مضرات غذاهای کنسرو شده بر سیستم گوارش
به گزارش مجله یک کامپیوتر، به گزارش خبرنگاران، مطالعه محققان دانشگاه بینگامتون نیویورک نشان داد که نانوذرات اکسیدروی موجود در پوشش بعضی کالاهای کنسروشده که معمولاً برای خواص ضدمیکروبی و پیشگیری از تغییررنگ مواد خوراکی تولیدکننده سولفور مناسب است، تأثیر منفی بر عملکرد دستگاه گوارش انسان دارد.
گرتخن مالر، استادیار دانشگاه، در این باره می گوید: ما دریافتیم نانوذرات اکسیدروی موجود در غذاهای کنسروشده می تواند موجب تغییر در شیوه جذب مواد مغذی توسط روده یا تجلی پروتئین و ژن سلول روده گردد.
محققان دریافتند غذاهای کنسروشده 100 برابر میزان مجاز مصرف روزانه زینک (روی)، حاوی این ماده هستند.
به گفته محققان، اکسید روی موجب از بین رفتن سطح سلول های جاذب روده شده و در نتیجه جذب مواد مغذی کاهش می یابد.
محققان می گویند بعضی نانوذرات موجب سیگنال دهی التهاب شده که در نتیجه می تواند نفوذپذیری مدل روده را افزایش دهد. همچنین این وضعیت موجب می گردد ترکیباتی که اجازه ورود به جریان خون ندارند، وارد خون می شوند.
منبع: خبرگزاری مهرdorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری