9 غذای بدون گوشت برای سحری

به گزارش مجله یک کامپیوتر، غذای بدون گوشت برای سحری را می توان در انواع املت، دمپختک، کوکو، پلو، خورش و غذاهای گیاهی جستجو کرد. این غذاها با وجود تخم مرغ و سبزیجات، سرشار از پروتئین و املاح مورد احتیاج بدن هستند و می توانند به اسم یک سحری مغذی استفاده شوند.

9 غذای بدون گوشت برای سحری

خبرنگاران | سرویس آشپزی - تهیه و تدارک وعده سحری در ماه رمضان همیشه یکی از دغدغه های عظیم بانوان خانه دار بوده و هست. این که در هنگام سحر چه مواد غذایی بیشتر استفاده شوند و کدامیک کمتر مورد استفاده قرار گیرند، سوال مهمی است که افراد روزه دار با آن روبرو هستند. در این مطلب قصد داریم به معرفی چند غذای بدون گوشت برای سحری بپردازیم.

لیست موضوعی:

  • انواع املت
  • دمپختک
  • رشته پلو بدون گوشت
  • انواع کوکو
  • انواع خورش بدون گوشت
  • بادمجان گوده
  • نرگسی
  • سوفله سبزیجات و پنیر
  • غذاهای گیاهی

1. انواع املت

انواع املت، غذا هایی بدون گوشت و مناسب برای سحری هستند که به راحتی و در کمترین زمان ممکن تهیه می شوند. با استفاده از سبزیجات مختلفی همانند قارچ، سیب زمینی، گوجه فرنگی، اسفناج و فلفل دلمه ای در املت می توان به آن تنوع بخشید و ارزش غذایی آن را افزایش داد. املت قارچ یکی از انواع املت خوشمزه بوده که از ترکیب قارچ و تخم مرغ با انواع سبزیجات و پنیر درست می گردد. قارچ به تنهایی کالری پایینی دارد ولی در ترکیب با تخم مرغ، غذایی کامل و مغذی محسوب می گردد که می تواند برای سحری مناسب باشد. املت قهوه خانه ای هم از دیگر غذا های سریع و پرطرفدار در میان ایرانیان است و برای مواقعی که وقت کافی برای آشپزی ندارید، مناسب خواهد بود. این غذای بدون گوشت به علت داشتن تخم مرغ، سرشار از پروتئین و ویتامین های گروه B بوده و می توان از آن به اسم یک غذای کامل و مغذی در وعده سحری یاد کرد.

2. دمپختک

از انواع دمپختک می توان به اسم غذای بدون گوشت برای سحری نام برد که به واسطه داشتن حبوبات، غذایی کامل و با ارزش غذایی بالا محسوب می شوند. دمپختک با نیمرو از غذا های معروف ایرانی است که بیشتر در تهران و شهر های مرکزی محبوبیت داشته و از ترکیب برنج دمی با حبوبات پخته درست می گردد. استفاده از نیمرو در کنار دمپختک، ارزش غذایی آن را کامل نموده و می تواند به اسم یک سحری مغذی مورد استفاده قرار گیرد.

3. رشته پلو بدون گوشت

رشته پلو بدون گوشت نوعی غذای مناسب برای سحری است که از ترکیب برنج و رشته با خرما، کشمش و انواع مغز ها درست می گردد. پیاز داغ، ادویه و چاشنی مورد استفاده در تهیه این غذا به آن طعم مطلوبی می بخشد و خرما، کشمش و مغز های به کار رفته در آن باعث شده که به غذایی مغذی و مقوی تبدیل گردد که می تواند روزه دار را در طول روز سر پا نگه دارد.

4. انواع کوکو

انواع کوکو از غذا های بدون گوشت و مناسب برای سحری به تعداد می آیند که به واسطه داشتن تخم مرغ و سبزیجات، غنی از پروتئین و فیبر بوده و کالری بالایی برای روزه داران ایجاد می نمایند. کوکو دارای تنوع بالایی است، از کوکو سبزی و کوکو سیب زمینی که معروف ترین انواع هستند گرفته تا کوکو لوبیا سبز و کوکو کدو سبز که شاید کمتر شناخته باشند، همه می توانند انرژی مورد احتیاج بدن در طول روز را تامین نمایند.

5. انواع خورش بدون گوشت

خورش بدون گوشت از غذا های مناسب برای سحری محسوب می گردد که تنوع زیادی دارد. تقریبا همه خورش ها را می توانید بدون گوشت درست نموده و همراه با برنج یا نان در وعده سحری سرو کنید. یکی از خوشمزه ترین این خورش ها، خورش کدو سبز بدون گوشت است که همراه با چند تکه نان سبوسدار می تواند به اسم یک سحری کامل مصرف گردد. این خورش حاوی مقادیر بالایی فیبر، کربوهیدرات، ویتامین و مواد معدنی است و می تواند مواد غذایی مورد احتیاج بدن برای روزه داری را تامین کند. خورش قارچ هم نوعی غذای بدون گوشت برای سحری است و سبزیجاتی همانند فلفل دلمه ای، جعفری و ادویه های خوش عطر، طعم دهنده های اصلی آن هستند. این غذا با وجود قارچ و زرده تخم مرغ در آن از نظر پروتئین گیاهی و حیوانی غنی بوده و از نظر ارزش غذایی کامل است؛ بنابراین می تواند به اسم یک سحری مغذی مورد استفاده قرار گیرد که انرژی مورد احتیاج را در طول مدت روزه داری تامین می نماید.

6. بادمجان گوده

بادمجان گوده یک غذای بدون گوشت برای سحری است. ترکیب بادمجان، گردو و رب انار مورد استفاده در تهیه این خوراک، آن را به غذایی بی نظیر تبدیل نموده و حتی برای افرادی که در هنگام سحر میلی به خوردن غذا ندارند، وسوسه انگیز است. بادمجان موجود در این غذا سرشار از فیبر است که ضمن ایجاد احساس سیری در فرد، انرژی مورد احتیاج بدن را هم تامین می نماید. از آنجا که فرآیند هضم فیبر خوراکی طولانیست، این غذا مدت زمان زیادی فرد روزه دار را سیر نگه می دارد و باعث می گردد فرد در طول روز احساس گرسنگی نکند.

7. نرگسی

نرگسی نوعی غذای بدون گوشت برای سحری بوده که ماده اصلی مورد استفاده در تهیه آن تخم مرغ است، بنابراین غذایی سرشار از پروتئین و مقوی محسوب می گردد. این غذا که شباهت زیادی به املت دارد با تنوع بالایی درست شده و با عناوین نرگسی اسفناج، نرگسی لوبیا سبز، نرگسی بادمجان و نرگسی باقلا شناخته شده است. نرگسی اسفناج دارای ترکیبی از اسفناج، تخم مرغ، پیاز و سیر است و می تواند به اسم یک غذای بدون گوشت برای سحری در ماه مبارک رمضان مصرف گردد.

8. سوفله سبزیجات و پنیر

سوفله سبزیجات و پنیر همانگونه که از نام آن پیداست، ترکیبی از سبزیجات مختلف بوده و به همین علت تنوع بالایی دارد. ماده اصلی و مشترک در همه انواع سوفله تخم مرغ است. بعلاوه وجود سبزیجاتی نظیر سیب زمینی، قارچ، فلفل دلمه ای و کدو در این غذا، آن را سرشار از املاح و ویتامین های مورد احتیاج برای بدن ساخته و به همین علت می توان از آن به اسم نوعی غذای مناسب برای سحری یاد کرد.

9. غذاهای گیاهی

چند نوع غذا گیاهی خوشمزه و تهیه شده از تره بار هم می توانند به اسم نوعی غذای بدون گوشت برای سحری مورد استفاده قرار گیرند. برای مغذی شدن اینگونه غذا ها می توان از تخم مرغ استفاده کرد که نوعی پروتئین حیوانی محسوب شده و از خواص بالایی برخوردار است. غذا هایی مانند ته چین سبزیجات، توروک سیب زمینی، برنج مکزیکی، پتاژ قارچ و کوکوی لوبیای مکزیکی از جمله غذا های گیاهی با ارزش غذایی بالا هستند که می توانند به اسم سحری سرو شوند.

داشتن یک برنامه غذایی مناسب برای سحری می تواند تاثیر چشمگیری در سطح انرژی روزه داران داشته و از مشکلاتی نظیر افت قند خون، سرگیجه، سردرد و کاهش انرژی جلوگیری کند. یک سحری مناسب باید علیرغم حجم کم، سرشار از مواد مغذی، پروتئین و سبزیجات آبدار باشد. پروتئین ها به آرامی هضم شده و باعث ایجاد احساس سیری برای مدت زمان بیشتری می شوند. این مواد به علاوه باعث تثبیت قند خون شده و می توانند اندازه قند خون را ساعت ها ثابت نگه دارند. برترین منابع پروتئین، انواع گوشت هستند که بهتر است در ترکیب غذا های مورد استفاده برای سحری قرار گیرند. با این حال غذای بدون گوشت برای سحری را هم می توان با افزودن تخم مرغ مغذی نموده و از پروتئین حیوانی باکیفیت برخوردار شد. از طرفی سبزیجاتی مانند کدو سبز، کلم و اسفناج، بدن را قلیایی نموده و باعث تقویت املاح و ویتامین ها در بدن می شوند، به همین علت مصرف اینگونه سبزیجات در وعده سحری بسیار مورد تاکید قرار گرفته است.

از اینکه با دستور پخت و طرز تهیه انواع غذای بدون گوشت برای سحری همراه ما بودید بسیار سپاسگزاریم. شما چه غذاهای دیگر بدون گوشتی را می شناسید که برای وعده سحر مناسب باشند؟ دیدگاه ها و تجربیات خود را به وسیله بخش ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران درمیان بگذارید

منبع: setare.com
انتشار: 31 مرداد 1400 بروزرسانی: 31 مرداد 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 62614

به "9 غذای بدون گوشت برای سحری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 غذای بدون گوشت برای سحری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید