طرز تهیه خورش موتن جن؛ غذای پرطرفدار شمالی

به گزارش مجله یک کامپیوتر، شاید تا الان اسم خورش موتن جن را شنیده باشید. این خورش یکی از غذا های پرطرفدار شمالی است که به عنوان غذای مجلسی در میهمانی ها و مراسم رسمی سرو می گردد. موتن جن ظاهری شبیه فسنجان دارد، اما وجه تمایز آن در استفاده از کشمش و قیسی است. اگر تا امروز نتوانسته اید این خورش را در یک رستوران محلی گیلانی میل کنید، خودتان دست بکار شوید و با این دستور پخت، موتن جن گیلانی را به همان روش سنتی در خانه آماده کنید.

طرز تهیه خورش موتن جن؛ غذای پرطرفدار شمالی

مواد لازم برای تهیه خورش موتن جن

سینه مرغ نیم کیلوگرم

رب انار سه قاشق غذاخوری

مغز گردو 200 گرم

قیسی 12 عدد

کشمش 100 گرم

رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری

پیاز عظیم یک عدد

گلپر یک قاشق چای خوری

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

روغن به مقدار لازم

طرز تهیه خورش موتن جن

ابتدا مغز های گردو را داخل مخلوط کن ریخته و آسیاب کنید تا به شکل پودر درآید. همانطور که گردو را برای فسنجان آسیاب می کنید، باید آن را برای موتن جن هم آماده کنید؛ پس مراقب باشید همه گردو ها را شبیه به یک خمیر له نکنید.

پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با دو قاشق غذاخوری روغن داخل تابه سرخ کنید. سپس زردچوبه را به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.

سینه مرغ را درشت خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید. پودر گردو را به مرغ اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا گردو کمی سرخ گردد.

نمک و فلفل را اضافه کنید. سپس رب انار را هم اضافه کنید. حدود دو دقیقه مواد را با هم تفت دهید. سپس یک فنجان آب سرد داخل قابلمه بریزید و درِ قابلمه را ببندید. صبر کنید تا گردو به روغن بیفتد. دو فنجان دیگر آب اضافه کنید و دوباره حرارت را ملایم نموده و در قابلمه را ببندید تا تکه های مرغ کاملا بپزند.

در این فاصله رب گوجه فرنگی را با یک قاشق غذاخوری روغن داخل تابه تفت دهید تا خامی آن گرفته گردد. کشمش و قیسی را بشویید و آبکش کنید تا کاملا آب آن گرفته گردد.

بعد از این که مرغ پخت، آن را از قابلمه جدا نموده و داخل یک بشقاب بریزید. رب گوجه و کشمش و قیسی را به قابلمه اضافه کنید. 2 فنجان دیگر آب اضافه کنید تا خورش کاملا جا افتاده و گردو به روغن بیفتد.

بعد از این که خورش کاملا جا افتاد، قطعات مرغ را همراه گلپر اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش حدود یک ربع دیگر روی حرارت بماند. خورش موتن جن را داخل بشقاب بریزید و روی آن را با خلال بادام و انار تزیین کنید.

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: گردشبان
انتشار: 18 شهریور 1400 بروزرسانی: 18 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 54920

به "طرز تهیه خورش موتن جن؛ غذای پرطرفدار شمالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش موتن جن؛ غذای پرطرفدار شمالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید