خبرنگاران توصیه های تغذیه ای فصل سرما برای مقابله با کرونا

به گزارش مجله یک کامپیوتر، شهرکرد- خبرنگاران- چند ماه است که ویروس کرونا در دنیا شیوع یافته است و نقش تغذیه در کاهش ابتلا به این بیماری همچنان مورد بحث است، به گونه ای که یک متخصص تغذیه در چهارمحال و بختیاری تاکید دارد، اگر چه تا به امروز هیچ راه قطعی درمان کرونا از نظر پزشکی و تغذیه ای حاصل نشده است، اما می توان با رعایت رژیم غذایی، ایمنی بدن را در برابر کرونا تا حد زیادی افزایش داد.

خبرنگاران توصیه های تغذیه ای فصل سرما برای مقابله با کرونا

متخصصان حوزه سلامت توصیه می نمایند در دوران شیوع ویروس کرونا و با توجه به ورود به فصل سرما و بروز بیماری های سرماخوردگی و آنفلوآنزا، رعایت رژیم غذایی و افزایش سیستم ایمنی بدن با مصرف مواد غذایی سالم و مناسب لازم است و این مساله می تواند در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا نقش ایفا نماید.

به گفته بعضی از کارشناسان و مسئولان حوزه سلامت، مردم بی شک به دلیل شیوع این ویروس ، پاییز و زمستان سختی را در پیش خواهند داشت چرا که علاوه بر شیوع حساسیت های فصلی، سرماخوردگی و شیوع ویروس آنفلوآنزا، کوویدا 19 نیز در فصل سرما تشدید می گردد و از همین رو خطر همزمانی کرونا و آنفلوآنزا تهدید جدی برای سلامت افراد به شمار می رود.

به عقیده این کارشناسان، کار زمانی سخت تر می گردد که علائم این 2 بیماری بسیار شبیه به یکدیگر است و از آنجا که کرونا به طو ر دائم در حال تغییر رفتار است و تحقیقات پزشکی هنوز در مورد پیشگیری و درمان این ویروس به نتایج کاملی نرسیده است، از همین رو باید سعی گردد از ابتلا به این بیماری های پرهیز گردد.

با این وجود تجربه پزشکی در ماه های گذشته به نتیجه رسیده که بیشتر قربانیان و مبتلایان به کرونا افرادی هستند که از نظر سیستم ایمنی دچار ضعف بوده و ایمنی لازم را در برابر این ویروس نداشته اند.

از همین رو می توان گفت در کنار رعایت دستورالعمل های بهداشتی از جمله استفاده همگانی از ماسک، شست وشوی مداوم دست ها و رعایت فاصله اجتماعی، تقویت مستمر سیستم ایمنی بدن اصل مهمی است که اهمیت آن در فصل سرما دوچندان می گردد.

تغذیه سالم در زمان شیوع ویروس کرونا چگونه است

یک پزشک متخصص تغذیه در همین خصوص به خبرنگار خبرنگاران گفت: اگر چه تا به امروز هیچ راه قطعی درمان کرونا از نظر پزشکی و تغذیه ای حاصل نشده است اما می توان با رعایت رژیم غذایی، ایمنی بدن در برابر کرونا را تا حد زیادی افزایش داد.

تینا جعفری، با توصیه نسبت به مصرف میوه و سبزی اضافه کرد: یکی از مهمترین مواد غذایی که به عنوان سپر ایمنی از بدن در برابر بیماری ها محافظت می نماید، میوه ها و سبزی ها به ویژه مصرف بیشتر مرکبات و سبزیجات حاوی ویتامین C است.

وی توضیح داد: مصرف آنتی اکسیدان ها نیز تاثیر بسیاری در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد که به فور آن را می توان در میوه ها و سبزی ها دریافت کرد و از سوی دیگر با مصرف روی که شامل مواد غذایی گوشتی و حبوبات است می توان این رژیم غذایی را تکمیل کرد.

این پزشک متخصص تغذیه با تاکید بر پرهیز از فست فودها و غذاهای آماده بیرون، گفت:غذاهایی نظیر سوسیس و کالباس که بیشتر توصیه به پرهیز از مصرف آن می گردد، مصرف آن به ویژه در شرایط کنونی، بدن مصرف نمایندگان را در برابر بیماری ها آسیب پذیر نموده و میزان ابتلا به بیماری ها را افزایش می دهد.

جعفری، با بیان اینکه علائم سه بیماری سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا بسیار شبیه به یکدیگر است، اضافه کرد: این موضوع سبب شده تا توصیه های تغذیه ای برای مقابله با این سه بیماری نیز شبیه با یکدیگر باشد از این رو نمی توان تجویز جداگانه ای برای مقابله یا پیشگیری از این بیماری ها در نظر گرفت.

وی خاطر نشان کرد: با این وجود، با توجه به شیوع کرونا و ورود به فصل سرما و بروز بیماری هایی نظیر سرماخوردگی، افزایش سیستم ایمنی بدن یک اصل مهم و ضروری برای مقابله با این بیماری ها به شمار می رود و مصرف مایعات گرم، سوپ، نوشیدن آب به اندازه احتیاج بدن، باید بیش از پیش مورد توجه مردم قرار گیرد.

به گفته جعفری، در کنار تغذیه صحیح، تحرک و فعالیت بدنی همانند طناب زدن و خواب کافی به مدت هشت ساعت در شبانه روز در افزایش سیستم ایمنی بدن نقش بسیار مهمی دارد.

خطر مصرف بیش از اندازه قند، نمک و چربی

از سوی دیگر مصرف بعضی مواد غذایی در کاهش سیستم ایمنی مضر است و عادت های غذایی نادرست در کمین سلامت مردم قرار دارند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری با هشدار نسبت به مصرف استاندارد قند، نمک و چربی، نقش این مواد غذایی در تضعیف سیستم ایمنی بدن را بسیار با اهمیت دانست.

رضا محمدی با اشاره به بالا بدون سرانه مصرف قند، نمک و چربی در سبد غذایی خانواده ها، گفت: با وجود اطلاع رسانی بسیار در مورد کاهش مصرف این نوع مواد غذایی، سرانه مصرف این مواد در کشور و استان بالاتر از استانداردهای موجود است.

وی توضیح داد: مصرف بیش از اندازه این مواد، تضعیف سیستم ایمنی بدن را به همراه دارد و در شرایط کنونی که با موج جدید از بیماری کرونا درگیر هستیم می تواند توان افراد را در مقابله با این بیماری کاهش دهد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: شهروندان هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده ،به نشانگرهای رنگی تغذیه ای درج شده روی بسته بندی مواد غذایی دقت نمایند و با توجه به میزان قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس آن ماده غذایی، سالم ترین محصولات را انتخاب نمایند.

تغدیه ناسالم، بیماری های قلبی و عروقی و خطر کرونا

بر اساس آمارهای دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیمی از مرگ و میرهای این استان ناشی از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی است که تغذیه ناسالم یکی از مهمترین عوامل ابتلاء به این بیماری ها اعلام شده است و توجه به این موضوع در شرایط ناشی از کرونا که بیماران قلبی و عروقی یکی از گروه های پرخطر در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند از اهمیت دوچندانی برخوردار می گردد.

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری در همین رابطه گفت: بر اساس آخرین گزارش های موجود 28.3 درصد جمعیت استان فشار خون بالا، حدود 9 درصد جمعیت مبتلا به دیابت هستند و 52.6 درصد مردم چاقی و اضافه وزن دارند که عادات غذایی نادرست در شکل گیری این بیماری های بسیار موثر بوده است.

سید راشد جزایری خاطر نشان کرد: پرهیز از مصرف زیاد نمک و شکر، پرهیز از خوردن غذاهای آماده و تولید شده نظیر سوسیس و کالباس و نوشابه های گازدار و گنجاندن میوه و سبزی در رژیم غذایی می تواند از بروز بسیاری از این بیماری ها پیشگیری کند.

پیشگیری از کرونا با تقویت سیستم ایمنی بدن

وی ادامه داد:با توجه به شیوع ویروس کرونا و ضرورت تقویت ایمنی بدن در برابر این ویروس و فرارسیدن فصل سرما و جلوگیری از بروز سرماخوردگی باید نسبت به تغذیه سالم توجه بیشتری گردد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با توصیه نسبت به مصرف روزانه میوه و سبزی تازه، استفاده از مقدار زیاد منابع غذایی ویتامین A که سبب یکپارچگی مخاط تنفسی می گردد مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوه ها و سبزیجات زردرنگ مانند کدوحلوایی، هویج، فلفل دلمه ای زرد و نارنجی، برگ های تیره رنگ کاهو و اسفناج را برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران شیوع کرونا موثر دانست.

جزایری خاطر نشان کرد: استفاده از منابع غذایی دارای ویتامین C به دلیل خاصیت آنتی اکسیدان مانند مرکبات و سبزیجات سبزرنگ همچون فلفل دلمه ای یا آب نارنج، آب لیموترش تازه همراه غذا و سالاد، استفاده از مواد غذایی حاوی پروتئین، روی، آهن،سلنیوم مانند گوشت تخم مرغ، ماهی، جبوبات، غلات کامل، انوع مغز و خشکبار از دیگر توصیه های برای افزایش سیستم ایمنی بدن به ویژه در فصل سرما است.

بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری کرونا تا به امروز 338 قربانی در این استان گرفته و هم اینک 251 بیمار در بخش های ویژه کرونا مراکز درمانی این استان بستری هستند.

به گزارش خبرنگاران، ویروس کرونا که منجر به بیماری نوپدید کووید 19 شده است، بسیاری از کشورهای دنیا درگیر نموده است و سازمان بهداشت دنیای را برآن داشته تا شرایط فوق العاده اعلام کند.

استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله 2 متری از یکدیگر، شست وشوی دست ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن های مکرر و منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می نمایند.

اسلیم فا

اسلیم فا: مجله دوخت و دوز، طراحی لباس و انتخاب لباس

فیس راز

فیس راز | گفتگو و همدلی راه حل رفع همه مشکلات
منبع: ایرنا
انتشار: 6 شهریور 1400 بروزرسانی: 6 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 42462

به "خبرنگاران توصیه های تغذیه ای فصل سرما برای مقابله با کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران توصیه های تغذیه ای فصل سرما برای مقابله با کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید