غذای های تبریزی خوشمزه
به گزارش مجله یک کامپیوتر، در مطلب زیر طرز تهیه چند نوع غذای خوشمزه تبریزی را به شما آموزش می دهیم.
به گزارش، همان طور که می دانید، همه شهر های ایران، غذا های سنتی و شیرینی های مخصوص به خود را دارند. اما تعداد شیرینی هایی که در تبریز پخته می گردد، بسیار متنوع است. قرابیه، نوقا، اریس یا ریس، لوز، راحت الحلقوم، حلوای گردویی و باقلوا از جمله شیرینی های تبریز به شمار می روند.
البته باید بدانید باقلوا، شیرینی سنتی ترک های آسیای میانه است که به دیگر کشور ها راه یافته است. باقلوائی که در تبریز پخته می گردد، به سبک باقلوای کشور ترکیه است و از بادام، گردو، گلاب، شکر، هل، آرد شیرینی پزی، بیکینگ پودر، زرده تخم مرغ، خاکه قند، شیر و روغن، درست می گردد.
تبریز نان های سنتی نیز دارد که از جمله می توان به نان بربری که در تبریز کوکه، و لواش که لاواش خوانده می شوند، اشاره نمود. نان های روغنی همچون یاغلی کوکه و نان های مغزدار همچون ایشلی کوکه نیز از دیگر نان های سنتی و محلی تبریز هستند. در شهر تبریز، نان های کشور ترکیه همچون پیده، اکمک و سیمیت نیز هواداران زیادی دارند.
از غذا های سنتی تبریز باید به کوفته تبریزی، کباب تابه ای، کوکو لوبیا سبز، دلمه برگ و آش دوغ، آش گوجه فرنگی و خورش هویج اشاره نمود.
در ادامه همراه ما باشید تا با طرز تهیه بعضی از این غذا ها آشنا شوید. باشد که موردتوجه قرار گیرد.
تعداد: 6 نفر
گوشت چرخ نموده: نیم کیلوگرم
لپه پخته نیم کوب شده: یک پیمانه
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
برنج نیم پز شده: نصف پیمانه
تخم مرغ درشت: 2 عدد
پیاز رنده شده: نصف پیمانه
تره و مرزه خرد شده: نصف پیمانه
روغن: 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه
پیاز سرخ شده: 2 قاشق غذاخوری
مغزگردو خرد شده: نصف پیمانه
زرشک: 2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ آب پز: 1 یا دو عدد
خلال بادام: 2 قاشق غذاخوری
آلو قیصی: در صورت تمایل
طرز تهیه چند نوع غذای تبریزی
1. در کاسه بزرگی گوشت چرخ نموده، پیاز رنده شده، تره، مرزه، تخم مرغ ها، لپه، برنج، نمک، فلفل و زردچوبه را مخلوط کنید. آن ها را حدود 5 تا 6 دقیقه با گوشت کوب بکوبید تا مایع حالت چسبندگی پیدا کند.
2. مایع گوشتی را کمی باز کنید و مواد داخل کوفته را درون آن قرار دهید. دست را با کمی آب خیس کنید تا مایع به دست نچسبد. سپس آن را در دست گرد و توپی کنید.
3. در یک قابلمه بزرگ، رب را داخل روغن تفت دهید. سپس 3 پیمانه آب اضافه کنید و پس از جوشیدن، شعله را کم کنید و به آرامی کوفته را داخل آن قرار دهید. 10 دقیقه نخست نباید در قابلمه را بگذارید، زیرا کوفته وا می رود. پس از آن شعله را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و حدود یک ساعت بپزید.
نکته: گاهی کوفته را به قدری بزرگ درست می نمایند که یک جوجه کامل داخل آن جا می گردد. در این صورت باید پارچه نازک سفیدی را داخل پیاله بزرگی بگذاریم و گوشت را داخل پارچه به بزرگی همان پیاله به شکل گرد آماده کنیم و در وسط گوشت، جوجه پخته استخوان گرفته و سایر مواد را قرار بدهیم. سر پارچه را گره بزنید و کوفته را با همان پارچه داخل آب و رب بگذارید تا پخته گردد.
تعداد: 4 نفر
لوبیا سبز: 400 گرم خرد شده
هویچ متوسط: 2 عدد خرد شده
سیب زمینی: 1 عدد متوسط
تخم مرغ: 2 تا سه عدد
گردوی خشک شده: نصف پیمانه
زعفران دم نموده: 1 قاشق غذاخوری
پیاز داغ: 1 قاشق غذاخوری
شیر: 1 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
زرد چوبه، نمک و فلفل سیاه
1. لوبیا سبز را پاک کنید، بشویید و کاملا خشک کنید. سپس به اندازه های یک سانتی متری خرد کنید.
2. هویچ و سیب زمینی را پوست بگیرید و نصف اندازه لوبیا خرد کنید.
3. لوبیا را با یک لیوان آب و یک قاشق چایخوری مخلوط نمک و زرد چوبه بگذارید به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم بپزد. سپس، هویچ خرد شده را اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر مواد را بپزید. در آخر، سیب زمینی نگینی خرد شده را نیز اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه شعله را خاموش کنید و بگذارید سرد شوند.
4. در یک کاسه بزرگ، 2 عدد تخم مرغ را بکشنید و با چنگال هم بزنید تا مخلوط شوند. سپس بکینگ پودر، پیاز داغ، ادویه مورد نظر، شیر، مغز گردو و زعفران را اضافه کنید و مواد را کاملا با هم مخلوط کنید.
5. سبزیجات پخته را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و با قاشق هم بزنید. توجه کنید هم زدن به اندازه و شدتی نباشد که مواد را له کند. بعد از مخلوط شدن مواد اگر احساس کردید مایه کوکو غلظت لازم را ندارد یک عدد تخم مرغ باقیمانده را نیز به مواد اضافه کنید.
6. مایه کوکو را به مدت 10- 15 دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا کمی سفت گردد.
7. در یک تابه نچسب، به اندازه ای روغن بریزید که تمام سطح تابه را به ارتفاع 2 میلی متر بپوشاند. حرارت را کمی بالا ببرید تا روغن داغ گردد، مایه کوکو را داخل تابه بریزید، روی آن را کاملا صاف و صبر کنید تا کوکو کمی ببندد و بعد درب تابه را ببندید و با حرارت ملایم 30 دقیقه زمان دهید تا کوکو کاملا مغز پخت و روی آن طلایی گردد. سپس کوکو را برگردانید تا روی دیگر آن هم طلایی گردد.
تعداد: 4 تا 6 نفر
پیاز: 2 عدد متوسط
عدس: 1 پیمانه
برنج : 1 پیمانه
روغن
سبزی آش: 1 کیلوگرم (تره، جعفری، اسفناج و کمی گشنیز)
آب گوشت: 4 پیمانه
کوفته ریزه: 10 - 15 عدد
سیب زمینی متوسط: 1 عدد
ماست: 2 - 1 لیوان
نمک، فلفل و زرد چوبه
طرز تهیه چند نوع غذای تبریزی
1. برنج را از یک ساعت قبل با مقداری آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید. عدس را نیز بشویید و به مدت 5 دقیقه در آب جوش خیس کنید.
2. در یک قابلمه بزرگ، کمی روغن بریزید و خلال شده را همراه کمی زردچوبه در آن سرخ کنید تا طلایی گردد. عدس را آبکش و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. دو پیمانه آب گوشت را به قابلمه اضافه و حرارت را زیاد کنید تا مواد بجوشند. سپس در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید و یک ساعت بپزید تا عدس نیم پز گردد.
3. در این فاصله، سیب زمینی را نگینی خرد و سرخ کنید.
4. کوفته ریزه ها را هم آماده و سرخ کنید و کنار بگذارید.
5. پس از نیم پز شدن عدس، برنج را اضافه کنید تا وا برود. یک عدد پیاز باقی مانده را ریز رنده کنید و در یک کاسه، کمی فلفل سیاه و نمک و زردچوبه به آن بیفزایید و همراه سبزی و باقیمانده آب گوشت به آش اضافه کنید.
6. یک ساعت بعد، سیب زمینی های سرخ شده را داخل آش بریزید و چند دقیقه بعد کوفته ریزه ها را داخل آش بیندازید. حدود 15 تا 20 دقیقه اجازه دهید بپزد.
7. حدود یک تا دو لیوان از ماست را قبل از سرو داخل آش بریزد و کاملا مخلوط و سپس سرو کنید.
طرز تهیه کوفته ریزه
تعداد: 10 - 15 عدد
گوشت چرخ نموده : 100 گرم
پیاز کوچک: 1 عدد
آرد ذرت: 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه
1. پیاز را ریز رنده و همراه با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آرد ذرت به گوشت چرخ نموده اضافه کنید. حدود 15 دقیقه کاملا مخلوط را ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند و کاملا یکدست گردد. به اندازه یک گردو از مواد بردارید و به شکل کوفته های کوچک درست کنید و بعد کوفته ها را در مقداری روغن از قبل داغ شده سرخ کنید.
تعداد: 4 نفر
پیاز: 1 عدد
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
گوشت ماهیچه یا ران مرغ: 500 گرم
نمک و فلفل سیاه
آلوی خورشتی: 200 گرم
هویج: 500 گرم
زعفران دم نموده: دو قاشق غذاخوری
آب لیموترش تازه: یک سوم پیمانه
گوجه فرنگی: 3 تا 4 عدد
طرز تهیه چند نوع غذای تبریزی
1. پیاز را نگینی خرد و با مقداری روغن سرخ کنید. فلفل، ادویه و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی را بیفزایید.
2. مرغ یا گوشت را بیفزایید و حدود یک لیتر آب روی آن بریزید. پس از جوش آمدن، نمک اضافه کنید و بگذارید نیم جوش روی حرارت ملایم حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم بماند.
3. در این فاصله هویج را خلال کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی گردد. در تابه را اگر بگذارید، هویج نرم و پخته می گردد و نمی سوزد. زعفران دم نموده را به هویج اضافه کنید و بگذارید بجوشد. در آخر، آب لیمو ترش را اضافه کنید.
منبع: برترین ها
منبع: باشگاه خبرنگاران جوانگروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت