طرز تهیه انواع غذا با بادمجان (غذاهای جدید و مجلسی)
به گزارش مجله یک کامپیوتر، غذا با بادمجان یکی از خوراک های خوشمزه و مجلسی است که تنوع بسیار بالایی دارد. در این مطلب قصد داریم شما را با غذا با طرز تهیه انواع غذا با بادمجان از جمله بادمجان کبابی و ترکیبات دیگر آن با قارچ، گوجه، سیب زمینی، پنیر پیتزا، گوشت چرخ نموده و مرغ آشنا کنیم.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - بادمجان گیاهی گرمسیری است که در آشپزی ایرانی به طور گسترده ای کاربرد دارد. این گیاه علاوه بر اینکه خواص منحصر به فردی برای بدن دارد در تهیه بسیاری ازغذا های خوشمزه مانند حلیم بادمجان، رول بادمجان با گوشت چرخ نموده، بادمجان شکم پر، آش بادمجان و ... استفاده می گردد. بافت و حجم این گیاه به گونه ای است که گاهی به عنوان جایگزین گوشت در برنامه غذایی گیاه خواران قرار می گیرد. گوشت بادمجان مانند گوجه فرنگی، نرم است و دانه ها و پوست آن نیز قابل خوردن است. در ادامه قصد داریم طرز تهیه چند نوع غذای مجلسی و خوشمزه با بادمجان را مرور کنیم.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر به موضوع دلخواه خود برسید.- غذا با بادمجان کبابی
- غذا با بادمجان، قارچ و مرغ
- غذا با بادمجان، گوشت چرخ نموده و سیب زمینی
- غذا با بادمجان و برنج
1. غذا با بادمجان کبابی - کوکو بادمجان کبابی
غذا با بادمجان کبابی تنوع بالایی دارد. میرزا قاسمی، کال کباب گیلانی و سالاد نخود و بادمجان از جمله خوراک هایی هستند که با بادمجان کبابی درست می شوند. کوکو بادمجان کبابی غذایی ساده است که به راحتی درست می گردد و اغلب به عنوان شام با سبزیجات تازه سرو می گردد.
مواد لازم | |
بادمجان | 1 کیلوگرم |
آرد سیب زمینی | 1 قاشق غذاخوری |
پودر زیره | 1 قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | 1/2 قاشق چایخوری |
سیر | 2 حبه |
تخم مرغ | 4-5 عدد |
زعفران دم نموده | 3 قاشق غذاخوری |
نمک وفلفل | به میزان لازم |
روغن مخصوص سرخ کردن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- بادمجان ها را کباب نموده و پوست بگیرید، سپس با آب سرد بشویید. کمی نمک روی بادمجان ها بپاشید و پس از نیم ساعت آن ها را در مخلوط کن یا غذاساز پوره کنید یا با گوشت کوب بکوبید تا له شوند.
- تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته، نمک، فلفل، سیر له شده، پودر تخم گشنیز، آرد سیب زمینی و محلول زعفران را به تخم مرغ اضافه کنید و با چنگال هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
- پوره بادمجان را به مایه تخم مرغ اضافه نموده و مخلوط کنید تا یکدست شوند.
- در تابه نچسبی کمی روغن ریخته و روی حرارت داغ کنید، سپس مایه کوکو بادمجان را در آن ریخته و به طور یکنواخت پهن کنید.
- حرارت را متوسط کنید تا یک طرف کوکو سرخ گردد، سپس آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ گردد.
2. غذا با بادمجان، قارچ و مرغ
مواد لازم | |
مرغ پخته و ریش ریش شده | 300 گرم |
قارچ ورقه شده | 4 عدد |
بادمجان متوسط | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
پنیر پیتزا | 250 گرم |
سس سفید | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه، فلفل و آویشن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- فر را روی حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- بادمجان ها را ورقه ورقه کنید، نمک بپاشید و یک ساعت در آبکش قرار دهید، سپس بشویید و خشک کنید.
- ورقه های بادمجان را سرخ کنید و کنار بگذارید.
- پیاز را در روغن تفت دهید، وقتی رنگ پیاز تغییر کرد سیر له شده را اضافه کنید و 4-3 دقیقه با هم تفت دهید.
- مرغ پخته ریش ریش را به آن اضافه کنید و 6-5 دقیقه با هم تفت دهید.
- قارچ ورقه شده را اضافه نموده و روی حرارت بالا 3-2 دقیقه تفت دهید تا آب قارچ کشیده گردد.
- نمک، فلفل، آویشن و رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته گردد، سپس حرارت را خاموش کنید.
- ورقه های بادمجان را کف ظرف پیرکس یا ظرفی که به حرارت مقاوم باشد، بچینید. سس مرغ را روی آن بریزید و روی سس مرغ را با سس سفید و سپس پنیر پیتزا بپوشانید.
- ظرف را در فر قرار دهید تا پنیر پیتزا ذوب شده و روی آن طلایی گردد.
3. غذا با بادمجان، گوشت چرخ نموده و سیب زمینی
مواد لازم | |
بادمجان | 500 گرم |
گوشت چرخ نموده | 500 گرم |
گوجه فرنگی خرد شده | 1 پیمانه |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
سیر له شده | 3 حبه |
تخم مرغ | 3 عدد |
پیاز متوسط | 1 عدد |
فلفل دلمه ای نگینی خرد شده | 1 عدد |
سیب زمینی متوسط | 2 عدد |
سس سفید، نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- فر را روی 200 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- بادمجان ها را پوست گرفته، نمک بپاشید و نیم ساعت در آبکش قرار دهید تا تلخی آن ها گرفته گردد، سپس با آب سرد بشویید و کنار بگذارید تا خشک شوند.
- بادمجان ها را برش طولی بزنید و در روغن سرخ کنید یا در فر گریل کنید.
- سیب زمینی ها را آبپز نموده و به صورت حلقه ای خرد کنید.
- پیاز را ریز خرد نموده و سرخ کنید، سیر را اضافه نموده و کمی با پیاز تفت دهید. سپس فلفل دلمه ای را بیفزایید و تفت دهید تا نرم گردد.
- گوشت چرخ نموده را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند، سپس گوجه فرنگی خرد شده را در تابه بریزید و صبر کنید تا مواد روی حرارت ملایم بپزند و آب گوجه کشیده گردد.
- نمک، فلفل و رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته گردد، سپس حرارت را خاموش کنید.
- کف ظرف نچسبی را چرب نموده، از برش های بادمجان و مایه گوشت لایه به لایه در ظرف بچینید و در لایه آخر از مایه گوشت بریزید.
- روی لایه آخر یک لایه سیب زمینی حلقه شده بچینید، سس سفید را با تخم مرغ مخلوط نموده و روی سیب زمینی را با آن بپوشانید.
- روی ظرف فویل بکشید و به مدت 45 دقیقه در فر قرار دهید. سپس فویل را برداشته و گریل را روشن کنید تا روی آن طلایی گردد.
4. غذا با بادمجان و برنج
مواد لازم | |
برنج خیس خورده | 4 پیمانه |
گوشت راسته یا مغز ران نخودی خرد شده | 400 گرم |
پیاز ساطوری | 1 عدد |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
بادمجان | 4 عدد |
زرده تخم مرغ | 3 عدد |
ماست چکیده | 1 لیوان |
زعفران ساییده | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل و روغن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- بادمجان را پوست گرفته، ورقه ورقه کنید، نمک بپاشید و یک ساعت در آبکش قرار دهید، سپس بشویید و خشک کنید.
- ورقه های بادمجان را سرخ کنید، کمی زردچوبه بپاشید و کنار بگذارید.
- 4-3 قاشق روغن روی حرارت ملایم داغ کنیدو پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی گردد.
- گوشت را روی پیاز بریزید و 6-5 دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- زردچوبه را همراه با 2 پیمانه آب اضافه کنید و صبر کنید تا آب به جوش آید. سپس حرارت را کم نموده، درب قابلمه را ببندید و حدود 2 ساعت صبر کنید تا گوشت بپزد.
- 15-10 دقیقه قبل از خاتمه پخت گوشت، نمک و فلفل به آن اضافه کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا آب گوشت تمام گردد و به روغن بیفتد.
- زرده تخم مرغ را در ظرفی بریزید و با چنگال هم بزنید، ، نمک و محلول زعفران را اضافه نموده و مخلوط کنید.
- برنج را بجوشانید و آب کش کنید. برنج آبکش شده را روی مخلوط ماست و تخم مرغ بریزید و با هم مخلوط کنید.
- نیم پیمانه روغن در قابلمه داغ نموده، نیمی از مخلوط فوق را ته قابلمه ریخته و با پشت قاشق فشار دهید.
- بادمجان سرخ نموده را روی برنج بچینید و گوشت پخته را روی سطح بادمجان بریزید. به جامانده مخلوط برنج را روی گوشت بریزید و با پشت قاشق کمی فشار دهید.
- درب قابلمه را ببندید و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید.
- پس از 12-10 دقیقه که بخار برنج بالا آمد، حرارت را کم کنید و نیم پیمانه آب روغن روی برنج بدهید. روی درب قابلمه دمی قرار دهید و 95-90 دقیقه صبر کنید تا ته چین آماده گردد.
کدام یک از غذاهای گفته شده مد نظر شماست؟ آیا در این زمینه تجربه ای دارید؟ نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای این مقاله در قسمت ارسال نظر با ما در میان بگذارید.
منبع: setare.combestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا، مکزیک و کوبا