کاری بزند، این واکنش ها در حالی صورت می گیرد که جمهوری اسلامی ایران نه یکسال که از خروج رسمی آمریکا از برجام می گذرد، بلکه از زمان شروع اجرای برجام از سوی طرفین، تنها کشور متعهد به توافق هسته ای بوده است.

ایران بیش از 3 سال است که برجام را اجرا نموده و آمریکا و اروپا آن را نقض نموده اند.

ایران اگر پس از امضای برجام همان سیاست گام به گام را اجرا نموده بود و همسان با طرف های مقابل تعهدات هسته ای را اجرا می کرد، اکنون پس از بیش از سه سال اجرای یکطرفه برجام زمانی که اندکی از تعهدات خود را کاهش داده اروپا و آمریکا به خود اجازه نمی دادند واکنش های تند علیه ایران داشته باشند.

موضوع اجرای گام به گام تعهدات توافق هسته ای از سوی هر دو طرف نکته مهمی بود که رهبر معظم انقلاب نیز به دولت و اعضای تیم مذاکره نماینده هسته ای توصیه و تأکید کردند و حتی یکی از شروطی که مطرح شد همین مسئله بود.

این توصیه، پیشنهاد و شرط که از سوی رهبر انقلاب مطرح شد یک خواسته منطقی و درستی بود که البته دولت و اعضای تیم هسته ای آن را نادیده گرفتند و تعهدات ایران را با سرعت شروع و اجرا کردند که حتی آژانس نیز به آن اشاره نمود.

شروع تعهدات ایران در حالی بود که آمریکا و اروپا هیچ اقدامی برای اجرای تعهدات خود انجام ندادند و حتی آن دسته از شرکت های اروپایی که به ایران آمدند و قراردادهایی که با طرف های اروپایی برای خرید هواپیما و دیگر احتیاجهای کشور امضا شد، هیچگاه به مرحله اجرا نرسید. فروشندگان هواپیمای مسافربری زیر قرارداد زدند. حتی خودروسازهای فرانسوی نیز ایران را ترک کردند.

هر چند دیرهنگام اما تصمیم برای کاهش تعهدات ایران در پاسخ به خروج آمریکا و بدعهدی اروپا در برجام واکنشی بجا و درست است که در 16 تیر ماه در صورت ادامه روندی که اروپا در پیش گرفته است باید برای آنها دردناکتر باشد.

سیاوش کاویانی

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 18 شهریور 1400 بروزرسانی: 18 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 9489

به "تصمیم هسته ای ایران دردناک برای اروپا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تصمیم هسته ای ایران دردناک برای اروپا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید