عروسی در تهران عزا در بوگوتا!
به گزارش مجله یک کامپیوتر، فوتبال در ایران همچنان با همان شرایط عجیبش به کار خود ادامه می دهد؛ این شرایط عجیب وقتی شکل می گیرد که تقریبا هیچ گوشه ای از آن، شباهتی به فوتبال حرفه ای به معنای واقعی اش ندارد؛ از مدیریت و بازیکنان و کادر فنی گرفته تا سکو ها و تماشاگرانش.
تازه ترین موضوعی که باعث شد عجیب بودن فوتبال در ایران بیشتر به چشم بیاید، شکست سنگین کلمبیا در مرحله انتخابی جام دنیای است! البته در فوتبال ایران کسی به فوتبال کلمبیا کاری ندارد، بلکه کارلوس کی روش، سرمربی سابق تیم ملی ایران، زیر ذره بین قرار گرفته است. او به همراه کلمبیا، چند شب پیش در مرحله انتخابی جام دنیای 2022 برابر اکوادور شش تایی شدند تا شرایط بغرنجی در اردوی تیم ملی کلمبیا شکل بگیرد. بعد از آن شکست عجیب که با کلی آمار و رکورد منفی برای کی روش و تیمش همراه بود، اختلاف نظر ها بالا گرفته و زمزمه اخراج کارلوس کی روش از این تیم آمریکای جنوبی بیش از گذشته به گوش می رسد. کار به جایی رسید که همین روز گذشته رسانه های پرتغالی که ارتباط خوبی با کی روش دارند، نوشتند اخراجش حتمی است و فقط مانده چانه زنی برای دریافت غرامت.
این اتفاق، اما جو عجیبی بین هواداران فوتبال در ایران به وجود آورده و عده ای چنان غرق در خوشحالی از گرفتاری کارلوس کی روش هستند که گویی سرسخت ترین رقیبشان در مستطیل سبز شکست خورده است. البته این نوع رفتار پیشینه دارد و برگرفته از دو قطبی ای است که تا همین یکی، دو سال اخیر، فوتبال ایران را درگیر خودش کرده بود؛ دوقطبی کی روش - برانکو یا در سطح شاید خفیف تر، دو قطبی پرسپولیس - تیم ملی.
دو قطبی شکل گرفته بر فوتبال ایران مربوط به زمانی است که برانکو هدایت تیم پرسپولیس را بر عهده داشت و به همراه این باشگاه به یکه تازی در لیگ ایران ادامه می داد. برانکو که هواداران بی شمار پرسپولیس را پشت سرش می دید، هر بار بهانه ای پیدا می کرد تا به کارلوس کی روش، سرمربی پرتغالی وقت تیم ملی، کنایه ای بزند.
این رفتار از سوی کی روش که حس می کرد به تیم ملی به اندازه باشگاه پرسپولیس رسیدگی نمی شد نیز صادق بود و او هم از فرصتی استفاده می کرد تا نیش و کنایه ای به سرمربی کروات پرسپولیس بزند. این رفتار ها آن قدر عمیق شد که دست آخر به سکوها، فضای مجازی و حقیقی کشیده شد! عده ای به سمت کی روش و تیم ملی رفتند و عده ای دیگر در تیم برانکو و علیه کی روش بازی کردند.
البته جبهه گیری عجیب تعدادی از رسانه ها در این دو قطبی نیز مزید بر علت شد تا آتش معرکه شعله ورتر شود. حاصل آن دو قطبی، منهای فضای نه چندان محبت آمیز ای که شکل گرفته بود، مثبت بود؛ برانکو با پرسپولیس در آسیا درخشید تا به رقیب پرتغالی خود ثابت کند دانش فنی بیشتری دارد و کی روش و تیم ملی هم با انسجامی مثال زدنی، تیمی قابل احترام ساختند که حریفان سرشناسی در دنیا از شکست دادنش عاجز بودند و باید سختی می کشیدند تا مقابلش برنده شوند.
سرانجام قصه این دوقطبی، اما آن طور که کی روش تصور می کرد، رقم نخورد. سرمربی وقت تیم ملی اعتقاد داشت بعد از قطع همکاری اش با فدراسیون فوتبال، برانکو جایش را روی نیمکت می گیرد. او از تهران، راهی بوگوتا، پایتخت کلمبیا شد تا هدایت تیم ملی این کشور را به دست بیاورد، ولی برانکو برخلاف پیش بینی ها، چندی بعد پرسپولیس محبوبش را ترک کرد و سر از لیگ عربستان درآورد تا هدایت الاهلی را به دست بگیرد.
اولین پرده از عروسی در تهران
با رفتن دو مربی ای که سبک متفاوتی از فوتبال را در ایران پیاده کرده و هواداران زیادی برای خودشان دست و پا کرده بودند، ناگاه خلأ عجیبی رخ داد؛ نه گابریل کالدرون در پرسپولیس توانست برانکو شود و نه مارک ویلموتس شانسی برای کی روش شدن داشت.
با وجود جدایی این دو مربی از فوتبال ایران، اما فاز دو قطبی هواداران پابرجا ماند تا این بار در غیاب فیزیکی مربی محبوبشان، به دسته رقیب نیش و کنایه بزنند. این فرصت خیلی زود در اختیار هواداران کی روش قرار گرفت تا هواداران برانکو را سرزنش کنند؛ برانکو فقط پنج بار روی نیمکت الاهلی نشست و بعد، به دلیل کسب نتایج ضعیف، با پرتاب بطری آب همراهی و از باشگاه عربستانی اخراج شد! هواداران کی روش به هواداران برانکو تاختند و با ابراز خوشحالی از اخراج این سرمربی، به نیش و کنایه روی آوردند که برانکو آن قدر ها که عده ای در ایران برایش سرودست می شکستند، مربی به درد بخوری نبوده است.
آن ها حتی همین چند وقت پیش پشت سر یحیی گل محمدی قرار گرفتند و قهرمانی پرسپولیس در لیگ را بهانه ای برای حمله دوباره به هواداران برانکو یافتند تا بگویند این تیم آن قدر مهره داشته تا برانکو کار شاقی برای قهرمان کردنش نداشته باشد. از سوی دیگر، آن ها حتی به یک روز بی کارنماندن کی روش در فوتبال دنیا اشاره کرده و می گفتند قدر این مربی در ایران دانسته نشده است.
عروسی در تهران، عزا در بوگوتا
برانکو بعد از اخراج از الاهلی زمان زیادی بی کار نماند؛ او چندی بعد هدایت تیم ملی عمان را به دست گرفت و حالا بعد از چندین سال کار در عرصه باشگاهی، دوباره سرمربی یک تیم ملی شده و هنوز فرصتی برای محک خوردن جدی اش در پست جدید دست نداده است.
شرایط برای کی روش، اما متفاوت بود؛ دست کم تا چهار روز قبل! او در کلمبیا با توجه به داشتن ستاره های مشهور، تیم منسجمی ساخت و بازی هایش را با برد استارت زد و روحیه شکست ناپذیری را به تیم جدید القا کرد. همه چیز برایش خوب پیش می رفت تا بازی های انتخابی جام دنیای از راه رسیدند و او در دو بازی آخر، نه تنها نتایج بدی کسب کرد، بلکه در آخری فاجعه به بار آورد و برابر تیم نه چندان قدرتمند اکوادور، با شش گل مغلوب شد. تیم او حالا با همین دو شکست پیاپی در رده هفتم منطقه آمریکای جنوبی قرار گرفته و کار تا حدودی سخت شده است.
شکست سنگین برابر اکوادور، نه تنها جو را در کلمبیا علیه کی روش کرده، بلکه هواداران عصبانی فوتبال به فدراسیون این کشور هم برای انتخاب کی روش تاخته اند. به همین دلیل است که حالا طبق نوشته رسانه های کلمبیایی و پرتغالی، اخراج کی روش قطعی شده و او دیگر جایی در کلمبیا نخواهد داشت. این موضوع اگرچه آن طرف کره خاکی رخ داده، ولی بهانه ای به هواداران برانکو در فوتبال ایران داده تا به رقبای نه چندان دیرینه خود بتازند و به آن ها یادآوری کنند که دیدید این آقا مربی نیست!.
حالا عروسی به کوچه هواداران برانکو برگشته و آن ها با ذکر این نکته که کی روش هرگز در هیچ رده ای از فوتبال بزرگ سالان نتوانسته جامی به عنوان سرمربی به دست بیاورد، دانش فنی اش را زیر سؤال برده اند. دو قطبی شکل گرفته در فوتبال ایران که یکی، دو سال آخر حسابی اذیت کننده شده بود، این روز ها و با بحث اخراج کی روش از پرتغال، جان تازه ای گرفته، ولی تفاوتش در این است که آن اخراج و برکناری ها ارتباط مستقیمی با فوتبال ایران ندارد و بیشتر جنبه تسویه حساب با اردوگاه رقیب که دارای پایه های محکمی در ایران است، دارد.
منبع: فراروdorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه