طرز تهیه کیک اسفنجی برای 4 نفر با پف، طعم و شکل عالی
به گزارش مجله یک کامپیوتر، پایه اصلی کیک ها و شیرینی ها معمولا کیک اسفنجی است. این کیک با دستوری آسان از خوشمزه ترین کیک هایی محسوب می گردد که می توان آن را برای وعده های صبحانه و عصرانه در دورهمی ها سرو کرد. این کیک ها به علت پف زیاد، مناسب خامه کشی کیک های مجالس تولد و عروسی هستند که آن را به راحتی می توانید در منزل آماده کنید. در کتاب کاله طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر به خوبی شرح داده شده است. اگر شما برای آماده کردن این کیک خوشمزه دلهره دارید، ابتدا می توانید طرز تهیه کیک اسفنجی برای 4 نفر را امتحان کنید تا در آینده دیگر دستورهای پخت را تجربه کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی برای 4 نفر
- کره سه دوم قاشق غذاخوری
- شیر یک سوم فنجان
- تخم مرغ جداشده دو عدد
- شکر یک سوم پیمانه
- نمک دو سوم پیمانه
- آرد همه منظوره دوم سوم فنجان
- بیکینگ پودر یک و نیم قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک اسفنجی برای 4 نفر
1. قالب را آماده کنید
اولین مرحله از طرز تهیه کیک اسفنجی برای 4 نفر آماده کردن قالب کیک است. یک قالب گرد 20 سانتی متری را انتخاب و کامل با روغن چربش کنید و سپس با کاغذ روغنی آن را بپوشانید. اگر کاغذ روغنی در دسترس تان نبود، بعد از چرب کردن قالب، داخل آن را آردپاشی کنید تا هنگام پخت، کیک به کناره های قالب نچسبد. قالب را کنار بگذارید و به سراغ فر بروید. فر را در دمای 190 درجه روشن نموده و اجازه دهید کمی گرم گردد.
2. کره و شیر را مخلوط کنید
در این مرحله از طرز تهیه کیک اسفنجی برای 4 نفر احتیاج است که ابتدا کره را به دمای محیط برسانید، سپس شیر و کره را در قابلمه ای مناسب بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید. کره آرام آرام ذوب و با شیر مخلوط می گردد. مخلوط را هم بزنید و بعد از ذوب شدن کامل کره، قابلمه را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
3. تخم مرغ ها را مخلوط کنید
حال نوبت آن است که سفیده و زرده تخ مرغ را جدا کنید. سفیده های تخم مرغ را برای چند دقیقه با سرعت بالا بزنید تا شکل کف مانند به خود بگیرد و سفت گردد، در ادامه زرده ها را به آن اضافه و خوب هم بزنید. برای آن که بوی زهم تخم مرغ از بین برود، می توانید وانیل یا طعم دهنده دیگری به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید. در همین حین که مشغول مخلوط کردن سفیده با زرده هستید، شکر را هم به آرامی اضافه نموده و تا یک دست شدن آن هم بزنید. بعد ازیک دست شدن مخلوط تان، آرد، نمک و بیکینگ پودر را در کاسه ریخته و دوباره به هم زدن ادامه دهید. مانند دیگر دستورهای پخت کیک اسفنجی، آرد را باید سه بار جداگانه الک کنید تا کیک تان بهتر پف کند. طرز تهیه کیک دو رنگ شکلاتی و ساده یکی از همان دستورها است که در کتاب کاله شرح داده شده است.
4. شیر را اضافه کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه کیک اسفنجی برای 4 نفر ، شیر را به خمیر اضافه کنید و خوب هم بزنید. اجازه دهید خمیر برای مدتی در دمای اتاق بماند، سپس آن را در قالب بریزید. بعد از ریختن مایه کیک در قالب، قالب را دوبار روی زمین بزنید تا هوای اضافه آن گرفته گردد، در نهایت آن را به مدت 30 دقیقه در فر با دمای 190 درجه در طبقه وسط فر بگذارید تا حرارت به همه جای آن رسیده و کامل پخته گردد. بعد از مدت زمان گفته شده، کیک را از فر خارج نموده و روی توری خنک کننده قرار دهید. کیک اسفنجی تان آماده است، روی آن را می توانید با سس شکلاتی و گاناش تزئین کنید. طرز تهیه گاناش شکلاتی و طرز تهیه سس شکلاتی را در کتاب کاله بخوانید.
کیک اسفنجی را می توانید با توجه به سلیقه خود با انواع سس های شکلاتی، خامه ای و خرده میوه تزئین کنید.
نکات تکمیلی برای پخت بهتر کیک اسفنجی
کیک اسفنجی با هر طعم و مزه ای هم که باشد معمولا اولین گزینه پذیرایی از میهمان ها در دورهمی ها به شمار میرود پس باید در تهیه آن نهایت دقت را به کار برد. در ادامه نکات مهمی در قالب پرسش و پاسخ مطرح نموده ایم که می توانید آن را بخوانید.
چگونه می توان رطوبت کیک اسفنجی را حفظ کرد؟
برای آن که کیک تان رطوبت لازم را داشته باشد، کره، شیر یا تخم مرغ را جایگزین مواد کم چرب نکنید تا هر سه آن ها به رطوبت و سبک نگه داشتن کیک یاری کند. اجازه دهید کیک به دمای محیط برسد سپس آن را سرو کنید تا رطوبتش حفظ گردد.
آیا از روغن می توان به جای کره در تهیه کیک اسفنجی استفاده کرد؟
بله. با آن که می توان روغن مایع را جایگزین کره کرد اما بهتر است در تهیه مایه کیک از سه چهارم کره بهره ببرید.
کیک اسفنجی با چه طعم هایی می توان تهیه کرد؟
این کیک 4 نفره خوشمزه را می توانید با طعم های مختلفی در میهمانی ها برای عزیزان تان سرو کنید. دو تا از خوشمزه ترین کیک های اسفنجی دیگر که در کتاب کاله آورده شده است طرز تهیه کیک هویج اسفنجی و طرز تهیه کیک خیس شکلاتی بدون فر است.
دلایل خراب شدن کیک اسفنجی چیست؟
کیک اسفنجی ممکن است به دلایل زیادی خراب گردد که مهم ترین آن خوب گرم نشدن فر قبل از پخت است که کیکی خام تحویل شما می دهد. به این نکته دقت داشته باشید که حتما در مدت زمان گفته شده کیک را از فر خارج کنید تا رطوبت آن از بین نرود و خشک نگردد. نکته دیگر آن که مایه کیک را بیش از حد مخلوط نکنید چرا که منجر به خشک شدن کیک می گردد.
تفاوت کیک اسفنجی با کیک معمولی چیست؟
کیک اسفنجی نسبت به کیک معمولی، تخم مرغ بیشتر و کره کمتری دارد، به همین دلیل بافت کرکی تر و سبک تری هم دارد.
با دستور تهیه کیک اسفنجی برای 4 نفر، چه کیک های دیگری می توان سرو کرد؟
دستور کیک های اسفنجی تقریبا مشابه یکدیگر هستند، گاهی برخی از آن ها با چهار تخم مرغ و دیگری با طعم پرتقال تهیه می گردد. دستور این کیک تا جایی راحت است که می توان آن را در فر یا در توستر هم آماده کرد. در کتاب کاله می توانید طرز تهیه کیک پرتقالی اسفنجی و طرز تهیه کیک اسفنجی 4 تخم مرغی را بخوانید.
منبع: کتاب کاله