غذاهای مضر برای آنفولانزا کدامند؟

به گزارش مجله یک کامپیوتر، فصل سرما در کنار زیبایی های خاص خودش زنگ هشدار را برای سلامتی بسیاری از ما به صدا در می آورد. پاییز و زمستان فصل هایی هستند که سرماخوردگی، آنفولانزا و تب بسیاری از ما را گرفتار می نماید. معمولا بیشتر ما در خصوص غذاهای مفید برای سرماخوردگی اطلاعات کافی داریم. در مقابل، شاید چندان هم از غذاهای مضر برای آنفولانزا خبر نداشته باشیم. در این مطلب قرار است راجع به همین غذاها صحبت کنیم.

غذاهای مضر برای آنفولانزا کدامند؟

موقع سرماخوردگی چی نخوریم؟

به طور کلی اگر بخواهیم دسته بندی ای از غذاهای مضر برای آنفولانزا ارائه کنیم می توان گفت غذاهای خیلی شور و خیلی شیرین، فست فودها و غذاهای چرب و لبنیات جز ممنوعه ها هستند. دلیل این ممنوعیت تاثیر منفی ای است که این غذاها روی سیستم ایمنی بدن شما به جا می گذارند و بهبود شما را به تاخیر می اندازند. بنابراین اگر سرما خوردید یا آنفولانزا داشتید به طور کلی و یا تا حد امکان مصرف این غذاها را از برنامه خودتان خارج کنید.

شیرینی

شامل شیرینی جات، آبمیوه های صنعتی، کربوهیدارت های ساده که قابلیت تبدیل به قند را دارند، آبنبات های بدون قند و موز و میوه های مشابه می گردد. کلا مصرف هر غذایی را که شکر دارد در دوران سرماخوردگی محدود کنید. شکر ماده ای است که می تواند سیستم ایمنی بدن را سرکوب کند و در از بین بردن عفونت به وسیله گلبول های سفید اختلال ایجاد می نماید.

به علاوه، شکر باعث می گردد تا مولکول های سیتوکین (پروتئین هایی که در پاسخ بدن به محرک های پاتولوژیک مثل التهاب و آسیب بافتی نقش دارند) در بدن افزایش پیدا نمایند و التهاب را بیشتر نمایند.

هر نوع شیرینی باعث سرکوب شدن سیستم ایمنی هنگام سرماخوردگی است.

ماکارونی و نان سفید

این ها کربوهیدارت های ساده نامیده می شوند و چون می توانند در بدن ما به قند تجزبه شوند در نتیجه قند خون را افزایش می دهند. در مقابل می توانید به جای مصرف آنها از غلات سبوس دار یا کربوهیدارت هایی بهره ببرید که فیبر زیادی دارند، زیرا این دسته برعکس التهاب را کاهش می دهند.

آبنبات و ادامس های بدون شیرینی

این خوراکی ها هم به دلیل داشتن سُوربیتول نباید در ایام سرماخوردگی مصرف شوند. سوربیتول قابل هضم نیست و می تواند شکم درد بوجود بیاورد. به علاوه، امکان دارد شما را دچار اسهال نمایند. حتما می دانید که در نتیجه اسهال، بدن شما آب بیشتری از دست می دهد. درحالیکه یکی از توصیه ها به افراد سرماخورده و دارای آنفولانزا این است که تا جای ممکن سوپ و مایعات دیگر را مصرف نمایند که بدنشان هیدراته باقی بماند.

موز و سایر میوه های دارای قند طبیعی

نقش موز در سرماخوردگی به دلیل قند بالای آن مورد توجه است. هم موز و هم بادام زمینی به خاطر ترشح هیستامین (فرستنده ای عصبی که هنگام واکنش های آلرژیک فراوری می گردد) برای بدن ما مضر هستند. تکلیف قند را هم که قبلا روشن کردیم، پس برای دوری از التهاب و پایین آمدن سطح عملکرد سیستم ایمنی بدنتان هنگام آنفولانزا از موز دوری کنید.

موز و میوه های شیرین به دلیل داشتن قند برای سرماخوردگی مضر هستند.

شوری و ترشیجات

شامل انواع غذاهای ترش و شور می گردد که اصطلاحا باعث تحریک گلوی شما می شوند. مثلا شما را به سرفه می اندازند یا التهاب گلو را بیشتر می نمایند و باعث درد هنگام بلع می شوند. این نوع غذاها به دلیل سرکه و نمکی که دارند در دوران سرماخوردگی جز ممنوعه ها هستند. هرچند فصل پاییز و زمستان دقیقا هنگام ترشی و شور انداختن است اما اگر سرما خورده اید تا زمان خوب شدن از خوردن انواع ترشی و خیارشور پرهیز کنید.

لبنیات

خوردن شیر برای بدن مضر نیست، اما نه در هنگام ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا. شیر، ماست و سایر فراورده های لبنی مشابه به دلیل اینکه باعث غلظت مخاط و بزاق دهان می شوند انتخاب خوبی برای مصرف در این روزها نیستند. بعلاوه بستنی به دلیل اینکه غالبا از شیر پرچرب درست می گردد و چربی اشباع شده دارد در افزایش التهاب موثر است. دلیل دیگر هم وجود قند در بستنی است.

غذاهای چرب و فست فودها

این دسته شامل پیتزا، تن ماهی، هات داگ، سوسیس، چیپس سیب زمینی و سیب زمینی سرخ شده می گردد. تمام مواردی که نام برده شد هم چرب هستند و هم پر نمک. چربی افزایش التهاب را در پی دارد و نمک هم در این دوران می تواند التهاب بدن را افزایش بدهد. یا به عنوان نمونه، سوسیس ترکیبی از سدیم و چربی اشباع است و فراورده های گوشتی مشابه آب بدن را هم کم می نمایند. تن ماهی نیز هیستامین دارد و افزایش دهنده التهابات است، پس ممکن است با روغن فراوانی که دارد گرفتگی بینی را هم تشدید کند.

خوردن شیر و لبنیات هنگام سرماخوردگی باعث طول کشیدن دوره درمان است.

نوشیدنی های کافئینی و الکل دار

الکل به طور کلی سیستم ایمنی بدن را تضعیف می نماید. بنابراین از جمله غذاهای مضر برای آنفولانزا به شمار می رود که التهاب را مدت بیشتری در بدن ما نگاه می دارد. به علاوه الکل باعث می گردد تا سریع تر آب بدن را از دست بدهید. همین مسئله در خصوص قهوه و نوشیدنی های دارای کافئین هم صادق است، منظور نوشابه های انرژی زا، نوشابه معمولی و حتی چای است. کافئین ماده ای ادرارآور است و علاوه بر اینکه در کاهش آب بدن نقش دارد به دلیل داشتن قند التهاب را افزایش هم می دهد.

سایر مواد غذایی مضر برای آنفولانزا

آخرین مواردی که جز غذاهای مضر برای آنفولانزا شناخته می شوند غذاهای دارای فلفل و تند و نیز اسنک هایی مثل کلوچه، بیسکوییت، ویفر و هر نوع خوراکی سخت و خشک است که التهاب گلو را تحریک نموده و خشکی آن را بیشتر می نمایند.

نتیجه گیری

برای مراقبت از بدن خودمان به هنگامی که با بیماری ای مانند آنفولانزا درگیر است بایستی از غذاهای مضر برای آنفولانزا خودداری کنیم. در این مطلب این غذاها را به چند دسته کلی تقسیم بندی کردیم و گفتیم که غذاهای شیرین، ترشی جات و شوریجات، لبنیات، فست فودها و غذاهای چرب و نوشیدنی های کافئینی جز غذاهای مضر برای آنفولانزا هستند.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 28 دی 1401 بروزرسانی: 28 دی 1401 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 85361

به "غذاهای مضر برای آنفولانزا کدامند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای مضر برای آنفولانزا کدامند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید