دلالان، سیمان را دو برابر نرخ تفاهمی بازار می فروشند

به گزارش مجله یک کامپیوتر، تهران (پانا) - بازار سیمان بنا به گفته نمایندگان مجلس و فعالان صنعت ساختمان به حال خود رها شده و در حالی که تولیدکنندگان سیمان بر روی افزایش حدود 25 درصدی قیمت سیمان، تفاهم کردند که باید هر پاکت سیمان 20 تا 24 هزار تومان باشد، نرخهایی که در بازار فروخته می شود حدودا دو برابر است.

دلالان، سیمان را دو برابر نرخ تفاهمی بازار می فروشند

به گزارش ایسنا، بخش ساخت و ساز کماکان از قیمتهای نامتعارف سیمان رنج می برد و این در حالی است که 30 فروردین ماه 1400 انجمن کارفرمایان صنعت سیمان بر اساس جلسه 15 فروردین ماه مدیران عامل شرکتهای سیمان، قیمتها را 25 تا 26 درصد افزایش داد. بنابراین قیمت در کارخانه هر تن سیمان کیسه ای 50 کیلویی تیپ 2 و پوزولانی 428 هزار تومان و هر تن سیمان کیسه ای 50 کیلویی تیپ 5 به مبلغ 435 هزار تومان خواهد بود. نرخ سیمان فله تیپ 2 و پوزولانی نیز 308 هزار تومان و تیپ 5 به مبلغ 315 هزار و 521 هزار تومان قیمت گذاری شد. به این مبالغ 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده تعلق می گیرد.

سیمان در کارخانه پاکتی 21 هزار تومان، در کارگاه 45 هزار تومان!

طبق این اطلاعیه هر پاکت سیمان 50 کیلویی تیپ 5 (که بیشتر مورد استفاده سازندگان قرار می گیرد) در کارخانه 21 هزار و 750 تومان خواهد بود که با احتساب 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده باید 23 هزار و 707 تومان باشد. اما سازندگان می گویند که سیمان پاکتی 40 تا 45 هزار تومان به دستشان می رسد. کنندگان مجلس نیز علت نابسامانی بازار سیمان را رها شدن این بازار به دست واسطه ها و دلالان می دانند. از گوشه و کنار هم شنیده می شود که خرده فروشان سیمان هرچقدر تیغشان ببُرد می برند.

انجمن سیمان نیز می گوید که قیمت خرده فروشی هر پاکت سیمان تیپ 5 باید 23 هزار و 707 تومان باشد. اما یکی از سایتهای فروش سیمان را که نگاه می کنیم، قیمت خرده فروشی سیمان درجه 1 خاکستری را پاکتی 43 هزار تومان مشخص کرده است.

هنوز سال آغاز نشده نوسان قیمت سیمان و فولاد در شرایطی به بازار ساخت و ساز سایه افکنده که ظاهرا بالاخره دولت پذیرفته که قیمت تمام شده مسکن ملی را افزایش دهد. با اینکه هنوز مسئولان وزارت راه و شهرسازی درخصوص افزایش قیمت هر متر واحد طرح اقدام ملی مسکن از 2.7 میلیون به 4.9 میلیونی تومان اظهارنظری نکرده اند، رشد 79 درصدی قیمت بر اساس برآورد سازمان برنامه و بودجه، قطعی خواهد بود.

در صورتجلسه مدیران عامل 20 کارخانه سیمان که 15 فروردین 1400 در محل انجمن سیمان برگزار شده علت افزایش قیمت سیمان، رشد هزینه ها از جمله حقوق و دستمزد، سوخت مصرفی حمل و نقل و کیسه های سیمان عنوان شده است.

در بخشی از اطلاعیه انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان خطاب به مدیران عامل شرکتهای سیمان خاکستری عضو انجمن نیز آمده است: نظر به اینکه انجمن سیمان به استناد تعهد اخذ شده در صورتجلسه فوق الاشاره و به نماینگی از طرف صنعت سیمان متعهد به ایجاد تعادل در بازار و تامین کمبود سیمان شده است، بنابراین مقتضی است با تشکیل منظم جلسات کارگروه های استانی و با هماهنگی انجمن نسبت به تامین سیمان مورد نیاز (مصارف مردمی ـ پروژه های ساختمانی ـ صنایع سیمان بر) اقدام و از تحویل سیمان به دلالان جدا خودداری کنند.

با این حال سازندگان مسکن مدعی هستند که کارخانجات سیمان اولویت را بر صادرات قرار داده اند و سیمان را قطره چکانی به بازار داخلی تزریق می کنند. انحصار در بازارهای سیمان و فولاد ظاهرا قرار نیست دست از سر بخش ساخت و ساز بردارد. بازار فولاد هم در روزهای اخیر دچار نوسان شده و قیمت میلگرد که تا چند هفته قبل حدودا کیلویی 13 هزار تومان به کیلویی 14 هزار و 500 تومان رسیده است.

یک کننده مجلس درباره افزایش قیمت سیمان گفته است: مسئول کنترل قیمت مصالح ساختمانی وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده که بارها در رابطه با این موضوع در کمیسیون عمران مجلس جلسه برگزار کردیم. متاسفانه وزیر صمت نه تنها هیچ اقدامی برای کنترل قیمت مصالح ساختمانی نکرده بلکه بازار را کاملا رها کرد تا امروز دلالان و واسطه گران میدان دار و مشخص کننده قیمت باشند.

اقبال شاکری با بیان اینکه برخی سودجویان، افزایش قیمت مصالح ساختمانی را بهانه ای برای افزایش قیمت مسکن می کنند، توضیح داد: افزایش قیمت سیمان و فولاد تاثیر چندانی بر قیمت تمام شده مساکن نخواهد داشت، بنابراین این موضوع از جانب سودجویان، ذی نفعان و مافیای مسکن مطرح شده و به مردم آدرس غلط می دهند از طرفی برخی مسئولان نیز کم کاری خودشان را در مدیریت بازار مسکن به حساب افزایش قیمت مصالح می زنند و به نحوی عنوان می کنند که تنها دلیل افزایش قیمت مساکن همین رشد نرخ مصالح ساختمان است.

عضو کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه بی نظمی در وزارت صمت موجب شده، شبکه دلال و واسطه قیمت سیمان را افزایش دهند خاطر نشان کرد: وزارت صمت حتی قادر نیست سامانه فروشی طراحی کند تا قیمت محصولات از در کارخانه تا زمان تحویل به مصرف کننده شفاف باشد. در حالی که جوانان تحصیل کرده کشورمان به راحتی این سایت را طراحی می کردند.

شاکری گفت: عرضه مصالح ساختمانی در بورس کالا تاثیری بر کاهش قیمت این محصولات ندارد. کمیسیون عمران بارها وزیر صمت را دعوت کرده و در خصوص نابسامانی بازار مصالح ساختمانی از وی توضیح خواسته است، اما تمامی برخورد ها و برنامه ریزی ها در مدیریت وزیر هیچ تاثیری نداشت.

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 18 شهریور 1400 بروزرسانی: 18 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 56593

به "دلالان، سیمان را دو برابر نرخ تفاهمی بازار می فروشند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دلالان، سیمان را دو برابر نرخ تفاهمی بازار می فروشند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید