کشف آثار تاریخی در صندوق امانات

به گزارش مجله یک کامپیوتر، کشف آثار باستانی از صندوق امانات یک کشور اروپایی، گلایه از کمبود بودجه وزارت میراث فرهنگی و کشف کتیبه ساسانی در نقش رستم از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

کشف آثار تاریخی در صندوق امانات

اوایل هفته حرمت الله رفیعی رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافری و گردشگری در یک برنامه تلویزیونی از در اختیار ایرلاین ها بودن 400 میلیارد تومان پول بلیت مردم و عدم استرداد آنها در پی کنسلی پروازهای داخلی و خارجی با شیوع ویروس کرونا، از سوی شرکت های هواپیمایی اطلاع داد و گفت: بر اساس مطالعات اجرا شده 400 میلیارد تومان پول مردم در اختیار ایرلاین ها است و بخش زیادی از این مبلغ هم در اختیار هتل های داخلی و خارجی نهاده شده است و مردم نمی توانند پول هایشان را پس بگیرند و از سوی دیگر هم دفاتر هواپیمایی توان پرداخت این مبالغ را ندارند.

به گفته رفیعی، حدود 4 ماه است که پول هایی از مسافران برای فروش بلیت دریافت شده و با وجود آنکه در حساب ایرلاین های خارجی مبالغ سنگینی وجود دارد، اما به نظر می رسد آنان قصد بازگرداندن این پول ها را ندارند و آن ها در این مدت با پول مردم بازی و کاسبی نموده اند و مردم مبالغ سنگینی را برای انجام سفر، ماه ها پیش پرداخت نموده بودند، اما به دلیل شرایط کرونا بسیاری از این سفرها لغو شده است و این ایرلاین های خارجی قصد بازگرداندن این مبالغ را ندارند.

اغلب ایرلاین های داخلی، تسویه نموده اند

مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی هم در این زمینه بیان کرد: شرکت های هواپیمایی داخلی با وجود آنکه با کمبود نقدینگی روبرو بودند کوشش کردند، نسبت به پرداخت پول بلیت مسافر اقدام نمایند. در این راستا اغلب شرکت های هواپیمایی داخلی نسبت به استرداد پول بلیت پروازها به آژانس ها اقدام کردند.

در این هفته پس از اینکه دفاتر خدمات مسافرتی از شرکت های هواپیمایی بابت اینکه خسارت مسافران را نمی پردازند، شکایت های زیادی کردند؛ ایرلاین یک کشور در جنوب دریای عمان از تسویه کامل و استرداد وجوه خرید بلیت مسافران ایرانی تا 12 فروردین سال جاری اطلاع داد و بیان کرد که همه وجوه بلیت پروازهای کنسل شده مسافران ایرانی تا 31 مارس (12 فروردین) تسویه شده است.

به گفته دفتر نمایندگی عمان ایر در ایران، هزینه بلیت پروازهای کنسل شده در تاریخ های بعد از 31 مارس نیز در حال آنالیز است و طی روزهای آینده انجام خواهد شد.

بودجه میراث کافی نیست

در این هفته علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی در ملاقات با مجمع نمایندگان منتخب مردم استان مازندران در مجلس یازدهم گفت: وام های ارزی چندمیلیون دلاری و وام های ریالی چندهزار میلیارد ریالی به صنعت داده می گردد. درحالی که در حوزه گردشگری شغل های کوچک داریم و تمامی آن ها پایدار هستند مانند بوم گردی ها به طوری که در ابتدای دولت دوازدهم 400 واحد بوم گردی داشتیم، اما اکنون به بیش از 2 هزار واحد افزایش پیدا نموده و کمترین حمایت توسط دولت در این بخش صورت گرفته است، وام های این بخش بین 50 تا 200 میلیون تومان است.

مونسان گفت: در ابتدای سال 96 حدود 700 میلیارد تومان کل بودجه این وزارتخانه بود و اکنون به بیش از 1,400 میلیارد تومان رسیده است، اما این عدد کافی نیست.

او همچنین در مصاحبه ای نیز با اشاره به کوشش برای جلوگیری از حذف ماده 142 قانون مالیات های مستقیم گفته است: اشخاص حقیقی بابت فراوری فرش دستباف و صنایع دستی تا 2 میلیارد ریال از پرداخت مالیات معاف هستند.

وزیر میراث فرهنگی گفت: سال گذشته دغدغه هایی برای هنرمندان صنایع دستی در مورد احتمال حذف ماده 142 قانون مالیات های مستقیم پیش آمد که این موضوع به صورت جدی در دستور کار این وزارتخانه نهاده شد و کوشش ها برای جلوگیری از حذف این ماده انجام شد.

ارائه طرح سفر هوشمند از سوی ایران

طرح سفر هوشمند از سوی ایران به وبینار UNWTO ارائه شد که در آن، هریک از کشورها درباره راهکارها و تغییر رفتار گردشگران در دوران پساکرونا سخنرانی کردند.

به تازگی وبینار منطقه آسیا اقیانوسیه توسط سازمان جهانی UNWTO با موضوع مدیریت صنعت گردشگری در شرایط کرونا و پساکرونا برگزار گردید. ازجمله مطالب مهم مطرح شده در این نشست مجازی، شناخت دوباره رفتارهایی که در گردشگران پدید آمده، آموزش کارکنان و دست اندرکاران برای ایجاد اطمینان در مخاطب و تعریف محصولات خاص بود. هرکدام از نمایندگان کشورها درباره تجربیات خود با بحران سخنرانی کردند. تاکید بسیاری از کشورها بر این بود که باید در حوزه امنیت حمل ونقل مانند هواپیما و قطار و مقاصد و راه های ارتباطی کار گردد.

همچنین نمایندگان کشورها بیان کردند سفرها به گونه دیگر انجام خواهد شد؛ شاید به این دلیل که کرونا تمام نخواهد شد و همواره همراه مردم است. از طرفی به تعداد گردشگران جوان و نوجوان به دلیل اینکه در معرض ابتلای کمتری هستند، افزوده می گردد. پس باید مدل تقاضا و عرضه سفرها برای این افراد نیز تغییر کند و کشورها به فکر بازارهای جدید باشند.

کارشناسان و نمایندگان در وبینار مذکور گفتند که باید روی مقاصد جدید بیشتر تمرکز کرد. شاید از این پس، مردم به سمت طبیعت گردی بیشتر از ماندن در فضاهای سربسته رو بیاورند و تا سال 2020 مکان های سربسته نیز کمتر مورد بازدید قرار گیرد. بنابراین از آنجا که عرضه و تقاضا تغییر خواهد نمود، می توان روی بازارها و مقاصد جدید هم تمرکز کرد.

کتیبه دوره ساسانی در نقش رستم کشف شد

از سال ها قبل موضوعاتی پیرامون ثبت جهانی نقش رستم از سوی میراث فرهنگی مطرح و قرار شد پرونده ثبت جهانی این مجموعه به پرونده ثبت جهانی تخت جمشید الحاق گردد و در حالی که کارشناسان میراث فرهنگی در حال تکمیل این پرونده برای ثبت جهانی هستند پیروز شدند کتیبه تاریخی را در این منطقه کشف نمایند. بر اساس اعلام کارشناسان این کتیبه مربوط به دوره ساسانی است و به دلیل اینکه کاملاً محو شده تا به امروز امکان خوانش این کتیبه وجود نداشته است.

آثار کشف شده ایرانی در صندوق امانات یک کشور اروپایی

این هفته خبر رسید که براساس اعلام اینترپل یک کشور اروپایی، یکی از بانک های آن کشور قصد بازسازی بانک و بازگشایی صندوق امانات داخل بانک را داشته و به صاحبان صندوق های امانات نیز اطلاع داده که قصد بازگشایی صندوق ها را دارند. در این جریان متوجه شده اند صاحب یکی از صندوق ها، تعدادی اشیا عتیقه را از جنس طلا و نقره در صندوقش نگهداری نموده است. با توجه به اهمیت موضوع، با آنالیز های کارشناسی توسط کارشناسان مجرب میراث فرهنگی، تعیین شد اشیا متعلق به دوران هخامنشی، اشکانی و ساسانی؛ و صاحب صندوق هم یک شهروند ایرانی است.

از آنجا که هیچ اطلاعات دیگری از این ماجرا منتشر نشده بود خبرنگار مهر گفتگویی را با ابراهیم شقاقی مدیرکل حقوقی وزارت میراث فرهنگی انجام داد او هم در شرح این مطلب گفت: به تازگی از سوی پلیس اینترپل یا پلیس بین الملل گزارشی به ما داده نشده است اما حدوداً سال گذشته بود که خبر رسید یک ایرانی در صندوق امانات بانکی کشور اتریش، تعدادی آثار تاریخی پنهان نموده است. این فرد خاطی دستگیر شد و پرونده اش نیز اکنون در مرحله دادسرا نهاده شده است. مالک صندوق مذکور با قرار وثیقه میلیاردی آزاد است.

منبع: چمدان
انتشار: 7 تیر 1399 بروزرسانی: 7 تیر 1399 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 30597

به "کشف آثار تاریخی در صندوق امانات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشف آثار تاریخی در صندوق امانات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید