خبرنگاران بهره مندی 10 میلیون روستایی از نعمت آب شرب پایدار

به گزارش مجله یک کامپیوتر، تهران- خبرنگاران- بهره مندی روستاییان از آب شرب سالم و پایدار یکی از مهمترین فعالیت هایی است که از ابتدای دولت تدبیر و امید به طور جدی مورد توجه نهاده شد، به گونه ای که تا سرانجام این دولت 10 میلیون نفر از جمعیت روستایی کشورمان به آب شرب پایدار دسترسی خواهند داشت.

خبرنگاران بهره مندی 10 میلیون روستایی از نعمت آب شرب پایدار

به گزارش خبرنگار مالی خبرنگاران، آب رسانی به جمعیت روستایی و بهره مندی آنان از آب شرب سالم و پایدار یکی از اصلی ترین شعارهای انقلاب اسلامی بوده و هست.

فرایند آب رسانی در ابتدای انقلاب اسلامی بیانگر آن است که تا قبل از پیروزی انقلاب فقط 12 درصد از جمعیت روستاهای کشورمان از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار بودند.

با توجه به نقش روستاها به عنوان جمعیت مولد در کشور، ارائه خدمات زیربنایی به این جمعیت همیشه از اهمیت بالایی برخودار بوده و یکی از رسالت های مهم کشور در همه دوران ها است.

البته نباید از نظر دور داشت که در طول دهه های گذشته با وجود اجرای سامانه های آب رسانی، بخش عمده ای از جمعیت روستایی به دلایل نبود اتصال به منابع آب پایدار مانند مخازن سدها و تصفیه خانه های مدرن، عمر بالای تاسیسات موجود، نبود دسترسی به فناوری ساخت تجهیزات کارآمد مانند استفاده از لوله های پلیمری به جای آزبست، سیمان و گالوانیزه، تامین نشدن اعتبارات مکفی در زمان بندی تعیین و نبود امکان برنامه ریزی پیوسته به دلیل منابع تامین اعتبار استانی و منطقه ای، از آب شرب پایدار بهره مند نبوده اند.

این نبود بهره مندی با وجود اجرای شبکه و تاسیسات در 33 هزار و 734 روستا با جمعیتی افزون بر 20 میلیون نفر، فقط حدود 900 هزار نفر را در قالب 2 هزار و 676 روستا در سال 92 تحت پوشش قرار می داد. آب شرب مورد احتیاج بقیه جمعیت روستایی اعم از دارا یا فاقد تاسیسات در ساعت هایی محدود به وسیله سامانه های آب رسانی یا از طرق دیگر مانند آب رسانی سیار، استفاده از چاه های کشاورزی، ایستگاه های برداشت و غیره تامین می شد.

با اولویت روستاهای بالای 20 خانوار، تا قبل از سال 93 ردیف متمرکز برای اجرای طرح های آبرسانی روستایی پیش بینی نشده بود، از این رو با هدف برطرف مشکل و بهبود خدمات رسانی با پیگیری های اجرا شده ردیف متمرکز ملی در قوانین بودجه سنواتی درج و با کسب اجازه از رهبر معظم انقلاب، امکان برداشت از اعتبارات صندوق توسعه ملی فراهم شد.

بر این اساس، طرح ملی آبرسانی به روستاهای کشور با هدف تامین آب شرب پایدار برای 20 هزار و 774 روستا با جمعیت 10.9 میلیون نفر در دولت تدبیر و امید تعریف شد.

اتصال سامانه ها به منابع تامین آب پایدار، ارتقای تاب آوری تاسیسات موجود به وسیله اصلاح و بازسازی سامانه های انتقال و توزیع، توجه به کاهش آب بدون درآمد در شبکه های روستایی و کنتوردار کردن منابع فراوری با هدف مدیریت مصرف، از اهم دستاوردهای اجرای این طرح آب رسانی بود.

در دولت تدبیر و امید به طور متوسط هر سال حدود 1.1 میلیون نفر (هر هفته 34 روستا) از نعمت آب شرب پایدار بهره مند شده اند که پیش بینی می گردد تا نیمه دوم سال 1400، این رقم به 9.3 میلیون نفر برسد؛ بنابراین جمعیت روستایی بهره مند از شبکه آب شرب پایدار تا خاتمه دولت دوازدهم از 900 هزار نفر به بیش از 10 میلیون نفر خواهد رسید.

طبق گزارش شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، از ابتدای دولت یازدهم تا خاتمه بهمن ماه 99، آب رسانی پایدار به 12 هزار و 507 روستا با جمعیت 8.3 میلیون نفر محقق شده است.

رضا اردکانیان وزیر نیرو در همین زمینه می گوید: عوامل زیادی سبب شده بود با وجود شبکه و تاسیسات در 33 هزار و 734 روستای کشور با جمعیت نزدیک به 20 میلیون نفر، تا سال 92 فقط 900 هزار نفر از ایشان به آب شرب پایدار دسترسی داشته باشند.

وی اضافه نمود: این بدان معنی نیست که بقیه به آب شرب و بهداشت دسترسی نداشتند، بلکه دسترسی آنها گاه در ساعت های محدود، به وسیله سامانه های آب رسانی غیرمتصل به منابع پایدار، استفاده از چاه های کشاورزی یا آب رسانی سیار و ایستگاه های برداشت انجام می شده است. دولت تدبیر و امید نسبت به برطرف همه این نواقص همت گماشته است. موافقت رهبر معظم انقلاب با برداشت از منابع صندوق توسعه ملی نیز این امکان را فراهم کرد که تامین آب شرب پایدار 20 هزار و 774روستا با جمعیت 10.9 میلیون نفر از سال 93 در دستور کار قرار گیرد.

همین امر سبب شد در طول دولت های یازدهم و دوازدهم تا به امروز آب رسانی به 12 هزار و 507 روستا با جمعیت 8.3 میلیون نفر محقق گردد. این اقدام دولت تدبیر و امید سبب شده در هر سال به طور متوسط 1.1 میلیون نفر و هر هفته 34 روستا از نعمت آب شرب پایدار بهره مند شوند.

اردکانیان گفت: پیش بینی می گردد تا نیمه سال 1400 این جمعیت به 9.3 میلیون نفر برسد و به این ترتیب جمعیت روستایی بهره مند از شبکه آب پایدار تا خاتمه دولت تدبیر و امید از 900 هزار نفر در سال 1392 به 10 میلیون نفر افزایش یابد.

مجله سرگرمی

مجله سرگرمی و تفریحی، همیشه به شادی
منبع: ایرنا
انتشار: 1 شهریور 1400 بروزرسانی: 1 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 54472

به "خبرنگاران بهره مندی 10 میلیون روستایی از نعمت آب شرب پایدار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران بهره مندی 10 میلیون روستایی از نعمت آب شرب پایدار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید