تهدید و تخریب حریم ساحل مُکسَر ، فرماندار بندرلنگه: دستور توقف فعالیت صادر شد
به گزارش مجله یک کامپیوتر، به تازگی تصاویر و فیلمی در شبکه های اجتماعی منتشرشده است که تهدید و تخریب حریم ساحل مُکسَر در بندر مقام را هشدار می دهد.

بندر مقام از توابع بخش شیبکوه در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان است. دهستان آن زمانی مقر حکومت قبیله بنی حمّاد بود و هنوز هم بقایایی از آثار آن دوره در این منطقه دیده می گردد. بندر صیادی مقام دروازه ورودی جزیره لاوان نیز است.
مدتی است تصاویر دلفریبی از بکرترین بخش این بندر، یعنی ساحل مُکسَر منتشرشده که آن را به مقصدی گردشگری تبدیل نموده است. این ساحل به قدری بکر و دست نخورده به نظر می آید که با وجود حجم تخریب و زباله در دیگر نقاط ساحلی کشور، این تردید و پرسش را برای بسیاری پیش می آورد که آیا چنین ساحلی در ایران وجود دارد؟
هرچند در فیلمی که منتشرشده لودری در حال خاک برداری از ساحلی در نزدیکی مکسر است و در کنار آن خانه های موقتی احداث شده اند که کاربری آن ها معین نیست. بسیاری از فعالان و دوستداران گردشگری این اقدام را به منزله دست درازی به حریم ساحل توریستی بندر مقام دانسته اند.
در همین خصوص فرماندار شهرستان بندرلنگه در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه در فیلم مذکور گفته می گردد این منطقه در حال احداث پرورش میگو است که به هیچ وجه صحت ندارد، اضافه نمود: مجوز اعطاشده جهت پرورش لارو میگو در حدود 3 هکتار بوده و مجتمعی آزمایشگاهی است و به هیچ وجه تخریب ساحلی در کار نبود.
علی نیکویی با اشاره به اینکه تمامی دستگاه های مربوطه برای انجام این کار از جمله اداره کل حفاظ محیط زیست مجوز لازم را صادر نموده اند، توضیح داد: به هرحال به دلیل حساسیت های ایجادشده و آنالیز اینکه شرکت بهره بردار منطقه موردنظر را طبق موافقت نامه به مرحله اجرا رسانده یا خیر، دستور تعطیلی فعالیتش صادر شد تا آنالیز های بیشتر صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه لارو میگو نیز تا به امروز از کشورهای خارجی صادر می گردد که با توجه به ظرفیت داخلی این امکان وجود دارد در شرایط تحریمی از این پتانسیل داخلی بهره بیشتری ببریم، اعلام کرد: به طورقطع بنده به رعایت ضوابط زیست محیطی معتقد بوده و باید این ضوابط رعایت گردد و بر اجرای آن به صورت محکم ایستاده ایم.
همچنین مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان در گفت وگو با ایسنا، اضافه نمود: روز گذشته پس از انتشار تصاویری در فضای مجازی بلافاصله کارشناسان خود را به منطقه موردنظر اعزام کردیم.
حبیب مسیحی با بیان اینکه ابتدا باید گفت آنجا کارگاه تکثیر لارو میگو است نه مزارع پرورش میگو و تفاوت های بسیاری بین این دو مورد است، اظهار کرد: کارشناسان اعلام کردند فاصله هایی که بین صخره ها و محل مته کاری اجرا شده بیش از 300 متر است.
وی با اشاره به اینکه بحث وجود لاک پشت در آن منطقه موردآنالیز گرفت و حتی از بومیان منطقه نیز سؤال شد که به هیچ وجه در آن ناحیه فعالیت بهره بردار هیچ لاک پشتی تخم گذاری ننموده و وجود نداشت، بیان نمود: باید گفته گردد در تصاویر ارائه شده نیز کمی شیطنت نیز صورت گرفته و تصاویر شیدور و قشم به دلیل زیبایی منحصربه فردش نیز هم وجود دارد.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آن را از اینجا دانلود کنید: video/mp4
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان با بیان اینکه حال اگر ازلحاظ گردشگری این منطقه نیز اهمیت دارد بنده متولی این امر نیستم و باید اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز وارد گردد، افزود: باید این نهاد نیز پهنه های گردشگری را معین و ابلاغ کند و در استعلامات نیز مجوز بلامانع صادر ننموده و بگوید مناطق گردشگری بهره برداری گردشگری گردد.
وی ادامه داد: کارگاه امور زیربنایی استان هرمزگان نیز مجوز تغییر کاربری یک نقطه را صادر می نماید و تمامی دستگاه های متولی نیز اظهارنظر می نمایند.
مسیحی در سرانجام با تأکید بر اینکه باید در تمامی پروژه ها ضوابط زیست محیطی رعایت گردد، اضافه نمود: اگر ازلحاظ گردشگری آن منطقه اهمیت دارد باید فرمانداری شهرستان بندرلنگه وارد کارشده و با وساطت کاربری این نقطه را به بهره بردار گردشگری دهد و نقطه ای دیگر را به بهره بردار فعلی دهند.
همچنین مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان در گفت وگو با ایسنا درباره واگذاری این بخش از ساحل بندر مقام و تخریب آن، اظهار کرد: در جریان نیستم. اگر پروژه به پرورش میگو مربوط باشد مجوز آن را اداره شیلات صادر می نماید، ولی هنوز از این موضوع مطمئن نیستم و باید آنالیز کنم.
رضا برومند با اشاره به اینکه طبق گفته دهیار منطقه مجوز بهره برداری برای تکثیر لارو میگو بوده نه پرورش میگو، بوده بیان نمود: وی وقتی مسئله آثار تاریخی مطرح باشد، از این اداره استعلام می گیرند اما درباره آثار طبیعی و یا توریستی چنین استعلام هایی گرفته نمی گردد، مگر آن که آن اثر طبیعی ثبت شده باشد.
برومند ادامه داد: اگر در آنالیز ها صحت این موضوع تائید شد که آثار تاریخی و یا طبیعی این منطقه درتهدید است، همانند موضوع گنبدهای نمکی بستک، حتماً پیگیری می کنیم تا جلوی آن گرفته گردد.
وی اعلام کرد: در این منطقه نیز بحث وجود لاک پشت ها رد شده و منطقه موردنظر در بافت تاریخی نیز وجود ندارد وگرنه قاطعانه وارد می شدیم.
منبع: چمدان