عسلویه؛ شهری دو چهره از طبیعت و صنعت
به گزارش مجله یک کامپیوتر، عسلویه، شهری است که نفس هایش با بادهای گرم خلیج فارس گره خورده و قلبش با صنعت نفت و گاز می تپد. جاهای دیدنی عسلویه یکی از مقاصد کمترشناخته شده جنوب ایران است. این شهر بندری با ترکیبی مجذوب کننده از طبیعت بکر، تاریخ پر رمزوراز و صنعت پیشرفته، مانند گنجی پنهان در دل خلیج فارس می درخشد.

تصور کنید در ساحلی آرام قدم می زنید؛ جایی که برخورد امواج دریا با صخره های ساحل بنود، صدایی گوش نواز ایجاد می نماید. روی شن های نرم می نشینید و انعکاس رنگ های نارنجی و طلایی غروب خورشید را روی آب دریا تماشا می کنید.
شاید هم ترجیح می دهید با قایق به دل جنگل های حرا بروید؛ جایی که درختان شگفت انگیز حرا، ریشه در آب شور دارند و پرندگان مهاجر، آواز زندگی سر می دهند. تماشای های عسلویه، این شهر دوست داشتنی، نه تنها برای علاقه مندان به طبیعت، بلکه برای کسانی که در پی کشف فرهنگ غنی جنوب ایران هستند، مقصدی ایده آل است.
بهتر است چه زمانی به عسلویه سفر کنیم؟
برترین زمان برای سفر به این شهر، فصل پاییز تا اواخر زمستان است که دمای هوا نسبتا معتدل تر است.
جاهای تماشای معروف عسلویه کجاست؟
روستای ساحلی بنود، آبشار درزو، خلیج نایبند، جنگل حرا، اسکله نخل تقی، دهکده گردشگری پازارگاد عسلویه، چشمه کلات، روستای هاله، روستای بندو و… .
در عسلویه کجا اقامت کنیم؟
برای اقامت در عسلویه گزینه های مختلفی پیش شما است؛ از جمله رزرو هتل، اقامتگاه بومگردی، اجاره ویلا و کمپینگ. هر کدام از این موارد را می توانید طبق سلیقه و بودجه خود انتخاب کنید.
سوغات عسلویه چیست؟
خرما و مشتقات آن، انواع ماهی جنوب، میگو و بعلاوه صنایع دستی مانند لباس های سنتی، عبا شتری، گلیم، گبه و… .
برترین راه دسترسی به عسلویه کدام است؟
برای سفر به عسلویه، می توانید یکی از روش های سفر هوایی، سفر با ماشین شخصی، اتوبوس و یا قطار را انتخاب کنید.
در راهنمای سفر به عسلویه در مجله گردشگری خبرنگاران ، شما را به سفری هیجان انگیز به دل این شهر دعوت می کنیم. از مسیرهای دسترسی و برترین زمان سفر گرفته تا جاذبه های تماشای، غذاهای محلی و سوغاتی های خوشمزه، همه چیز را برای شما آماده نموده ایم. پس آماده باشید تا عسلویه رازهایش را با شما به اشتراک بگذارد و خاطراتی فراموش نشدنی برایتان بسازد.
عسلویه کجاست؟
عسلویه شهری بندری و صنعتی در جنوب ایران است که در استان بوشهر واقع شده است. این شهر در حاشیه خلیج فارس واقع شده و به عنوان یکی از مهم ترین قطب های انرژی کشور شناخته می شود.
عسلویه با مساحتی حدود 698 کیلومترمربع و جمعیتی نزدیک به 14 هزار نفر، به دلیل وجود پروژه های بزرگ نفت و گاز مانند پارس جنوبی، نقشی کلیدی در اقتصاد ایران ایفا می نماید.
از نظر جغرافیایی، این شهر در فاصله حدودا 290 کیلومتری از مرکز استان بوشهر قرار گرفته و به وسیله جاده های اصلی به شهرهای مهمی مانند بوشهر و شیراز متصل می شود.
این شهر از شمال به شهرستان مهر استان فارس، از شرق به شهرستان پارسیان استان هرمزگان، از غرب به شهرستان کنگان و از جنوب به خلیج فارس محدود می شود.
لوکیشن عسلویه روی گوگل مپ
مسیرهای دسترسی به عسلویه
برای سفر به عسلویه، می توانید یکی از روش های سفر هوایی، سفر با ماشین شخصی، اتوبوس و یا قطار را انتخاب کنید. ما در ادامه این مطلب، انواع مسیرهای دسترسی به عسلویه را آنالیز می کنیم تا طبق نظر و انتخاب خود، برترین راه را در پیش بگیرید.
سفر هوایی
اگر از نظر هزینه مسئله ای ندارید، باید بگوییم سفر هوایی، سریع ترین و راحت ترین راه برای رسیدن به عسلویه است. فرودگاه عسلویه امکان پروازهای مستقیم از تهران و دیگر شهرهای بزرگ ایران را فراهم می نماید.
ضمن این که مدت زمان پرواز تهران به عسلویه حدودا یک ساعت و 20 دقیقه است.
سفر با ماشین شخصی
برای رسیدن به عسلویه با ماشین شخصی، مسیرهای مختلفی وجود دارد؛ به عنوان مثال، می توانید از تهران به سمت عسلویه حرکت کنید. در این مسیر از شهرهای اسلامشهر، رباط کریم، قم، کاشان، نظنز، اصفهان، شهرضا و شیراز عبور می کنید.
بعلاوه می توانید در طول مسیر در هر کدام از شهرها توقف کنید، سوغاتی خریداری کنید یا سری به جاذبه های تماشای اش بزنید.
مسیر رسیدن به عسلویه از تهران حدودا 1200 کیلومتر است و 14 ساعت به طول می انجامد.
در ادامه، فاصله عسلویه با چند شهر اطراف را برایتان فهرست نموده ایم:
- فاصله عسلویه تا تهران: 1198 کیلومتر است و حدود 14 ساعت زمان می برد.
- فاصله عسلویه تا پارسیان: 59 کیلومتر است و حدود 1 ساعت زمان می برد.
- فاصله عسلویه تا کیش: 275 کیلومتر است و حدود 4 ساعت و 30 دقیقه زمان می برد.
- فاصله عسلویه تا بندرعباس: 470 کیلومتر است و حدود 6 ساعت زمان می برد.
- فاصله عسلویه تا قشم: 461 کیلومتر است و حدود 6 ساعت و 20 دقیقه زمان می برد.
- فاصله عسلویه تا گناوه: 367 کیلومتر است و حدود 4 ساعت و 10 دقیقه زمان می برد.
- فاصله عسلویه تا کنگان: 87 کیلومتر است و حدود 1 ساعت زمان می برد.
سفر با اتوبوس
درست است که سفر با اتوبوس به عسلویه زمان بر است، اما گزینه ای مالی برای کسانی است که به هر دلیلی نمی خواهند برای رفت وآمد هزینه زیادی بپردازند. مدت زمان سفر با اتوبوس به این شهر حدود 16 ساعت است.
سفر با قطار
متاسفانه عسلویه، ایستگاه راه آهن ندارد و امکان سفر مستقیم با قطار به این شهر وجود ندارد؛ ولی اگر به سفر با قطار علاقه دارید، گزینه دیگری پیش روی شما است:
می توانید با قطار به شیراز بروید و از آنجا با ماشین یا اتوبوس، خود را به عسلویه برسانید.
امنیت سفر زمینی به طور کلی خوب است، اما باید به نکات ایمنی توجه کنید و در مسیرهای اصلی و امن تردد نمایید.
تاریخچه عسلویه
عسلویه شهری بندری در استان بوشهر است که فراز و نشیب های تاریخی بسیاری را به خود دیده است. این شهر از اواخر قرن دهم و شروع قرن یازدهم هجری به عنوان یک بندر مهم در خلیج فارس شناخته می شده است.
جالب است بدانید که پرتغالی ها برای مدت 117 سال روی عسلویه سلطه داشتند. به غیر از پرتغالی ها، در طول تاریخ، عسلویه شاهد حضور ساکنان مختلفی از جمله طوایف عرب و بحرینی ها نیز بوده است که امروزه تاثیرات فرهنگی و زبانی شان روی منطقه مشهود است.
عسلویه در دوره های مختلف تاریخی ارزشمند بوده است، اما در دهه های اخیر و به ویژه پس از تاسیس منطقه ویژه مالی انرژی پارس، بسیار موردتوجه قرار گرفته و امروزه به دلیل نزدیکی به سکوهای نفتی و پتروشیمی به یکی از مراکز مهم صنعتی ایران تبدیل شده است.
عسلویه در سال 1391 از شهرستان کنگان جدا شد و به رشد و توسعه خود ادامه داد. این شهر به دلیل وجود تاسیسات صنعتی و پروژه های بزرگ نفت و گاز، نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می نماید و همچنان به عنوان یک مرکز مهم صنعتی و مالی در حال رشد است.
آب وهوای عسلویه
از آنجایی که عسلویه در استان بوشهر و در نزدیکی خلیج فارس واقع شده است، غالبا تحت تاثیر دریا، رطوبت و شرجی بالایی را تجربه می نماید.
در فصل بهار، آب وهوای عسلویه نسبتا گرم و مرطوب است و دما بین 20 تا 30 درجه سانتی گراد متغیر است.
عسلویه تابستان های بسیار گ رمی دارد؛ به طوری که فصل عرق ریزان است و دمای هوا می تواند به بیش از 40 درجه سانتی گراد برسد، اما هزینه هایی مانند اقامت و بلیط در این فصل کم تر می شود. البته این را هم باید بگوییم که به دلیل خلوت بودن شهر، راحت تر می توانید از جاذبه های گردشگری بازدید کنید.
در فصول پاییز و زمستان از شدت گرمای هوا کاسته می شود و عسلویه آب وهوای خنک تری را تجربه می نماید؛ به طوری که به ترتیب در این فصول، دمای هوا معمولا بین 25 تا 35 درجه و 15 تا 25 درجه سانتی گراد متغیر است و رطوبت هوا نیز کاهش می یابد. گردشگران و مسافران زیادی این فصل ها را به دلیل مساعد بودن هوا برای سفر به عسلویه انتخاب می نمایند.
به طور کلی برترین زمان سفر به عسلویه بستگی به خواسته شما از سفر دارد. برترین زمان برای سفر به این شهر، فصل پاییز تا اواخر زمستان است که دمای هوا نسبتا معتدل تر است. البته اگر دنبال خلوتی شهر و قیمت مناسب باشید، تابستان فصل مناسبی برای شما است.
حمل ونقل در عسلویه
در عسلویه وسایل حمل ونقل عمومی مانند اتوبوس و تاکسی وجود دارد که به ساکنان و مسافران این امکان را می دهد که راحت تر در شهر جابه جا شوند.
اگر شما جزو آن دسته از افرادی باشید که به هر دلیلی از وسایل حمل ونقل عمومی استفاده نمی نمایند، می توانید در عسلویه ماشین کرایه کنید و به میل و اختیار خودتان به هر جایی که می خواهید، بروید.
شرایط ترافیک در عسلویه به طور کلی روان است و به دلیل وجود جاده های مناسب و کم ترافیک، تردد در این شهر به راحتی انجام می شود.
محدودیت های سفر به عسلویه
عسلویه جاذبه های طبیعی زیبایی دارد، اما دسترسی به برخی از این مکان ها ممکن است سخت باشد؛ به عنوان مثال، برای بازدید از جنگل های حرا، احتیاج به قایق های محلی است که این قایق ها معمولا در ساعات خاصی از روز فعال هستند. به همین دلیل بهتر است از قبل هماهنگی کنید.
بازارهای محلی معمولا صبح ها و عصرها باز هستند و در ساعت استراحت (ظهر) تعطیل می شوند.
بازدید از سواحل و برخی جاذبه های طبیعی بهتر است در طول روز انجام شود؛ چراکه هنگام شب ممکن است خطراتی مانند گم شدن یا مواجهه با حیوانات وحشی وجود داشته باشد.
برخی منطقه ها صنعتی و نفتی در عسلویه کاملا ممنوعه هستند و ورود به آن ها بدون مجوز امکان پذیر نیست.
در نزدیکی تاسیسات نفتی و گازی، عکاسی ممکن است ممنوع باشد. بهتر است قبل از عکاسی از محدودیت ها مطمئن شوید.
به طور کلی، سفر به عسلویه با برخی محدودیت ها و چالش ها همراه است، اما با برنامه ریزی مناسب و توجه به فوق نکات می توانید از سفر خود لذت ببرید و تجربه خوبی داشته باشید.
جاهای تماشای عسلویه
درست است که در نگاه اول، عسلویه شهری صنعتی به نظر می رسد، اما جاذبه های طبیعی و تماشای زیادی دارد که هر گردشگری را شگفت زده می نماید؛ از ساحل بنود با شن های نرم و غار اسرارآمیزش گرفته تا آبشار درزو که در دل کوه ها جاری است بعلاوه خلیج نایبند با آب های نیلگون و جنگل های حرای اطرافش، بهشتی برای عکاسان و طبیعت دوستان است.
جنگل حرا با درختان شگفت انگیزی که دارد؛ درختانی با ریشه های در هم تنیده که در آب شور رشد می نمایند و تجربه ای منحصربه فرد از پیوند زمین و دریا را به شما هدیه می دهند.
در ادامه جاهای تماشای عسلویه را به شما معرفی می کنیم تا بدانید که این شهر مقصدی ایده آل برای کسانی است که شیفته طبیعت و تاریخ هستند.
- ساحل بنود
ساحل بنود جزو آن دسته از سواحلی است که علاوه بر شن های نرم، تلالو نور خورشید روی آب دریا و غروب چشم نواز، مجذوب کنندهیت های خاص دیگری نیز دارد. یکی از این مجذوب کنندهیت ها، غار بنود است که به دلیل پدیده فرسایش بر اثر برخورد موج های دریا با صخره ها ایجاد شده است.
فکرش را بکنید علاوه بر پیاده روی در ساحل و شنیدن صدای برخورد امواج با صخره ها، وارد غاری اسرارآمیز با پس زمینه ای رویایی خواهید شد و عکس های زیبایی در این لوکیشن ثبت خواهید کرد.
- آبشار درزو
آبشار درزو یکی از جاذبه های طبیعی و شگفت انگیزی است که در فاصله 15 کیلومتری شمال غربی عسلویه واقع شده است. این آبشار حدود 57 متر ارتفاع دارد و طبیعت گردان زیادی را به سوی زیبایی های خود می کشاند. آبشار درزو از دامنه کوه درزو به پایین می ریزد و با آب زلالی که دارد، حوضچه ای طبیعی شکل داده است؛ حوضچه ای که نسیمی خنک از رویش بلند می شود و گرمای عسلویه را قابل تحمل می نماید.
البته این نکته مهم را باید در نظر داشته باشید که مسیر رسیدن به آبشار درزو تقریبا سخت است و بدون تجهیزات کامل و راهنما نباید به آنجا قدم گذاشت. اطراف آبشار هم زیبایی های متعددی دارد؛ از منظره ها بکر بگیرید تا گونه های مختلف گیاهی و جانوری.
- خلیج نایبند
خلیج نایبند یکی از زیباترین و بکرترین منطقه ها طبیعی عسلویه است که با آب های زلال و سواحل شنی خود، گردشگران زیادی را به خود جذب می نماید. این خلیج، جاذبه ای طبیعی در عسلویه است که همراه با دماغه نایبند و آب های خلیج فارس، اولین پارک ملی دریایی ایران را تشکیل داده است؛ پارکی که به دو بخش خشکی و دریایی تقسیم می شود.
بخش خشکی، دماغه ای مرتفع است که در قسمت جنوبی ساحل خلیج نایبند واقع شده است و خلیج نایبند، جنگل های حرا، بساتین و هاله را شامل می شود.
این خلیج با داشتن منظره ها طبیعی بکر و دست نخورده، فرصتی عالی برای علاقه مندان به طبیعت گردی و عکاسی فراهم می نماید. یکی از ویژگی های منحصربه فرد خلیج نایبند، وجود جنگل های حرا در اطراف آن است که به زیبایی و مجذوب کنندهیت این منطقه افزوده است.
بعلاوه، خلیج نایبند به دلیل نزدیکی به منطقه ها حفاظت شده و زیستگاه های طبیعی، مکانی مناسب برای مشاهده گونه های مختلف گیاهی و جانوری نیز است.
- جنگل حرا
یکی دیگر از جاهای تماشای و شگفت انگیز عسلویه، جنگل های حرا است. این جنگل ها یکی از جاذبه های طبیعی و منحصربه فرد منطقه است که با داشتن درختان حرا و منظره ها زیبا، گردشگران زیادی را به خود جذب می نماید. جنگل حرا در نزدیکی خلیج نایبند واقع شده است و به دلیل وجود درختان حرا که در آب شور رشد می نمایند، به یکی از زیباترین منطقه ها طبیعی عسلویه تبدیل شده است.
جنگل های حرا علاوه بر زیبایی هایی که دارد، زیستگاه بسیاری از موجودات زنده نیز است؛ موجوداتی نظیر پرندگان مهاجر اقیانوسی و جانوران کف زی. بعلاوه پرندگان کمیابی در این منطقه زیست می نمایند و سالانه جانورشناسان و پرنده نگاران بسیاری را برای تکمیل تحقیقات علمی به سوی خود می کشاند. این جنگل، 390 هکتار وسعت دارد و بزرگ ترین منطقه رویش این نوع از درختان در جنوب غربی آسیا محسوب است.
پدیده شگفت انگیزی که در جنگل حرا مشاهده می شود، جزر و مد است. هنگامی که سطح آب بالا است، می توانید جنگل حرا را سوار بر قایق ببینید و از زیبایی های منطقه لذت ببرید. این زمان، فرصتی مناسب برای ماهیگیری نیز است.مجذوب کنندهیت جنگل حرا حتی وقتی که سطح آب دریا پایین می رود نیز وجود دارد و چندبرابر می شود؛ چراکه درختان سر از آب بیرون می آوردند و ریشه های در هم تنیده شان نمایان می شود.
- نخل تقی
شهر نخل تقی در نزدیکی عسلویه واقع شده است و از قدیم الایام به دلیل وجود بازارهای خرید محصولات خارجی معروف بوده است و افراد بسیاری را برای خرید به سوی خود می کشاند.
بندر نخل تقی که به دلیل وجود نخل های بسیار این نام را از آن خود نموده است، دارای جاذبه های تفریحی متعددی است؛ جاذبه هایی مانند اسکله ماهیگیری، فانوس دریایی، پیست دوچرخه سواری، پیست اسکیت، ورزش های آبی، پارک کودک، کافی شاپ و… . اگر به عسلویه سفر کردید، می توانید سری هم به شهر نخل تقی بزنید و از تفریحات آن بهره ببرید.
- دهکده گردشگری پازارگاد عسلویه
دهکده گردشگری پازارگاد عسلویه یکی از جاذبه های گردشگری مجذوب کننده در جنوب ایران است که 20 کیلومتر از منطقه ویژه مالی فاصله دارد و امکانات رفاهی متنوعی را به بازتماشامایندگان خود ارائه می دهد؛ از جمله اقامتگاه های لوکس، رستوران های محلی با غذاهای خوشمزه و فعالیت های تفریحی متنوع.
اگر بخواهیم امکانات این دهکده را با جزئیات بیشتر برایتان نام ببریم، می توانیم به انواع ورزش های دریایی، غواصی، اریکه ساحلی، فضای بازی بچه ها، باغ پرندگان، پیست اسکیت، هانیبال، سینمای 6 بعدی و برنامه های شاد مانند کنسرت اشاره کنیم.
بعلاوه در این دهکده بازارچه های سنتی برگزار می شود که گردشگران می توانند در آن با فرهنگ و سنت های محلی آشنا شوند و از نمایش های هنری و موسیقی محلی لذت ببرند. این بازارچه ها فرصتی عالی برای خرید صنایع دستی و سوغاتی های محلی فراهم می نماید. این ترکیب از طبیعت، فرهنگ و امکانات رفاهی، دهکده گردشگری پازارگاد عسلویه را به یکی از برترین مقاصد گردشگری در ایران تبدیل نموده است.
- چشمه کلات
چشمه کلات جزو جاذبه های بهشتی عسلویه است. تصور کنید در آب زلالی آب تنی می کنید که اطرافش را صخره هایی صیقل خورده و نخل هایی سبز پوشانده است. حتی فکرش هم حسی خنک میان گرمای عسلویه را در ذهنمان ایجاد می نماید.
این چشمه در ابتدای دره ای قرار گرفته است که انتهایش به آبشار ختم می شود. اگر می خواهید به چشمه کلات بروید، باید مسیری را به سمت کوه پیاده روی کنید.
در طول مسیر، منظره ها سرسبز و هوای پاک کوهستانی، خستگی راه را از تن شما بیرون می نماید. صدای جریان آب و آواز پرندگان نیز همراه شما در این سفر خواهند بود. پس اگر اهل طبیعت گردی در عسلویه هستید، چشمه کلات می تواند گزینه ای مجذوب کننده برای شما باشد. در ضمن این نکته را از یاد نبرید که بدون راهنما هرگز به چشمه کلات نروید؛ چراکه ممکن است مسیر صعب العبور و حادثه آفرین باشد.
- روستای هاله
روستای هاله یکی از روستاهای تاریخی این شهرستان و جاهای تماشای عسلویه است که قدمتش به دوران هخامنشان برمی شود. این روستای دیرینه در ارتفاع 9 متری از سطح دریا قرار گرفته و خانه های ساحلی اش از گل، خشت، آجر، چوب و کاهگل ساخته شده است، برخی خانه ها نیز به صورت پلکانی روی هم قرار گرفته است.
روستای هاله بعلاوه جاذبه های متعددی در دل خود دارد؛ از جمله پارک ساحلی نخل تقی، پارک جنگلی، تپه های مرجانی، جنگل های حرا، درخت انجیر معابد، اسکله تفریحی صیادی، بیدخون و… .
- روستای بندو
یکی دیگر از روستاهای تاریخی و قدمت دار عسلویه، روستای بندو است. این روستا که قرن ها از پیدایش آن می گذرد، دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی متعددی است که از جمله می توان به سد رباط، غار جنگیه، سیلوهای قدیمی، آسیاب آبی، آبگیر ساسانیان، آب انبار، چشمه امچتان و… اشاره نمود.
روستای بندو به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود و نزدیکی به خلیج فارس، از دیرباز موردتوجه بوده و آثار به جای مانده از دوران مختلف تاریخی در آن، گواهی بر اهمیت و رونق آن در گذشته است. طبیعت بکر و چشم اندازهای زیبای این روستا نیز آن را به مقصدی مجذوب کننده برای گردشگران تبدیل نموده است.
تفریحات عسلویه
عسلویه با آب های نیلگون خلیج فارس و منظره ها خیره نماینده، فرصت های بی شماری برای عکاسی از طبیعت، غروب های رویایی و زندگی محلی فراهم می نماید. قایق سواری در آب های آرام خلیج فارس و تماشای جزایر نزدیک مانند جزیره نخیلو، تجربه ای به یادماندنی برای هر بازتماشاماینده ای به ارمغان می آورد.
برای علاقه مندان به فعالیت های ساحلی، شنا در سواحل زیبا و تفریحات آبی مانند جت اسکی و غواصی، از جمله گزینه های هیجان انگیز است. پیاده روی در سواحل شنی و لذت بردن از هوای تازه دریا، آرامش خاصی به همراه دارد. علاوه بر این، بازدید از جاذبه های تاریخی و طبیعی مانند برج های قدیمی و منطقه ها اطراف عسلویه، می تواند سفر شما را کامل کند.
عسلویه تنها یک مقصد طبیعی نیست؛ این شهر با بازارهای محلی و مراکز خرید، فرصتی عالی برای خرید سوغاتی های منحصربه فرد مانند صنایع دستی و محصولات محلی فراهم می نماید. با سفر به این بندر زیبا، می توانید از ترکیبی از آرامش، هیجان و فرهنگ لذت ببرید و خاطراتی فراموش نشدنی خلق کنید. عسلویه منتظر شما است تا زیبایی هایش را کشف کنید.
سوغات عسلویه
یکی از معروف ترین سوغاتی های عسلویه، خرما و مشتقات آن است. خرماهای عسلویه بسیار باکیفیت و خوش طعم است؛ از این رو، همواره یک سوغاتی محبوب برای مردم محلی و گردشگران بوده است. از دیگر فرآورده های خرما می توانیم به شیره خرما، شهد خرما، لواشک خرما و سرکه خرما اشاره کنیم که هر کدام به عنوان یک سوغاتی خوشمزه و مقوی شناخته می شود.
ماهی و میگو نیز از دیگر سوغاتی های خوراکی معروف عسلویه است. این منطقه به دلیل همجواری با خلیج فارس، منبع انواع ماهی های تازه و میگوهای باکیفیت است. ماهی های شیر، حلوای سیاه، چنگور، خارو، کفشک و هامور از جمله ماهی های محبوب این منطقه است. بعلاوه، میگوهای موزی، سفید، سرتیز، هندی و ببری نیز از جمله محصولات دریایی معروف عسلویه به شمار می روند.
در کنار خوراکی ها، صنایع دستی عسلویه نیز بسیار هنرمندانه و زیبا است؛ به عنوان مثال، عبای شتری که یکی از صنایع دستی معروف این منطقه است و با استفاده از پشم شتر یا گوسفند تهیه می شود و سوغاتی محبوبی در فصل زمستان شناخته می شود. گلیم و گبه، کلاه و سبد حصیری و لباس های سنتی از دیگر سوغاتی های محلی عسلویه است.
بعلاوه، نان های محلی مانند نان شلشلک، نان نازک، نان کماج و نان گرده نیز از دیگر سوغات محبوب عسلویه است که با استفاده از مواد مغذی در تنورهای گلی پخته می شود.
فرهنگ مردم عسلویه
عسلویه شهری است با مردمان خونگرم و فرهنگی غنی که بوی اصالت می دهد. مردم این شهر به مهمان نوازی و صمیمیت معروفیت دارند و با آغوش باز از گردشگران استقبال می نمایند.
از آنجایی که عسلویه شهری زیبا در ساحل است، فرهنگ مردمانش نیز با دریا عجین شده است؛ به طوری که بسیاری از مراسم و جشن های محلی آن ها با ماهیگیری و دریا پیوند خورده است. موسیقی های سنتی گوش نواز نیز جزو فرهنگ غنی عسلویه است. موسیقی و پایکوبی های محلی مانند یزله و لیوا که در جشن ها اجرا می شود، حس و شور و شعف را به روح آدمی تزریق می نماید.
بسیاری از ساکنان عسلویه به گویش های محلی جنوب ایران صحبت می نمایند که نشان دهنده هویت فرهنگی غنی آن ها است.
پوشش سنتی مردان و زنان عسلویه از دیگر جنبه های فرهنگی این منطقه است؛ مردان اغلب دشداشه و عرق چین می پوشند، در حالی که زنان از لباس های رنگارنگ و زیبا با طرح های محلی استفاده می نمایند؛ لباس هایی با نام های دراعه، ملفع، مخنک و… . این پوشش ها نه تنها در مراسم خاص، بلکه در زندگی روزمره مردم عسلویه نیز دیده می شود و نشان دهنده تعهد مردمان این خطه به حفظ فرهنگ و سنت های بومی خود است.
غذاهای محلی عسلویه نیز بخشی مهم از فرهنگ این شهر را تشکیل می دهد. با توجه به موقعیت ساحلی این منطقه، غذاهای دریایی مانند قلیه ماهی، ماهی سرخ نموده و میگوپلو از جمله خوراکی های محبوب و این شهر است. بعلاوه غذاهای محلی دیگر مانند یتیمک، گمنه و… .
علاوه بر این، صنایع دستی محلی مانند حصیربافی و ساخت لوازم تزیینی از صدف های دریایی، نشان دهنده خلاقیت و هنر مردم عسلویه است. فرهنگ این شهر ترکیبی زیبا از سنت و مدرنیته است که آنجا را به مقصدی مجذوب کننده برای گردشگران تبدیل نموده است.
غذاهای محلی عسلویه
این بخش از راهنمای سفر به عسلویه مخصوص شکم گردی است. غذاهای محلی عسلویه، با توجه به موقعیت ساحلی این شهر، به طور عمده بر پایه مواد اولیه دریایی و طعم های اصیل جنوب ایران شکل گرفته است؛ غذاهایی پر از ادویه که طعمی منحصربه فرد دارند و اشتها برانگیزند.
از جمله غذاها و خوراکی های محلی عسلویه می توانیم به مجبوس، مرشوش، عصیده، جریش، ساقو، پلیله، نشاسته، بلالیط، خبیصه، وی لقیمات، حلوای مسقطی، خبز طابی، خمبز خمیر و… اشاره کنیم که امتحان کردنشان می تواند تجربه ای نو از طعم هایی خاص برایتان به ارمغان آورد.
در سفر به عسلویه کجا اقامت کنیم؟
این که در سفر به عسلویه کدام گزینه اقامتی را انتخاب کنید، بستگی به بودجه، سلیقه و توقع شما از سفر دارد. گزینه های متنوعی برای اقامت در عسلویه پیش روی شما است؛ از هتل های با امکانات مناسب بگیرید تا اقامتگاه های بومگردی و حتی کمپینگ که هر کدام مزایا و هزینه های خاص خود را دارند.
برترین هتل های عسلویه
شهر عسلویه هتل های زیادی ندارد، اما از بین آن ها می توانید گزینه ای را برای اقامت خود انتخاب کنید. در ادامه هتل های عسلویه را به شما معرفی می کنیم:
- هتل چهار ستاره ریم رام عسلویه
- هتل سه ستاره میداف عسلویه
- هتل سه ستاره ساحل بنود عسلویه
- هتل دو ستاره رمیله عسلویه
- هتل دو ستاره حرا عسلویه
- هتل آپارتمان یک ستاره چریف عسلویه
- هتل آپارتمان تاراز عسلویه
اقامتگاه های بومگردی عسلویه
اگر دلتان می خواهد در سفر به عسلویه در اقامتگاه های بومگردی ساکن باشید تا با چیدمان زیبا، غذاهای محلی، فرهنگ و حال وهوای سنتی منطقه بیشتر آشنا شوید، می توانید یکی از گزینه های زیر را انتخاب کنید:
- اقامتگاه بومگردی الفریج
- اقامتگاه بومگردی السیف روستا به سمت نایبند.
- اقامتگاه گردشگری ساحلی و دریایی جزیره
- هتل بوتیک کوت
- خانه بومی هاله
- دهکده گردشگری دریایی پازارلند
اجاره ویلا
اگر پرجمعیت هستید یا می خواهید جایی را اجاره کنید که به تنهایی همراه خانواده و عزیزانتان چند روز اقامت داشته باشید، می توانید در عسلویه ویلا اجاره کنید. در عسلویه همه نوع ویلایی برای اجاره وجود دارد؛ از ویلاهای ساحلی تا آپارتمان های مبله.
کمپینگ
اگر اهل هیچ کدام از گزینه های گفته شده نیستید و دلتان می خواهد که شبی را در آغوش طبیعت بگذرانید، کمپینگ در عسلویه گزینه مناسبی برای شما است. ساحل بنود یکی از مکان های مجذوب کنندهی است که می توانید در آنجا چادر بزنید و از صدای دریا در میان سکوت شب لذت ببرید. تصور کنید غروب نارنجی رنگ خورشید را تماشا می کنید و صبحتان را با تماشا طلوع خورشید از میان دهانه غار ساحل بنود شروع می کنید.
البته اگر قصد کمپینگ در ساحل بنود را دارید، حتما از قبل با یک راهنمای محلی درباره منطقه ها امن برای برپایی چادر صحبت کنید و با خیال راحت، آرامش را به وجودتان هدیه بدهید.
گوش دادن به صدای امواج در دل شب، از جمله مواردی است که بنود را در فهرست برترین منطقه ها جنوب برای چادر زدن قرار می دهد. این نکته را هم در نظر بگیرید که در ساحل بنود امکانات رفاهی و فروشگاه وجود ندارد و باید از قبل تجهیزات ضروری کمپینگ، دارو، خوراکی و آب آشامیدنی با خود به همراه داشته باشید.
توصیه های خبرنگاران برای تجربه سفری خاطره انگیز به عسلویه
- از آنجایی که عسلویه شهری گرم و مرطوب است، حتما دقت داشته باشید که در سفر خود به این شهر وسایل ضروری مانند کرم ضدآفتاب، عینک آفتابی و کلاه آفتابگیر را برای جلوگیری از آفتاب سوختگی و گرمازدگی با خود به همراه داشته باشید.
- در سفرتان به عسلویه سعی کنید برای کسب تجربه های نو از جاذبه های طبیعی و تاریخی این شهر تماشا کنید و در سواحل گرم و زیبایش قدم بزنید.
- از محصولات سنتی و هنر دست بومیان منطقه حمایت کنید و به سنت و آداب و رسوم آن ها احترام بگذارید.
- اگر اهل چشیدن طعم های نو هستید، غذاهای محلی عسلویه را میل کنید.
- حتما قبل از سفر اقامتگاهتان را رزرو کنید و سپس بار سفر ببندید.
- هنگام بازدید از تماشای های عسلویه، برای حفظ و پاکیزگی محیط زیست، زباله هایتان را در طبیعت رها نکنید.
- به دلیل محدودیت های بانکی حتما پول نقد با خود به همراه داشته باشید.
خبرنگاران تجربه سفری خوش و خاطره انگیز برایتان آرزومند است.
منبع: علی بابا