تداوم نفوذ سعودی ها در استان المهره یمن و سیطره بر گذرگاه های تجارت و نفت

به گزارش مجله یک کامپیوتر، عربستان سعودی در میان اعتراضات گسترده مردمی همچنان به نفوذ خود در استان المهره واقع در جنوب شرقی یمن در مجاورت عُمان ادامه می دهد.

تداوم نفوذ سعودی ها در استان المهره یمن و سیطره بر گذرگاه های تجارت و نفت

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، عربستان سعودی با گسترش نفوذ در استان المهره واقع در جنوب شرقی یمن، اخیرا توانست گذرگاه های زمینی استراتژیک در این استان از جمله گذرگاه اصلی الشحن که قریب به 65 درصد واردات و صادرات یمن به وسیله آن انجام می گردد، تحت سیطره خود درآورد.

اغلب گذرگاه های یمن از اوایل جنگ علیه این کشور از حدود پنج سال پیش، تعطیل شده است.

عربستان سعودی اواسط سال 2018 وارد المهره شد حال آنکه این استان از دایره جنگ و درگیری به دور بود اما سعودی ها نیروهای زیادی را در تعدادی از پایگاه ها و تأسیسات مهم مالی در این استان مستقر نموده و احداث جاده مواصلاتی این استان به عربستان به وسیله متصل کردن منطقه سیحوت در جنوب المهره به گذرگاه الودیعه در مرز عربستان واقع در منطقه العبر در شمال استان حضرموت(جنوب شرقی یمن) را شروع کردند.

در همین ارتباط علی بن محامد سخنگوی کمیته تحصن و مخالف حضور عربستان در المهره در مصاحبه با وبگاه العربی الجدید با اشاره به گسترش سیطره عربستان بر پایگاه ها و گذرگاه های مالی و تجاری المهره گفت که عربستان اهداف مالی مبهم در المهره دارد.

بر اساس این گزارش، پروژه های نفتی در اولویت اهتمام عربستان در المهره قرار گرفته است و در همین رابطه بن محامد گفت که محمد آل جابر سفیر عربستان در یمن طرحی را برای ایجاد خط لوله نفتی در المهره جهت صادرات نفت تدوین نموده است که این خط لوله از تنگه هرمز عبور نموده و از منطقه الخرخیر در عربستان تا ساحل المهره امتداد می یابد.

او اضافه نمود که عربستان اقدامات فاجعه آمیزی در المهره انجام می دهد که باعث ایجاد محدودیت هایی برای فعالیت های تجاری و توقیف کالاهای بازرگانان در بسیاری از مناطق شده است و علاوه بر آن استفاده ویژه از بندر نشطون و تبدیل مناطق و مراکز صید ماهی به پادگان های نظامی انبار سلاح باعث وارد آمدن خسارت های زیادی به ماهیگیران شده است.

از سوی دیگر مراد منصور کارشناس مالی یمن گفت که عربستان به المهره دومین استان عظیم یمن که در یک منطقه استراتژیک مشرف به دریای عمان واقع شده است، چشم طمع دارد.

منصور اضافه نمود که ذخایر نفت و گاز زیادی در این منطقه و پایگاه هایی که در امتداد مثلث مرزی واقع شده اند، وجود دارد که یمن، عُمان و عربستان در آن شریک هستند.

عربستان سعودی در کنار سیطره بر میادین نفتی و بنادر، محدودیت هایی را برای ورود کشتی های تجاری به بنادر المهره اعمال نموده است که همین امر مشکلاتی را برای مردم یمن در این کشور جنگ زده به وجود آورده است.

احمد بلحاف مسئول دایره ارتباطات خارجی در کمیته تحصن المهره با اشاره به اعمال محدودیت های عربستان برای فعالیت های تجاری می گوید که اقدامات عربستان باعث ایجاد خشم مردم یمن شده است و اوضاع مالی این کشور را بدتر نموده است.

محمد آل جابر سفیر عربستان در یمن نظارت بر برنامه های بازسازی در این استان را بر عهده دارد حال آنکه به گفته مصطفی عزان کارشناس مالی یمن، این پروژه ها همگی صوری بوده و هیچ ارتباطی به توسعه مالی در المهره ندارد و حتی پروژه نیروگاه های برق که حدود دو سال قبل اعلام کردند هنوز اجرایی نشده است.

عزان اضافه نمود که از بیش از یک سال قبل با کمبود شدید مواد غذایی و مصرفی و افزایش قیمت ها در بازار روبرو هستیم و اعمال محدودیت ها در گذرگاه های صادراتی و وارداتی یکی از دلایل اصلی آن است.

سیطره عربستان سعودی بر گذرگاه های المهره و منابع نفتی آن در حالی است که بعضی منابع یمنی نیز اخیرا از اقدامات امارات برای سلطه بر پایگاه های مهم نفتی در آب های یمن خبر دادند.

این منابع گفتند که امارات هفت منطقه دریایی را برای اجرای عملیات های اکتشافی معین نموده است که چهار منطقه آن در دریای عرب و خلیج عدن و بقیه در ساحل غربی یمن مشرف به دریای سرخ قرار گرفته است.

ص

بانیما

قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما
منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 1 شهریور 1400 بروزرسانی: 1 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 25543

به "تداوم نفوذ سعودی ها در استان المهره یمن و سیطره بر گذرگاه های تجارت و نفت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تداوم نفوذ سعودی ها در استان المهره یمن و سیطره بر گذرگاه های تجارت و نفت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید