آثار خطرناک کم خوابی بر عملکرد انسان
به گزارش مجله یک کامپیوتر، این روزها صحبت از ورزش و تغذیه سالم در بین افراد بسیار داغ است و اهمیت سلامتی برای داشتن زندگی باکیفیت مدتی است که مورد توجه همگان قرار گرفته است. یکی از رموز داشتن بدنی سالم و ذهنی کارآمد خوابیدن به میزان کافی است. مسئله مهمی که شاید به قدر کافی به آن اهمیت داده نمی گردد.

به گزارش خبرنگاران، ایسنا به نقل از ساینس دیلی نوشت: پژوهشگران دانشگاه ایالتی میشیگان (Michigan State University) آمریکا در مطالعه اخیرشان اثرات خطرناک نداشتن خواب کافی بر عملکرد انسان را مورد آنالیز قرار داده اند.
پژوهشگران آزمایشگاه خواب و یادگیری دانشگاه ایالتی میشیگان اخیرا یکی از بزرگ ترین مطالعات خواب تا به امروز را انجام داده اند و طی آن دریافته اند که نداشتن خواب کافی خیلی بیشتر از آنچه پیش تر پژوهشگران دیگر اظهار نموده اند روی انسان تأثیر می گذارد.
به طور کلی، این تحقیق نه تنها یکی از بزرگ ترین مطالعات در آنالیز خواب است بلکه نخستین مطالعه ای است که ارزیابی می نماید چگونه کمبود خواب می تواند تاثیرات خطرناکی بر روی بدن انسان بگذارد.
این مطالعه در ادامه مطالعه پیشین پژوهشگران همین دانشگاه که درباره تاثیرات کم خوابی بر توانایی و تمرکز انسان بود، است.
فن (Fenn) یکی از پژوهشگران این مطالعه گفت: تحقیقات پیشین ما نشان داد که محرومیت از خواب میزان ارتکاب اشتباه در انسان را دو برابر می نماید و تعداد خطاهای تمرکزی را نیز سه برابر می نماید. افرادی که خواب کافی ندارند باید کاملاً در هر کاری که انجام می دهند، احتیاط نمایند برای مثال هنگامی که در پشت فرمان هستند هرگونه اشتباه می تواند عواقب غم انگیزی داشته باشد.
طی این مطالعه جدید، فن با همکاری دانشجوی دکتری میشل استپن (Michelle Stepan) و اریک آلتمن (Erik Altmann) استاد روانشناسی دریافتند کمبود خواب نه تنها بر تمرکز و و ارتکاب اشتباه تاثیر می گذارد بلکه عملکرد شناختی افراد را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
آنها گفتند: اثرات کمبود خواب بر بدن بسیار خطرناک تر از چیزی است که تاکنون تصور می کردیم. طی این مطالعه پژوهشگران خواب شبانه 138 نفر را مورد آنالیز قرار دادند. پژوهشگران از 77 فرد خواستند چند شب نخوابند و بیدار بمانند اما 61 نفر دیگر می توانستند به راحتی شب ها بخوابند.
پس از این مدت پژوهشگران دریافتند افرادی که به مدت چند شب نخوابیده اند عملکرد شناختی آنها کاهش یافته و میزان ارتکاب خطای آنها هر روز دو برابر شده است برای مثال میزان خطای آنها در روز اول پس از بی خوابی 15 درصد و در روز دوم 30 درصد بود. پژوهشگران در خاتمه گفتند کمبود خواب می تواند تاثیر چشمگیری بر توانایی و عملکرد انسان در زندگی داشته باشد.
یافته های این مطالعه در مجله Journal of Experimental Psychology منتشر شده است.
منبع: همشهری آنلاینبانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما