طبع، خواص، مضرات و مُصلح لپه در ویکی خبرنگاران
به گزارش مجله یک کامپیوتر، برطرف کم خونی، حفظ سلامت دستگاه گوارش، کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری های قلبی - عروقی از خواص لپه و فواید مصرف آن است.

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری خبرنگاران، به طور کلی به دانه های جدا شده، پوست کنده و خشک شده حبوبات گفته میگردد آنچه که در کشور ما تحت عوان لپه شناخته شده و مصرف آن رایج است، لپه هایی است که از نوعی نخود با نام نخود کفتری تهیه می گردد.
برای تهیه لپه هر یک از بذور حبوبات، پس از جداسازی از غلاف هایشان در آب خیسانده می شوند تا پوستشان برداشته گردد. بعد از برداشت پوست بذور با فشار های مکانیکی به دو نیم تقسیم می شوند و سپس خشک می شوند.
خواص و مضرات لپه
- لپه حاوی فیبر رژیمی، پتاسیم و کلسترول پایین است که به حفظ قلب سالم یاری می نمایند.
- به دلیل طبع گرم آن باعث تقویت قوای جسمانی و جنسی به ویژه در مردان میگردد.
- مقدار فیبر بالا در لپه به تنظیم سطح قند خون یاری می نماید فیبر محلول در غذای کم گلیسمیک میزان جذب قند را کاهش می دهد و در نتیجه به انتشار تدریجی گلوکز و افزایش قند خون یاری می نماید. با این حال، انرژی کافی را تامین می نماید. بنابراین برای افرادی که دیابت دارند خوب است.
- به دلیل میزان بالای پروتئین موجود در لپه، این دانه گیاهی مفید، جایگزین بسیار مناسبی برای گوشت خواهد بود و از این رو مصرف آن برای افرادی که بایستی از مصرف گوشت خودداری نمایند مناسب است.
- لپه حاوی ایزو فلاون ها هستند که خطر توسعه انواع سرطان ها، به ویژه سرطان پستان و پروستات را کاهش می دهند.
- لپه منبع خوبی از فیبر محلول هستند.
- میزان سدیم موجود در لپه پایین بوده، به عکس آن از میزان پتاسیم بالایی برخوردار است، از این رو مصرف آن برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مجاز میباشد.
- لپه دارای انواع املاح ضروری و مورد احتیاج بدن نظیر کلسیم، منیزیم و ویتامین های مهمی مانند ویتامین ب12 میباشد، از این رو مصرف آن برای همه گروههای سنی به ویژه بچه ها دچار سوء تغذیه و سالمندان بسیار مفید میباشد.
- لپه نیز منبع غنی فیبر بوده و به همین دلیل مصرف آن برای کاهش کلسترول خون و کاهش بروز بیماریهای قلبی- عروقی توصیه میگردد.
- لپه سرشار از آهن بوده و از این رو مصرف آن برای درمان و برطرف کم خونی مفید میباشد.
- لپه با وجود مقدار کمی کالری، کلسترول و چربی های اشباع شده سالم است اما حضور فیبر رژیمی افراد را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد متابولیسم را افزایش می دهد و احتمالات افزایش وزن را کاهش می دهد مواد غذایی یافت شده در لپه به انرژی قابل استفاده تبدیل می شوند تا به عنوان چربی ذخیره گردد.
- لپه مثل تمامی حبوبات نفاخ است، از این رو توصیه می گردد قبل از مصرف مدتی خیسانده شده و سپس آب آن دور ریخته گردد.
- افراد مبتلا به بیماری آسم، از مصرف لپه و سایر غذا های نفاخ خودداری نمایند.
طبع لپه چیست؟
لپه دارای طبع نسبتا گرم و خشک است.
مصلح لپه چیست؟
معمولا لپه برای قیمه استفاده می گردد و قیمه هم همراه برنج! برنج، سرکه و آبغوره مصلح خوبی برای خواص لپه اند.
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آناوبلاگ خرید: وبلاگ خرید | این سیستم پیشرفته وبلاگدهی برای فروشگاه های اینترنتی است.
مینی نت: مینی نت، با برگزیده آخرین اخبار جراید و روزنامه ها همراه ما باشید.