طرز تهیه شربت نذری (انواع شربت نذری)

به گزارش مجله یک کامپیوتر، در محرم بسیاری از افراد انواع غذای نذری و شربت نذری پخش میکنند. شربت خاکشیر، شربت زعفران و شربت تخم شربتی محبوبترین انواع شربت نذری هستند.

طرز تهیه شربت نذری (انواع شربت نذری)

خبرنگاران | سرویس آشپزی - گاهی افراد برای رهایی از موقعیت های سخت مانند گرفتاری، بیماری و … نیت می کنند و به یکی از معصومین متوسل شده، او را واسطه برآورده شدن حاجت خود قرار می دهند و برای مثال نذر می کنند که اگر از فلان گرفتاری رها شدند، در روز خاصی از سال مثل روز عاشوار به عزاداران امام حسین غذای نذری یا شربت نذری بدهند.

به همین جهت، در کشورمان ایران، در مناسبت های مختلف از اعیاد مذهبی گرفته تا ایام سوگواری، بسیاری از افراد با نیت های مختلف اقدام به تهیه و توزیع انواع غذای نذری می کنند. در این میان، در بسیاری از کوچه و خیابان ها و در هیئت های مذهبی برای پذیرایی از مردم انواع چای و شربت نذری نیز توزیع می گردد تا مردم گلویی تازه کنند و دین صاحب نذر نیز ادا گردد.

قبل تر درباره طرز تهیه انواع غذای نذری مانند قیمه نذری، آش نذری، حلوا و شله زرد نذری شرح داده ایم. این بار اما قصد داریم به معرفی انواع شربت نذری پرداخته و طرز تهیه انواع شربت نذری را به شما آموزش دهیم. امیدواریم از این آموزش استفاده لازم را ببرید.

شربت های خنک برای رفع تشنگی در تابستان و شربت های گرم برای گرم شدن عزاداران و مردم در زمستان تهیه می گردد. از جمله مهم ترین این شربت ها می توان به شیر گرم، شیر کاکائوی گرم، شربت زعفران، شربت خاکشیر، شربت نعناع، شربت به لیمو، شربت لیمو نعناع، شربت پرتقال و آلبالو، شربت ریحان و انواع دیگر شربت های سنتی اشاره کرد.

شربت خاکشیر نذری

شربت خاکشیر یا خاکشی یکی از نوشیدنی های سنتی ایرانی است که بیشتر در فصل تابستان و به صورت خنک مصرف می گردد. این شربت از ترکیب آب، دانه های خاکشیر، شکر، گلاب و یخ تهیه می گردد و البته برخی افراد آبلیمو نیز به آن اضافه می کنند. همچنین می توان به جای شکر از عسل برای شیرین کردن این شربت استفاده نمود.

شربت خاکشیر یک نوشیدنی معجزه گر و پر خاصیت است و معمولا در ماه رمضان، نوشیدن شربت خاکشیر به روزه داران شدیدا توصیه می گردد.

مواد لازم برای تهیه شربت خاکشیر نذری(به اندازه 2 لیوان):

خاکشیر1.5 ق غذاخوری
آب2 لیوان
شکر2-3 ق غذاخوری
گلاب و آبلیمو (دل خواه)به میزان لازم

طرز تهیه شربت خاکشیر نذری:

  1. برای تهیه شربت نذری خاکشیر ابتدا خاکشیر را داخل کاسه آبی بریزید و نیم ساعت صبر کنید.
  2. وقتی خاکشیر ته نشین شد، آبِ روی کاسه را آرام خالی کنید و خیلی آرام دانه ها را داخل کاسه دیگری بریزید تا شن ها ته ظرف اول باقی بمانند.
  3. دو یا سه بار این کار را انجام دهید تا خاکشیر کاملا تمیز بگردد.
  4. وقتی از تمیزبودن خاکشیر مطمئن شدید، به آن آب و شکر اضافه نموده و با یخ فراوان سرو کنید.

مثل شربت تخم شربتی، این نوشیدنی سالم و پرخاصیت را هم می توان با آبلیمو، گلاب یا عرق بیدمشک … تهیه کرد که این مورد به سلیقه شما بستگی دارد.

بهتر است شکر این شربت نذری را با مقداری آب داغ حل کنید تا شکر کاملا حل گردد.

خاکشیر و طب سنتی:

در طب سنتی، از خاکشیر برای رفع امراض و اختلالات مختلف استفاده می گردد. از جمله کاربردهای خاکشیر می توان به؛

  • درمان یبوست و لینت مزاج
  • درمان سوء هاضمه و دل درد
  • درمان اسهال و بیماری های عفونی
  • برای رفع کردن جوش های صورت
  • رفع کردن بوی بد دهان
  • کنترل فشار خون
  • درمان ریزش مو
  • دفع سنگ کلیه و …. اشاره کرد.

مواد لازم برای تهیه شربت زعفران نذری:

شکربه میزان لازم
زعفران ساییده شدهنصف ق غذاخوری
آبنیم لیتر
عرق بیدمشک، گلاب، کاسنی یا بهارنارنج3 ق غذاخوری

طرز تهیه شربت زعفران نذری:

  1. برای تهیه شربت نذری زعفرانی یا شربت زعفران ابتدا آب را داخل قابلمه ریخته، بجوشانید.
  2. سپس شعله اجاق را کم نموده، به آن شکر اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شکر در آب حل گردد.
  3. زعفران را که از قبل ساییده و دم نموده اید را به آن اضافه کنید.
  4. مواد را هم بزنید تا یک دست شوند.
  5. بعد از چند دقیقه، به شربت گلاب اضافه کنید.
  6. حدود یک ربع دیگر صبر کنید تاشربت روی حرارت غلیظ گردد.
  7. سپس آن را در ظرف شیشه ای تمیز درداری ریخته، داخل یخچال نگهداری نمایید.
  8. هنگام سرو شربت نذری زعفران، یک سوم لیوان را شربت و مابقی را آب خنک همراه با یخ بریزید.

موارد مصرف زعفران:

  • در طب عام، از زعفران به عنوان آرامش بخش، مسکن، ضداسپاسم و مقوی معده استفاده می گردد.
  • در علم تغذیه از زعفران به عنوان ماده معطر، طعم دهنده و رنگ دهنده به مواد غذایی استفاده می گردد که باعث ایجاد رنگ زرد طلایی، عطری خوش و مزه ای روبه شیرینی در غذاها و شیرینی جات می گردد.
  • با توجه به رنگ بسیار غلیظ و زیبای زعفران، از آن در صنایع آرایشی، دارویی، قنادی و … استفاده می گردد.

مواد لازم برای تهیه شربت نذری تخم شربتی:

آب1.5 لیوان
تخم شربتی1.5 ق غذاخوری
آبلیمو تازه1.5 ق غذاخوری
عسل یا شکربه میزان لازم

طرز تهیه شربت نذری تخم شربتی:

تخم شربتی از قدیم به عنوان یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان جای داشته است. برای تهیه شربت نذری تخم شربتی از دو راه می توان عمل کرد.

روش اول

  1. ابتدا باید تخم شربتی را خیس نموده و بشویید.
  2. در یک ظرفی تخم شربتی و آب را مخلوط نموده و هم بزنید.
  3. حدود 10-15 دقیقه صبر کنید تا تخم شربتی ها خیس بخورند.
  4. در این مرحله، یک ماده ژله مانند دور تخم شربتی ایجاد شده و لعاب دار می گردد.
  5. سپس آب آن را خالی کنید که با این کار خاشاک و چوب های ریز تخم شربتی جدا بشوند.
  6. تخم شربتی ها را در ظرف دیگری خالی کنید. در ته ظرف شن های ریزی ته نشین شده است.
  7. چند بار این عمل را انجام دهید تا کاملا تخم شربتی ها شسته و تمیز شوند.
  8. بعد آب، تخم شربتی، آب لیمو و عسل یا شکر را با هم مخلوط نموده و خوب هم بزنید.
  9. به شربت یخ اضافه نموده و میل کنید.

روش دوم:

در روش دوم به جای آب لیمو، از گلاب استفاده می گردد و روش آماده کردن شربت نیز کمی متفاوت است.

  1. ابتدا داخل ظرفی آب و شکر را به جوش بیاورید تا شربت به غلظت برسد.
  2. ظرف را از روی حرارت برداشته و شهد را از صافی رد کنید.
  3. صبر کنید تا شهد خنک گردد.
  4. سپس گلاب را به آن اضافه کنید.
  5. بعد تخم شربتی های شسته شده را به شهد غلیظ شده اضافه کنید و هم بزنید.
  6. شربت را در یخچال بگذارید و هنگام سرو به آن یخ اضافه کنید.
  7. اندازه مواد به سلیقه شما بستگی دارد.

نکته: برخی افراد به این نوشیدنی زعفران دم نموده نیز اضافه می کنند.

درباره تخم شربتی چه می دانید:

  • شربت تخم شربتی علاوه بر رفع تشنگی، برای متعادل نگهداشتن فشارخون و لاغر شدن نیز بسیار موثر است.
  • بیماری های تنفسی را رفع می نماید. مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت موثر است.
  • نام دیگر تخم شربتی، دانه چیا یا چیا سید است.
  • برای تقویت اعصاب، روزانه یک یا دو بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.
  • تخم شربتی را برای رفع عطش هر روز بنوشید.

    جهت تقویت قلب، تخم شربتی را با عرق بید مشک یا نسترن مخلوط نموده و بنوشید.

  • تنگی نفس و سرفه های خشک را با نوشیدن شربت تخم شربتی درمان کنید.

همچنین طرز تهیه پودینگ تخم شربتی و طرز تهیه پودینگ موز و تخم شربتی را نیز بخوانید.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: setare.com
انتشار: 30 آبان 1400 بروزرسانی: 30 آبان 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 59364

به "طرز تهیه شربت نذری (انواع شربت نذری)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شربت نذری (انواع شربت نذری)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید