درپی کشف شواهد درختکاری دوره هخامنشی و ساسانی در بیستون هستیم
به گزارش مجله یک کامپیوتر، صامت اجرایی، مدیرپایگاه جهانی بیستون با اعلام این خبر اظهار کرد: از اواخر سال گذشته نشست هایی را با هدف آنالیز قدمت محیط طبیعی بیستون بویژه شرایط پوشش گیاهی و درختکاری این محوطه باستانی طی چندهزار سال گذشته با تمرکز بر دوره های هخامنشی تا ساسانی برگزار کردیم.

وی بابیان این که این نشست ها با حضور مرتضی جمالی پژوهشگر مرکز ملی پژوهش های علمی فرانسه CNRS و ناصر قاسمی از پژوهشگاه علمی اقیانوس شناسی و علوم جوی برگزار گردید، بیان کرد: نتیجه برگزاری این نشست ها به این منجر شد که طی روزهای آینده (هفتم تا دهم خرداد) با انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک مطالعات میدانی به منظور جستجوی شواهد درختکاری و پوشش گیاهی دوره هخامنشیان تا ساسانی را در منطقه بیستون شروع کنیم.
مدیرپایگاه جهانی بیستون درخصوص ضرورت اجرا این مطالعات، گفت: انجام چنین مطالعاتی ما را در درک بهتر زمینه های طبیعی شکل گیری فرهنگ های باستانی و نقش انسان در محیط کهن کمک می نماید.
وی در ادامه به اهمیت چشمه سراب بیستون از دیدگاه اکولوژی منطقه در طول هزاران سال گذشته اشاره نمود و اضافه کرد: نقش این چشمه سراب بر سکونت انسان از دوره پارینه سنگی تا هزاره اخیر تاثیرگذار بوده است.
اجرایی تاکید نمود: مطالعه دیرین گرده شناسی رسوبات سراب بیستون می تواند اطلاعات جدیدی درباره درختکاری در دوره های هخامنشی و ساسانی در بیستون را در اختیار ما قرار دهد.
منبع: گردشبان