فواید مصرف برنج قهوه ای
به گزارش مجله یک کامپیوتر، برنج قهوه ای سرشار از منگنز است که این ماده معدنی برای بسیاری از فرآیند های مهم بدن مانند رشد استخوان، ترمیم زخم، متابولیسم و تنظیم قند خون حیاتی است.

اگرچه برنج قهوه ای یک غذای ساده است، اما خواص غذایی آن در مقایسه با برنج سفید بسیار عالی است؛ به گونه ای که یک فنجان برنج قهوه ای حاوی 216 کالری، 44 گرم کربوهیدرات، 3.5 واحد فیبر، 5 گرم پروتئین همراه با بسیاری از مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، فسفر، روی، مس و سلنیوم و همچنین منبع خوبی از فولات، پتاسیم و کلسیم است.
علاوه بر این، برنج قهوه ای سرشار از منگنز است که این ماده معدنی برای بسیاری از فرآیند های مهم بدن مانند رشد استخوان، ترمیم زخم، متابولیسم و تنظیم قند خون حیاتی است.
کمبود منگنز همچنین با افزایش خطر از بین رفتن مواد معدنی لازم برای استخوان، ضعف در مراحل رشد و کاهش باروری همراه است.
آنتی اکسیدان های موجود در برنج قهوه ای نیز به جلوگیری از عفونت سلولی ناشی از مولکول های ناپایدار معروف به رادیکال های آزاد یاری می نماید و همچنین باعث کاهش التهاب در بدن می گردد. آنتی اکسیدان های موجود در برنج قهوه ای ممکن است دلیل شیوع کم بعضی بیماری های مزمن در یک منطقه از دنیا یعنی منطقه ای که برنج قهوه ای به عنوان یک ماده غذایی مهم در نظر گرفته می گردد، باشد.
جایگزینی برنج قهوه ای به جای غلات تصفیه شده ممکن است به کاهش وزن یاری کند، زیرا غلات تصفیه شده مانند برنج سفید، ماکارونی و نان سفید فاقد فیبر و مواد مغذی است که غلات سبوس دار مانند برنج قهوه ای دارا هستند.
در حقیقت، فیبر به شما یاری می نماید تا مدت زمان طولانی تری احساس سیری کنید، بنابراین انتخاب غذا های سرشار از فیبر در کل باعث می گردد تا کالری کمتری مصرف کنید. مصرف برنج قهوه ای به جای برنج سفید نیز می تواند به شما در کاهش چربی شکم نیز یاری کند.
شکی نیست که برنج قهوه ای غذایی سالم برای قلب است، زیرا سرشار از فیبر و ترکیبات مفیدی است که می تواند باعث کاهش خطر بیماری های قلبی گردد.
یک مطالعه عظیم بر روی بیش از 560 هزار نفر نشان داد در افرادی که بیشترین فیبر غذایی را مصرف می نمایند 24-59 درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان و بیماری های تنفسی کمتر است و به طور مشابه آنالیز 45 مطالعه نشان داد افرادی که از حبوبات کاملی مانند برنج قهوه ای بیشتر استفاده می نمایند، در مقایسه با افرادی که مصرف غلات کامل کمتری دارند 21 درصد کمتر دچار بیماری کرونر قلب می شوند. علاوه بر این، برنج قهوه ای سرشار از منیزیم است، ماده معدنی که نقش مهمی در حفظ سلامت قلب دارد.
کاهش مصرف کربوهیدرات و انتخاب گزینه های سالم برای کنترل قند خون حیاتی است. اگرچه کربوهیدرات ها بیشترین تأثیر را روی قند خون دارند، اما افراد مبتلا به دیابت می توانند با خوردن کمتر غلات تصفیه شده مانند برنج سفید، قند خون و انسولین بالا را کاهش دهند.
در واقع، برنج قهوه ای دارای شاخص گلیسمی کمتری نسبت به برنج سفید است، به این معنی که هضم آن آهسته تر بوده و تأثیر کمتری بر قند خون دارد.
گلوتن پروتئینی است که در غلاتی مانند گندم و جو وجود دارد و این روز ها به دلایل مختلف تعداد افرادی که رژیم های فاقد گلوتن را دنبال می نمایند در حال افزایش است، زیرا بعضی از افراد از حساسیت یا عدم تحمل گلوتن رنج می برند. بعلاوه، افرادی که به بعضی بیماری های خود ایمنی مبتلا هستند، اغلب از یک رژیم غذایی بدون گلوتن استفاده می نمایند.
خوشبختانه، برنج قهوه ای به طور طبیعی فاقد گلوتن است و از این رو برای کسانی که نمی توانند گلوتن بخورند گزینه ای ایمن است. علاوه بر این، برنج قهوه ای پر از مواد مغذی مفیدی است که بدن برای عملکرد صحیح به آن ها احتیاج دارد.
منبع: فرادید