توئیتر، نقش اول درگیری های سیاسی دنیا؟
به گزارش مجله یک کامپیوتر، ایلان ماسک مدیرعامل شرکت تسلا نخستین قربانی این اتفاق بود و توئیتی که با حساب کاربری او منتشر شد به کاربران وعده می داد هرکس هر تعداد بیت کوین به این شماره حساب بفرستد، دو برابر آن را دریافت خواهد نمود.
میثم لطفی| مرکز تحقیقات علوم و امنیت وابسته به کالج سلطنتی لندن پیرامون چگونگی استفاده از مقام ها و سازمان های دولتی توئیتر و دیگر شبکه های اجتماعی هنگام بروز بحران های دنیای مطالعه ای را انجام داده و در سرانجام نتیجه گرفته است که فعالیت گسترده احزاب و گروه های سیاسی در توئیتر به این معنی نخواهد بود که آن ها فقط نظرات خود را با یکدیگر به اشتراک می گذارند. این تحقیق نشان می دهد که فعالیت سیاسی دولتمردان در این پلتفرم عواقب گسترده ای را به همراه داشته است.
هیتر ویلیامز و الکسی درو نویسندگان گزارش نهایی این مطالعه شرح دادند در حالی که توئیت های منتشر شده از سوی مقامات دولتی ممکن است به شکل دهی روایت های عمومی یاری کند و بینش بهتری در تصمیم گیری های سیاسی کشور ها برجا بگذارد، ولی این قبیل فعالیت های آنلاین در نهایت می تواند سردرگمی را برای عموم مردم به همراه داشته باشد و ضمن گسترش ارتباطات دیپلماتیک، تشدید تنش های دنیای را باعث گردد.
ولی با این شرحات آیا می توان گفت: در عصر حاضر توئیتر و دیگر شبکه های اجتماعی آتش درگیری های سیاسی را بیشتر نموده اند؟
بازی سیاسی توئیتر
دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا سال 2018 میلادی کیم جونگ اون رهبر کره شمالی را مورد خطاب قرار داد و با به اشتراک گذاشتن یک توئیت نوشت: کیم جونگ اون رهبر کره شمالی اظهار داشته است که دکمه حمله هسته ای همیشه روی میز او در دسترس است.
آیا کسی در کشور بسته و تحت حکومت او می تواند به او بگوید که من هم یک دکمه برای حمله دارم و این دکمه به مراتب قوی تر و عظیمتر از دکمه تو عمل می نماید؟ این توئیت تنش های میان دو کشور امریکا و کره شمالی را افزایش داد و در نهایت با میانجیگری کشور های دیگر، ترامپ تصمیم گرفت در مراودات بعدی خود سیاست های آرام تری را با کره شمالی دنبال کند.
البته ترامپ در توئیت های خود فقط کره شمالی را هدف نگرفت. او در سال 2020 میلادی در جریان افزایش تحریم های امریکا علیه ایران بار ها در توئیت های خود مقامات بلندپایه سیاسی ایران را مورد خطاب قرار داد و در این پیغام های آنلاین وجهه اصلی خود را برای دنیایان نمایان کرد.
از آنجایی که توئیتر امکان به اشتراک گذاری پیغام های بی پرده را فراهم می نماید و فضای مقابله سیاستمداران در دنیای مجازی را فراهم می آورد، ویلیامز و همکارش در گزارش مربوط به مطالعه جدید خود شرح دادند که توئیتر یک رسانه ایده آل برای انتشار پیغام های دیپلماتیک ظریف نیست و نباید آن را یک پلتفرم سیاسی کاربردی دانست.
این دو محقق همچنین به این نتیجه رسیدند که، چون امریکایی ها با 59.35 میلیون کاربر عظیمترین بخش مشترکان شبکه اجتماعی توئیتر را تشکیل می دهند، شهروندان و تصمیم گیرندگان امریکایی به طور گسترده نسبت به کارزار ها و پیغام رسانی های اطلاعاتی توئیتر حساس هستند و در مقابل آن ها عکس العمل نشان می دهند.
این مسأله حتی موجب شده است هرچه از سوی سیاستمداران امریکایی در توئیتر منتشر می گردد تأثیرات گسترده ای را روی مردم این کشور برجا بگذارد و تغییر اندیشه های سیاسی مردم این کشور را هم باعث گردد.
به صورت ویژه، اگر شما به عنوان یک کاربر واحد از مخالفان سیاست های ایالات متحده باشید و بخواهید برای رسیدن به اهداف خود روی تبادل نظر های سیاسی امریکا اثر بگذارید، توئیتر می تواند به عنوان یک ابزار کاملاً کاربردی مورد استفاده قرار گیرد.
به عنوان مثال، در جریان عملیات سایبری روسیه قبل از انتخابات ریاست جمهوری 2016 امریکا این مسأله بخوبی معین شد و آنالیز های بعدی نشان داد عاملان اثرگذار در شبکه اجتماعی تا چه اندازه توانستند بر نتیجه انتخابات تأثیر بگذارند. این اتفاق در نهایت به تغییر تصمیمات انتخاباتی به نفع ترامپ منجر شد. البته باید توجه داشت اینکه توئیتر توانایی گسترده در گسترش اطلاعات نادرست و ایجاد سوء تفاهم بین کاربران دارد یک اصل ثابت شده است.
به طور خاص زمانی که در شبکه اجتماعی توئیتر نظرسنجی های سیاسی انجام می گردد براحتی می توان دریافت که اخبار و اطلاعات منتشر شده در این شبکه اجتماعی در بازه های زمانی مختلف تا چه اندازه توانسته است روی ایدئولوژی کاربران اثر بگذارد و صفحات هک شده چگونه پیروز شده اند نظر کاربران را نسبت به یک شخص سیاسی تغییر دهند.
قربانیان توئیتری
پانزدهم ژوئیه یعنی حدود دو هفته قبل رسانه های خبری عظیم، گزارش دادند حساب کاربری ایلان ماسک، باراک اوباما، بیل گیتس، جو بایدن نامزد حزب دموکرات انتخابات ریاست جمهوری امریکا و ده ها چهره شاخص مالی و سیاسی دیگر از جمله مدیران عامل شرکت های عظیمی، چون اپل، گوگل، اوبر و آمازون در شبکه اجتماعی توئیتر هک شده است.
هکر ها با انتشار توئیت هایی با نام این شخصیت ها از دنبال نمایندگان آن ها خواستند به آدرس های شخصی این افراد بیت کوین ارسال نمایند و این اتفاق باعث شد ارزش سهام شرکت توئیتر عصر همان روز 4 درصد کاهش یابد.
ایلان ماسک مدیرعامل شرکت تسلا نخستین قربانی این اتفاق بود و توئیتی که با حساب کاربری او منتشر شد به کاربران وعده می داد هرکس هر تعداد بیت کوین به این شماره حساب بفرستد، دو برابر آن را دریافت خواهد نمود.
شبیه همین توئیت با حساب کاربری جف بیزوس، بیل گیتس، مایک بلومبرگ، باراک اوباما، جو بایدن و... هم منتشر شد و نشان داد که هکر ها دست به چه کلاهبرداری گسترده ای زده اند. مطالعه جدید مرکز تحقیقات علوم و امنیت وابسته به کالج سلطنتی لندن رفتار های سیاستمداران و هک های اخیر توئیتر را مورد آنالیز قرار داد و این اتفاق در نهایت یک سؤال نگران نماینده را برای کارشناسان مطرح نمود:
اگر هکر ها حساب های کاربری تعداد بیشتری از مقامات امریکایی را مورد هدف قرار می دادند در نهایت چه اتفاقی رخ می داد؟ اگر هدف آن ها افزایش اختلافات سیاستمداران در روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امریکا بود، این اتفاق تا چه اندازه می توانست به ناآرامی های داخلی یا حتی شروع یک جنگ داخلی در امریکا منجر گردد؟
به طور یقین بعضی هکر ها با پشتیبانی دولت های عظیم تمایل بیشتری دارند حساب های کاربری دولتمردان امریکایی را در توئیتر مورد هدف قرار دهند. حدود یک سال قبل یکی از کارمندان اسبق توئیتر به سوء استفاده از سیستم های داخلی این شرکت برای یاری به عربستان و جاسوسی شهروندان امریکایی مخالف با رژیم سعودی متهم شد. این مسأله نشان داد شبکه اجتماعی توئیتر برخلاف آنچه که همه تصور می نمایند، می تواند در سیاست های کلان اثرگذار باشد.
در حالی که تصاحب ژئوپلیتیکی خصمانه توئیتر می تواند یکی از بدترین قابلیت های این شبکه اجتماعی محسوب گردد، بعضی کارشناسان می گویند این یک اتفاق غیرممکن است که بتوانیم جلوی چنین فعالیت هایی را در یک شبکه اجتماعی بگیریم.
هفته گذشته یکی از سردبیران روزنامه نیویورک تایمز کیسی نیوتون در یادداشت ویژه خود شرح داد که هک شدن حساب های کاربری افراد عظیم در توئیتر این مسأله را معین نموده است که بازی بین سیاستمداران و پول مجازی بیت کوین چگونه می تواند به ضرر عموم کاربران تمام گردد و آن ها را فریب دهد.
این اتفاق می تواند باعث شروع جنگ میان کشور ها گردد و در نهایت یک شبکه اجتماعی رهبری این نبرد ها را به دست بگیرد.
روزنامه نیویورک تایمز همچنین در گزارش دیگری به این مسأله اشاره نمود و شرح داد بسیار عجیب بوده است که در عملیات هکری اخیر برای دستیابی به حساب های کاربری افراد سرشناس هیچ مسئله ای برای صفحه دونالد ترامپ ایجاد نشده است و این مسأله نشان می دهد که از صفحه رئیس جمهوری امریکا به صورت ویژه و با امنیت بیشتر نگهداری می گردد.
در اتفاقات اخیر توئیتر می توانست به جای سکوت و هدر دادن زمان، هر کدام از حساب های کاربری هک شده را بسرعت معلق کند تا از عموم کاربران کلاهبرداری نگردد که البته این اتفاق هم توسط شبکه اجتماعی مذکور صورت نگرفت.
به هر حال حتی اگر توئیتر در اتفاقات بعدی بسرعت یک عملیات هکری را محدود کند، باز هم باید توجه داشته باشیم اطلاعات نادرستی که توسط صفحات هک شده منتشر می شوند به اندازه کافی مخرب خواهند بود. در سال 2011 میلادی هکر ها به حساب کاربری شبکه خبری اِن بی سی نیوز دسترسی پیدا کردند و سپس اخبار جعلی در خصوص حمله تروریستی به گرند زیرو را به اشتراک گذاشتند.
زمانی که در اتفاق مشابه حساب کاربری خبرگزاری آسوشیتد پرس هک شد، مجرمان سایبری از این طریق توئیتی مبنی بر بمباران کاخ سفید در سال 2014 میلادی را به اشتراک گذاشتند و این اتفاق برای دیگر رسانه های خبری هم صورت گرفت.
در مجموع باید گفت: اگر رهبران دنیا از توهین و تهدید یکدیگر در شبکه های اجتماعی دست بردارند و پلتفرم هایی نظر توئیتر را به فضای درگیری های سیاسی خود تبدیل ننمایند، شاید در آینده بتوان این شبکه اجتماعی را فضای ایمن برای اطلاع رسانی تلقی کرد.
منبع: روزنامه ایران
منبع: فرادیدتور تایلند: تور تایلند ارزان قیمت، تور سامویی، تور پوکت، پاتایا، بانکوک، چیانگ مای، کرابی را با ما تجربه کنید.
آموزشگاه ما: آموزشگاه ما | آموزش باید برای همه در دسترس باشد