فواید شکلات تلخ؛ آنتی اکسیدان و شادی آور!

به گزارش مجله یک کامپیوتر، خبرنگاران: منشا و خاستگاه شکلات تلخ به سال های دور و تا آنجا که گفته شده به چهار هزار سال پیش در آمریکای مرکزی قدیم باز می گردد. مایان ها که قبیله ای قدیمی در این منطقه بودند شکلات تلخ می نوشیدند و در آیین های خود آن را به عنوان نوشیدنی مقدس می دانستند. کشت و تغییر درخت کاکائو که شکلات تلخ و مدل های دیگر شکلات از آن گرفته می گردد، اهمیت بسیاری پیدا کرد. با گذشت زمان به دلیل طبیعت روحی، دارویی، سیاسی و مالی که این گیاه دارد، مورد ارزش گذاری نهاده شد.

فواید شکلات تلخ؛ آنتی اکسیدان و شادی آور!

در ادامه این مطلب 5 دلیل جالب و مهم برای مصرف روزانه شکلات تلخ ذکر می گردد. این ماده خوراکی قدیمی، ماندگار و خوشمزه به عنوان یکی از روش های درمان برای بسیاری از مسائل و بیماری ها شناخته می گردد. شکلات تلخ یک آنتی اکسیدان قوی است، سلامت سیستم قلبی عروقی را بهبود می بخشد و وضعیت روده را تنظیم می نماید.

شکلات تلخ و کاکائو

برای آغاز باید بدانید که این دو نوع ماده خوراکی از هم متفاوت هستند و ما فقط می خواهیم به ذکر مزایای شکلات تلخ بپردازیم. این ماده خوراکی به دلیل مقدار بالای کاکائو که ماده شفابخش آن محسوب می گردد، دارای ویژگی های درمانی است. به همین دلیل مصرف شیر کاکائو و دیگر انواعی که کمتر سالم هستند پیشنهاد نمی گردد.

بهتر است برای مصرف نوعی از شکلات تلخ را انتخاب کنید که حداقل دارای 70 درصد کاکائو باشد. می توانید از کاکائوی خالص هم برای تهیه نوشیدنی و دیگر دستور های غذایی بهره ببرید. پس باید از ترکیبات مضر مانند چربی شیر و قند پرهیز کرد. در ادامه با دلایل اصلی مصرف شکلات تلخ آشنا شوید.

1- آنتی اکسیدان قوی است

شکلات تلخ از دانه های درخت کاکائو به دست می آید. این ماده حتی بیشتر از میوه ها آنتی اکسیدان دارد. همچنین دانه های کاکائو و یک پیمانه شکلات حاوی مقدار بسیاری پلی فنول است که از آنتی اکسیدان های طبیعی به شمار می رود. پس دیگر جای تعجب نیست که دانه کاکائو را به دلیل ترکیبات مغذی اش، یک ماده غذایی فوق العاده یا سوپر فود بنامند.

به یاد داشته باشید که شکلات پخته شده با دریافت حرارت، بعضی از مواد مغذی خود را از دست می دهد. در طی فرآیند پخت بعضی از آنتی اکسیدان های آن هم از بین می روند. زمانی که شکلات حاوی مقدار زیادی کاکائو باشد، علاوه بر طعم خوشایندش روشی برای جلوگیری از پیری نیز به شمار می رود.

2- سلامت سیستم قلبی عروقی را تقویت می نماید

مصرف متوسط و همیشگی شکلات تلخ می تواند از معمول ترین مسائل سیستم قلبی عروقی از جمله کلسترول، فشار خون و دیابت نوع دوم جلوگیری کند. با این وجود باید بدانید که بعضی از انواع شکلات تاثیرات برعکسی بر بدن شما می گذارند.

شکلات نلخ به کنترل فشار خون یاری نموده و از بیماری هایی که عروق و قلب را تحت تاثیر قرار می دهند، جلوگیری می نماید. فلاونوئید، ماده فعالی که در کاکائو وجود دارد، می تواند سیستم گردش خون را مانند بسیاری از روش های دیگر درمانی تقویت کند.

3- سلامت روده را تنظیم می نماید

شکلات تلخ حاوی نوعی فیبر محلول و حل شدنی است، این ماده علاوه بر کنترل سطح کلسترول، بر روده نیز تاثیر می گذارد. 10% حجم شکلات تلخ از فیبر تشکیل شده و این مقدار باعث می گردد با مصرف آن احساس سیری سریعی در فرد به وجود آید؛ بنابراین مصرف شکلات میل به خوردن را نیز کاهش می دهد.

از آنجایی که فیبر در بدن تجزیه نمی گردد و از روده بزرگ می گذرد، با عبور از این جریان به تمیز کردن دستگاه گوارش یاری می نماید؛ بنابراین مصرف شکلات تلخ به دلیل آنکه فیبر مانند جارو برای روده عمل می نماید، از یبوست و سندرم روده تحریک پذیر جلوگیری می نماید.

4- سرفه را کاهش می دهد

شکلات تلخ حاوی ماده ای به نام تئوبرومین است که بر عصب واگ ریه تاثیر می گذارد و فعالیت آن را کاهش می دهد. این عصب در کنار دیگر عملکرد ها سرفه را نیز کنترل می نماید؛ بنابراین برعکس آنچه به نظر می رسد، مصرف چند گرم شکلات تلخ در روز می تواند سرفه را تسکین دهد. زمانی که از علائم سرماخوردگی و آنفولانزا رنج می برید، می توانید به یک نوشیدنی گرم شکلاتی پناه ببرید. پیشنهاد می گردد در این نوشیدنی از مصرف شیر اجتناب کنید چرا که ممکن است مخاط را افزایش داده و شرایط را وخیم تر کند.

5- موجب احساس خوشحالی می گردد

چرا باید زمانی که افراد شکلات مصرف می نمایند، احساس شادی و خوشحالی داشته باشند؟ چرا بعضی افراد به مصرف آن اعتیاد پیدا می نمایند؟ باید بدانیدکه با مصرف این ماده خوراکی مغز شما اندورفین ترشح می نماید و این هورمون باعث می گردد احساس شادی و خوشحالی افزایش یابد.

5 دلیل ذکر شده در این مطلب توجیهات کافی و راضی نماینده ای هستند تا دیگر وسوسه و هوس خوردن شکلات را درون خود سرکوب نکنید. به یاد داشته باشید که برای مصرف شکلات به سراغ انواعی از آن ها بروید که درصد کاکائو بالا و کیفیت مناسبی داشته باشند. شکلات تلخ را روزانه به مقدار کم مصرف کنید.

منبع: steptohealth

دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

منبع: برترین ها
انتشار: 18 شهریور 1400 بروزرسانی: 18 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 8531

به "فواید شکلات تلخ؛ آنتی اکسیدان و شادی آور!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید شکلات تلخ؛ آنتی اکسیدان و شادی آور!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید