طرز تهیه دمپخت گوجه و سیب زمینی

به گزارش مجله یک کامپیوتر، دمپخت، شکل ابتدایی پلو است، با این تفاوت که دمپخت بر خلاف پلو آبکش نمی گردد و لعلب نشاسته آن بیشتر است. دمپخت جزو غذاهای پرطرفدار در تهران و شهرهای مرکزی است و ما در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه دو نوع دمپخت گوجه با سیب زمینی و دمپخت گوجه با گوشت آشنا سازیم.

طرز تهیه دمپخت گوجه و سیب زمینی

برنج غذای عمده و اصلی یک سوم جمعیت دنیا را تشکیل می دهد. در آشپزی مختص هر قاره و همچنین در کشور هایی همچون چین، ایتالیا، مکزیک و لبنان صد ها نوع غذای گوناگون از برنج تهیه می شود. برنج به چند دلیل غذای کامل و مطلوبی به شمار می آید:

  • نگهداری و انبار آن آسان است.
  • سریع پخته می شود.
  • مغذی، سهل الهضم و خوش طعم است.
  • تنوع غذایی آن فراوان است.

روش پخت برنج به نوع برنج مورد استفاده بستگی دارد؛ بنابراین باید برنج مناسب هر دستور غذایی را انتخاب کرد. دمپخت یکی از روش های ساده پخت برنج بر روی حرارت ملایم است که کمترین عطر و طعم را به برنج می دهد. در این روش آب را در قابلمه ای به جوش آورده، کمی نمک به آن اضافه می نمایند، سپس برنج را در آب جوش می ریزند. وقتی دوباره آب به جوش آمد، حرارت را کم می نمایند و صبرمی نمایند تا برنج بجوشد و آب اضافه جذب برنج شود. تغییر دادن مقدار آب معین شده در دستور پخت و هم زدن متوالی می تواند باعث شکستن دانه های برنج و خارج شدن نشاسته چسبناک از برنج شود.

دمپختک، تنوع زیادی دارد از دمپختک باقلا گرفته تا دمپختک با نیمرو که در آن ها از انواع حبوبات استفاده می شود. دمپخت گوجه، یکی از غذا های محبوب در میان مردم تهران و شهر های مرکزی است. این غذای خوشمزه و ساده یا به صورت دمپخت گوجه ساده طبخ می شود یا در آن از سیب زمینی و گوشت استفاده می شود که در این مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه آن ها آشنا سازیم.

طرز تهیه دمپخت گوجه و سیب زمینی

نام دیگر این دمپخت در تهران است، و غالبا مقداری قیمه ساده هم به آن می زنند؛ در جنوب ایران (فارس و خوزستان) آن را شله تماته ای می نامند (تماته همان گوجه فرنگی است) و معمولا بدون گوشت درست می نمایند؛ اگرچه نام این دمی ظاهرا از سیب زمینی استانبولی گرفته شده، ولی آن را بدون سیب زمینی یا با سیب زمینی پشندی هم می توان درست کرد.

مواد لازم برای تهیه دمپخت گوجه و سیب زمینی
برنج خیسانده3 پیمانه
گوجه فرنگی6-7 عدد
سیب زمینی 500 گرم
زردچوبه1-2 قاشق چایخوری
روغنبه میزان لازم
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. پوست گوجه فرنگی ها را گرفته و رنده کنید، سپس آن را با زردچوبه، 4 پیمانه آب و اندکی نمک در قابلمه بریزید و روی حرارت بالا به جوش آورید (مقدار آب باید به اندازه ای باشد که با آب گوجه فرنگی کمی بیش از 8 پیمانه شود).
  2. سیب زمینی ها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید، سپس به قابلمه اضافه کنید.
  3. پس از 6-5 دقیقه برنج را در قابلمه بریزید.
  4. وقتی آب قابلمه باز به جوش آمد، حرارت را کم کنید و بگذارید بجوشد تا آب برنج خورد رود.
  5. سپس 3-2 قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و اگر برنج سفت است، کمی آب جوش اضافه کنید.
  6. برنج را یک بار زیر و رو کنید، زیر قابلمه شعله پخش کن و روی آن دمی قرار دهید.
  7. پس از حدود 35-30 دقیقه دمپخت گوجه و سیب زمینی آماده است.

چند نکته مهم و اصولی در تهیه دمپخت گوجه

  • در جنوب 2-1 قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز همراه با زردچوبه به دمپخت گوجه اضافه می نمایند.
  • دمپخت گوجه و سیب زمینی را با پیاز داغ هم می توان درست کرد، که در این صورت مزه آن قدری عوض می شود.
  • زردچوبه را می توان از دمپخت گوجه حذف کرد و اگر دوست دارید دمپخت شما پررنگ تر باشد، 2-1 قاشق رب گوجه فرنگی به همراه گوجه اضافه کنید.

طرز تهیه دمپخت گوجه با گوشت

نوع دیگری از دمپخت گوجه وجود دارد که در آن از گوشت استفاده می شود. در این دمپخت می توان از گوشت قرمز خرد شده یا گوشت چرخ نموده استفاده کرد یا به جای گوشت قرمز، مرغ خرد شده به کار برد؛ که در اینصورت تنها زمان پخت غذا متفاوت است.

مواد لازم برای تهیه دمپخت گوجه با گوشت
برنج خیسانده3 پیمانه
گوشت250 گرم
پیاز خرد شده1 عدد
گوجه فرنگی5-6 عدد
روغنبه میزان لازم
نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. در یک قابلمه نیم پیمانه روغن را بر روی حرارت ملایم داغ نموده، پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  2. پس از اینکه پیاز رنگ گرفت و طلایی شد، گوشت را فندقی خرد نموده و اضافه کنید و در حد 6-5 دقیقه با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  3. گوجه فرنگی، نمک و فلفل را اضافه نموده و کمی تفت دهید تا آب گوجه فرنگی کشیده شود.
  4. سپس 8-7 پیمانه آب اضافه کنید و پس از اینکه آب به جوش آمد، درب قابلمه را بسته و حرارت ملایم کنید.
  5. حداقل 2 ساعت فرصت دهید تا گوشت بپزد و نرم شود. آب موجود در قابلمه باید حدود 6 پیمانه باشد، اگر آب کم بود کمی آب جوش اضافه کنید.
  6. برنج را اضافه نموده و یک دور هم بزنید، سپس حرارت زیاد کنید تا آب باز به جوش آید.
  7. اجازه دهید برنج بجوشد تا آب آن خورد رود.
  8. سپس حرارت را کم نموده، زیر قابلمه شعله پخش کن و روی در آن دمی بگذارید.
  9. حدود 50-45 دقیقه طول می کشد تا دمپخت گوجه با گوشت آماده شود.

در این مطلب شما را با طرز تهیه دمپخت گوجه آشنا کردیم؛ همانطور که در ابتدای مطلب نیز اشاره شده، قبلا شما را با دستورهای تهیه دمپختک، دمپختک باقلا و دمپختک با نیمرو نموده ایم. با کلیک بر هر یک از این دستورها می توانید با طرز تهیه آن آشنا شوید. شاد می شویم از بخش نظرات با شما در ارتباط باشیم.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: setare.com
انتشار: 28 مهر 1400 بروزرسانی: 28 مهر 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 49384

به "طرز تهیه دمپخت گوجه و سیب زمینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دمپخت گوجه و سیب زمینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید