سالانه 180 هزار نفر در کشور دچار سکته مغزی می شوند

به گزارش مجله یک کامپیوتر، رییس انجمن مغز و اعصاب ایران هشدار داد: سالانه 180 هزار نفر در کشور دچار سکته مغزی می شوند و در بسیاری از مبتلایان به کرونا به دلیل التهاب عروقی و لخته شدن خون سکته مغزی بیشتر دیده می گردد.

سالانه 180 هزار نفر در کشور دچار سکته مغزی می شوند

به گزارش خبرنگاران، دکتر حسین پاکدامن روز چهارشنبه در نشست خبری اضافه کرد: سکته مغزی از شایعترین بیماری های مغز و اعصاب است و در مبتلایان به کرونا این بیماری زیاد دیده شده و بسیاری از بیماران از عوارض سکته مغزی رنج می برند.

وی توضیح داد: زمان طلایی در ساعات اولیه سکته مغزی برای درمان مهم بوده و باید در چند ساعت اولیه پس از ابتلا به این بیماری اقدامات درمانی سریع انجام گردد تا فرد دچار ناتوانی روحی و جسمی نگردد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به دیگر بیماری های مغز و اعصاب گفت: آلزایمر یکی دیگر از این بیماری ها است و با توجه به افزایش امید به زندگی در کشور و پیر شدن جمعیت در آینده ای نزدیک با افراد زیادی که به آلزایمر مبتلا هستند روبرو خواهیم شد که زنگ هشداری برای ما است.

وی اضافه کرد: اکنون 750 هزار بیمار آلزایمری در کشور وجود دارد و بر اساس آمارهای جهانی یک سوم افراد با سن بالای 80 سال به این بیماری مبتلا می شوند و ضروری است سیاست گذاری های اساسی با پیر شدن جمعیت و جلوگیری از بروز مسائل و افزایش هزینه درمان بیماران مبتلا به آلزایمر در کشور انجام گردد.

پاکدامن گفت: سردرد هم از دیگر بیماری های شایع مغز و اعصاب در کشور نسبت به کشورهای غربی است و 16 تا 18 درصد مردم از میگرن رنج می برند.

وی تاکید نمود: اکنون 850 هزار بیمار مبتلا به ام اس هم داریم و جزو کشورهای با شیوع بالا در این زمینه هستیم و ضروری است این بیماری ها مورد توجه مسوولان و مردم قرار گیرد.

پاکدامن با بیان اینکه در دهه 90 پیشرفت های زیادی برای درمان بیماری های یاد شده در کشور اجرا شده اضافه کرد: داروهای زیاد و موثری برای درمان صرع، ام اس، سکته مغزی و غیره کشف و فراوری شده است، داروهای نسل دوم هم فراوری شدند اما باید اقدامات پیشگیرانه بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی تشریح کرد: تئوری هایی که در خصوص ویروس کرونا وجود دارد مبنای تجربی و کوتاه مدت بوده و در آینده ممکن است این ویروس عوارض زیادی بر روح و جسم ما بگذارد.

رئیس انجمن مغز و اعصاب ایران اضافه کرد : کرونا علاوه بر ریه تمام سیستم عصبی و مغزی حس های بویایی ، شنوایی، نخاع ، عروق ، اعصاب محیطی را درگیر نموده و افراد مبتلا به این بیماری که با عوارض متفاوت درگیر کرونا می شوند تا مدت های زیادی دچار ناتوانی های متفاوت خواهند شد.

پاکدامن گفت: یک سوم افرادی که از کرونا نجات می یابند دچار اختلالات جسمی و روحی می شوند و حتی بعضی از مبتلایان به این بیماری ممکن است فشار خون بالا، مسائل قلبی و قند بگیرند.

وی توضیح داد:ویروس کرونا به هیچ سیستمی از بدن رحم نمی نماید و درمان قطعی برای آن وجود ندارد و داروهای موجود فقط سیر بیماری را کم می نماید.

دکتر احسان شریفی پور نورولوژیست هم در این نشست گفت:آنچه بیش از کرونا باید مورد توجه قرار گیرد بیماری های مغز و اعصاب است و باید پایه و اساس بهداشت عمومی جامعه و تصمیم گیران سلامت باشد.

وی اضافه کرد: آلزایمر از بیماری های نام مغز و اعصاب بوده که با بالا رفتن سن رو به افزایش است و مراقبت های بهداشتی قبل و بعد از ابتلا به این بیماری مهم بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.

شریفی پور گفت:سکته مغزی هم همین طور است و باید بیشتر در خصوص پیشگیری از آنها اقدامات اساسی انجام داد.

این نورولوژیست تاکید نمود: اختلالات خود ایمنی در چند سال اخیر به ویژه میان جوانان 20 تا 30 سال بسیار شایع شده است و در واقع زنان 2 برابر مردان دچار این بیماری می شوند.

به گفته وی، مصرف سیگار و کمبود ویتامین دی در بروز اختلالات خود ایمنی تاثیر زیادی دارد.

منبع: ایرنا

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 30 آبان 1400 بروزرسانی: 30 آبان 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 61194

به "سالانه 180 هزار نفر در کشور دچار سکته مغزی می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سالانه 180 هزار نفر در کشور دچار سکته مغزی می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید