حاشیه سازی به نام کرونا علیه سینما

به گزارش مجله یک کامپیوتر، رئیس سازمان سینمایی در واکنش به بعضی حواشی درباره عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در فرآیند برگزاری جشنواره فیلم فجر، این فضاسازی را حاشیه سازی علیه کلیت سینما توصیف کرد.

حاشیه سازی به نام کرونا علیه سینما

به گزارش خبرنگاران به نقل از مهر، حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی، شب گذشته آدینه 17 بهمن ماه با حضور در ویژه برنامه نقد سینما درباره برگزاری جشنواره سی ونهم فیلم فجر در سایه تهدید ویروس کرونا گفت: در هر فعالیتی برای مواجهه با پدیده عالم گیر کرونا، دو واکنش می توان داشت؛ یکی موضع منفعلانه در پوشش ترس از بیماری است که منجر به تعطیلی همه فعالیت ها می گردد و دیگر اینکه زیست کرونایی را تجربه کنیم و براساس شرایط موجود، طراحی جدیدی داشته باشیم، با حفظ همه دستورالعمل ها. اتفاقات ماه های اخیر فضای مجازی را هم با سرعت و گستردگی بیشتری وارد زندگی ما نموده است.

وی ادامه داد: همکاران ما در سازمان سینمایی، با مشاوره و مشارکت صنوف، به این جمع بندی رسیدند که ما نباید جشنواره ها را تعطیل کنیم و ترکیبی از برگزاری فیزیکی و مجازی را در دستور کار قرار دادند. جشنواره ها کارویژه هایی دارند که یکی از آن ها استعدادیابی است و طبیعتاً تعطیل کردن شان تصمیم درستی نبود.

انتظامی تأکید کرد: سینما به واسطه خاستگاه فرهنگی اش جلودار تحولات است و بیش از هر چیزی باید مسئولانه عمل کند. باید از سینماگران و سینمادوستان تشکر کنم که در چند روز برگزاری جشنواره فجر تا به امروز با این توجه مسئولانه حرکت نموده اند.

وی درباره فرآیند متفاوت انتخاب و داوری آثار در جشنواره سی ونهم هم گفت: این فرآیند می تواند تجربه ای باشد که اشکالاتش گرفته گردد و برای سال های آینده که ان شالله کرونایی وجود ندارد به شکل تکامل یافته ارائه گردد. معمولاً در جشنواره فیلم فجر ما مرحله ای به نام هیأت انتخاب داشتیم که کار اصلی شان انتخاب فیلم های دارای ارزش هنری بیشتر بود. سال جاری چون پیش بینی می شد متقاضی کم باشد، این مدل جدید طراحی شد، ولی بعد دیدیم متقاضیان زیاد هستند. هرچند بعضی پروانه سینمایی نداشتند و تعدادی هم سال قبل توسط هیأت انتخاب دیده شده بودند و نمی توانستند در جشنواره سال جاری حضور داشته باشند.

وی اضافه نمود: در مجموع تدبیر داوران این بود که فیلم های در جشنواره به نمایش دربیایند که حداقل در یک رشته کاندیدا شده باشند. بنابر این همه این فیلم ها حداقل در یک بخش نامزد شده اند.

رئیس سازمان سینمایی درباره سهم فیلم اولی ها در جشنواره سال جاری هم گفت: در سال های اخیر، جوان ها به خصوص در رشته های تألیفی و موثر، در جشنواره خوش درخشیده اند و به تعبیری می گردد گفت شاهد نوعی پوست اندازی در سینمای ایران هستیم. اینکه سال جاری هم از 16 فیلم، 7 فیلم متعلق به فیلمسازان فیلم اولی است، می تواند نویدبخش باشد.

انتظامی در واکنش به بعضی حواشی مطرح شده درباره عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در فرآیند برگزاری جشنواره سی ونهم گفت: ارتباط همکاران وزارت ارشاد چه در سینما و چه در بخش های دیگر مانند تئاتر و موسیقی با ستاد ملی کرونا و به تبع آن وزارت بهداشت و وزارت کشور، تعاملی دیرپا است. در طول سال هم ما همیشه تابع تصمیمات ستاد ملی و ستاد استانی کرونا بوده ایم. نسبت به رنگ بندی های اعلامی و به تبع آن تعطیلی یا باز بودن سینماها هم در طول سال، این اطاعت و همراهی وجود داشته است. صادقانه می گویم که در این امر همه ما باید تابع ستاد ملی کرونا باشیم.

وی اضافه نمود: فضایی که به آن اشاره می کنید، نوعی حاشیه سازی بود تا کلیت سینما از طرف عده ای خاص مورد هجمه قرار بگیرد. سینماگران و سینمادوستان و اساساً هر آن کسی که به این قبیله وابستگی دارند، میزان رعایت شان در زمینه پروتکل های بهداشتی از معدل عمومی جامعه خیلی خیلی بالاتر است و باید هم اینگونه باشد چرا که این گروه نقش الگو دارند.

انتظامی درباره اکران فیلم های جشنواره در استان ها هم گفت: از 15 بهمن نمایش فیلم های جشنواره در همه استان ها و بعضی مناطق آزاد شروع شده است. حدود 5 سال می گردد که سیاست وزارت ارشاد این بوده است همزمان با تهران، عزیزان استان های دیگر هم بتوانند جشنواره را دنبال نمایند. کار خوب همکاران ما در ستاد جشنواره این بود که سال جاری همه مردم در مراکز استان ها می توانند صددرصد فیلم ها را ببینند. یعنی همان 16 فیلمی که من و شما در تهران می بینیم، در استان ها هم اکران می گردد، در حالی که در سال های گذشته، حدود 40 درصد فیلم های جشنواره اکران استانی داشتند. در استان تهران هم با همت دوستان ما، شهرهای حاشیه تهران که معمولاً نسبت به آن ها کم لطفی می گردد موردتوجه قرار گرفته اند و همه این مخاطبان هم می توانند در آرای مردمی جشنواره مشارکت داشته باشند.

وی درباره آرای مردمی هم گفت: ما سامانه مدیریت و فروشی به نام سمفا داریم که به صورت برخط میزان بلیت فروش رفته و باقی مانده هر فیلم را به تفکیک هر استان و هر سالن سینما درج می نماید. میزان رأی ثبت شده برای هر فیلم در کل کشور هم در این سامانه درج می گردد و همین اتفاق یک اعتمادسازی را به همراه دارد. خاطرمان هست در سال های گذشته، گاهی درباره فرآیند آرای مردمی ابهاماتی مطرح می شد، ما معتقدیم اگر شفافیت وجود داشته باشد، این ابهامات رفع می گردد.

انتظامی درباره فرآیند ممیزی فیلم های حاضر در جشنواره سی ونهم هم شرح داد: روال طی شده برای فیلم های جشنواره سال جاری، همان روال طبیعی سال های گذشته جشنواره بود. هر فیلمی که بخواهد نمایشی داشته باشد، چه در جشنواره های داخلی و خارجی، چه در اکران عمومی و چه در نمایش خانگی، طبق مقررات باید دارای پروانه نمایش از شورای مربوطه در سازمان سینمایی باشد. البته نوع نگاهی که برای حضور یک فیلم در جشنواره و یا عرضه در شبکه خانگی وجود دارد، شاید متفاوت از شرایط اکران عمومی باشد. جا دارد از اعضای شورای پروانه نمایش هم تشکر کنم، چراکه هم سال جاری و هم در سال های قبل در ایام منتهی به جشنواره مجبورند فیلم ها را به صورت فشرده بازبینی نمایند.

رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: از شورای پروانه نمایش این درخواست را داشتم که حتی المقدور در همین مرحله فیلم ها را با نیت صدور پروانه نمایش دائم مورد بازبینی قرار دهند تا فیلم ها بتوانند از همان روز 23 بهمن وارد چرخه اکران شوند.

انتظامی در سرانجام گفت: از همه اصحاب رسانه و همه سینمادوستان تشکر می کنم که جمع شان در کنار یکدیگر منجر به شکوه امروز جشنواره فجر شده و هدف همه مان اعتلای سینمای ایران است.

ویژه برنامه نقد سینما به تهیه نمایندگی یوسف بچاری در ایام سی ونهمین جشنواره فیلم فجر، هر شب ساعت 30 دقیقه بامداد روی آنتن شبکه تهران می رود.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 26 اسفند 1399 بروزرسانی: 26 اسفند 1399 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 51377

به "حاشیه سازی به نام کرونا علیه سینما" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حاشیه سازی به نام کرونا علیه سینما"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید