مصرف زیاد کافئین خطر افزایش ابتلا به این بیماری را به همراه دارد

به گزارش مجله یک کامپیوتر، مطالعات تازه نشان می دهد مصرف افراطی کافئین احتمال بروز گلوکوم را در افرادی که به طور ژنتیکی فشار چشم بالا دارند، بیش از سه برابر افزایش می دهد.

مصرف زیاد کافئین خطر افزایش ابتلا به این بیماری را به همراه دارد

به گزارش خبرنگاران، محققان دانشکده پزشکی آیکان (Icahn) در آمریکا با آنالیز سوابق بیش از 120 هزار نفر بین سال های 2006 تا 2010 میلادی به این نتیجه رسیدند افرادی که کافئین بیشتری مصرف می نمایند، فشار چشم بالاتری دارند و احتمال بروز گلوکوم در این افراد بیشتر است.

بر اساس این مطالعه افرادی که سابقه فشار چشم و گلوکوم را در خانواده خود دارند باید از مصرف افراطی کافئین خودداری نمایند.

نتایج این مطالعه در نشریه Ophthalmology منتشر شده است.

آب سیاه (گلوکوم) یکی از مهم ترین علل نابینایی در سراسر دنیا است. بیماری آب سیاه به علت اختلال در جریان خون اعصاب بینایی بوجود می آید و با مرور زمان پیشرفت می نماید.

این عارضه معمولا با افزایش فشار چشم مرتبط است. مطالعات نشان می دهد آب سیاه ریشه ژنتیکی دارد و ممکن است تا سرانجام عمر علامتی نداشته باشد.

بر اثر افزایش فشار داخل چشم، اعصاب بینایی انتقال دهنده تصاویر به مغز آسیب می بینند و بینایی به مرور کاهش می یابد. این بیماری در صورت عدم درمان می تواند منجر به نابینایی گردد.

معمولا بیماری درمراحل اولیه بدون علامت و درد است، بنابراین به افرادی که در خانواده سابقه این بیماری را دارند و افراد میانسال و سالمند و بیماران مبتلا به دیابت توصیه می گردد به طور دوره ای و حداقل سالی یک بار به وسیله چشم پزشک چکاپ شوند.

چه عواملی باعث بروز گلوکوم می شوند؟

آب سیاه زمانی اتفاق می افتد که فشار مایع داخل چشم افزایش یابد و این مایع آن طور که باید در چشم گردش نکند.

به طور طبیعی بین قرنیه و عدسی چشم مایعی به نام زلالیه وجود دارد که از مویرگ ها ترشح می گردد و تامین نماینده مواد غذایی و اکسیژن برای عدسی و قرنیه است و از طرفی مواد زاید را به وسیله خون دفع می نماید.

زلالیه همراه با زجاجیه فشار درونی چشم را ثابت نگه می دارد و شکل کروی چشم را حفظ می نماید. در صورتی که در تصفیه زلالیه اختلالی به وجود آید و مایع به همان سرعتی که ترشح می گردد بازجذب نگردد، فشار چشم افزایش می یابد و عارضه آب سیاه رخ می دهد.

علاوه بر عوامل ارثی، عفونت شدید چشم، مواد شیمیایی، بیماری های التهابی و انسداد عروق خونی داخل چشم هم از عوامل غیر شایع آب سیاه هستند.

بیماری آب سیاه معمولا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار می دهد؛ اما ممکن است در یک چشم شدیدتر باشد.

انواع گلوکوم:

- گلوکوم زاویه باز

این حالت شایع ترین نوع بیماریست. در این حالت مکانیسم بازجذب مایع زلالیه کاملا طبیعی است؛ ولی گردش مایع در چشم طبیعی نیست.

- گلوکوم زاویه بسته

شیوع این حالت در آسیا بیشتر از غرب است. در این حالت بازجذب مایع چشم به علت باریک بودن بیش از میزان زاویه عنبیه و قرنیه به درستی صورت نمی گیرد. این حالت علاوه بر آب سیاه، می تواند منجر به دوربینی و آب مروارید گردد.

چه افرادی بیشتر در معرض آب سیاه قرار دارند؟

-افراد بالای 40 سال

-بیماران مبتلا به دیابت

افرادی که در خانواده سابقه ابتلا به دیابت دارند

-استفاده از بعضی داروهای استروئیدی مانند پردهمولون

-ضربه ناگهانی به چشم

-افرادی با دید ضعیف

مهمترین علایم گلوکوم چیست؟

-کاهش یا از دست دادن بینایی

-دیدن هاله در اطراف نور متمرکز مانند چراغ

-قرمزی چشم

-چشم درد

-تهوع یا استفراغ

منبع: ایرنا

بانیما

قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما
منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 1 شهریور 1400 بروزرسانی: 1 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 61483

به "مصرف زیاد کافئین خطر افزایش ابتلا به این بیماری را به همراه دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصرف زیاد کافئین خطر افزایش ابتلا به این بیماری را به همراه دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید