قارچ جنگلی استفاده نکنید

به گزارش مجله یک کامپیوتر، تهران- خبرنگاران- رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی با اعلام اینکه 2 هزار نوع قارچ در ایران می روید که تنها 67 نوع آن خوراکی است، به مردم توصیه کرد: از مصرف قارچ های جنگلی در عرصه های طبیعی خودداری نمایند.

قارچ جنگلی استفاده نکنید

به گزارش خبرنگار مالی خبرنگاران، محمد حسن افشار روز شنبه در نشست خبری به منظور تشریح مخاطرات مصرف قارچ های وحشی و خودرو افزود: سال جاری به دلیل بارش های مناسب رویش انواع قارچ های وحشی سمی در عرصه های طبیعی افزایش یافته بنابراین انتظار می رود مردم از مصرف و حتی دست زدن به این نوع قارچ ها اجتناب نمایند.

وی از مردم خواست قارچ مصرفی خود را از مراکز معتبر تهیه و خریداری نمایند زیرا در غیر این صورت ممکن است همانند سال گذشته با احتمال مسمومیت و حتی موارد فوتی شهروندان روبرو شویم.

وی توضیح داد: رویش قارچ دکمه ای در جنگل ها و رویشگاه ها به معنای خوراکی بودن این محصول نیست و امکان تشخیص سمی از غیر سمی آن برای مردم وجود ندارد.

به گفته افشار، در حال حاضر بخش عمده قارچ های مصرفی کشور از نوع قارچ دکمه ای است که 17 گونه دارد، اما تنها یک نوع آن خوراکی است و مصرف انسانی را دارد.

**خسارت 1800 میلیارد تومانی قارچ کاران طی سه ماهه سال 96

رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی اظهارداشت: سال گذشته به دلیل مصرف قارچ های وحشی سمی و نبود اطلاع رسانی به موقع نه تنها تعداد قابل توجهی مسمومیت و فوتی داشتیم که علاوه بر آن به دلیل کاهش مصرف، فراورینمایندگان این محصول روزانه 20 میلیارد تومان خسارت دیدند.

افشار میزان خسارت فراورینمایندگان قارچ کشور طی سه ماهه سال 96 نزدیک 1800 میلیارد تومان مطرح کرد و افزود: این میزان خسارت موجب بدهی بانکی، تعطیلی طرح های توسعه ای در این صنعت، تعدیل نیرو شد.

وی ادامه داد: متولی فرهنگسازی جلوگیری از مصرف قارچ های سمی در عرصه های طبیعی، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است که باید در این رویشگاه ها از بنرهایی برای آگاهی مردم استفاده نمایند.

وی براین باور است که اگر سال گذشته اطلاع رسانی درستی انجام می شد ما شاهد تلفات در بحث مصرف قارچ های وحشی سمی در رویشگاه های طبیعی نبودیم.

** ایران 6 فراوری نماینده قارچ خوراکی در دنیا است

افشار گفت: ایران سالانه حدود 158 هزارتن انواع قارچ های دکمه ای، صدفی و دارویی فراوری می نماید که اکنون رتبه ششم فراوری این محصول را در دنیا داراست.

وی با بیان اینکه فراوری سالانه قارچ خوراکی در دنیا 10 میلیون تن است افزود: بنابراین سالانه چین 7 میلیون تن، آمریکا 480 هزارتن، هلند 340 هزارتن، لهستان 300 هزارتن، اسپانیا 309 هزارتن و ایران بیش از 150 هزارتن فراوری دارد.

وی توضیح داد: قرار است برای سال آینده حجم فراوری قارچ کشور به 180 هزار تن در سال برسد که در این صورت ایران به مقام پنجم فراوری نمایندگان قارچ دنیا ارتقا خواهد یافت.

به گفته افشار، اکنون سالانه حدود 30 هزارتن قارچ فراوریی به کشورهای مختلف صادر می گردد.

** سرانه مصرف قارچ برای هر ایرانی 1.2 کیلوگرم است

رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی افزود: طبق آمارها در سال 73 سرانه مصرف قارچ برای هر ایرانی حدود 26 صدم گرم بود که امروز این رقم به 1.2 کیلوگرم در سال رسیده است در حالی که کشورما ظرفیت فراوری و مصرف بیش از این میزان را دارد.

افشار علت افزایش قیمت قارچ را افزایش هزینه های تمام شده فراوری و ضرر و زیان سال گذشته به دلیل کاهش مصرف قارچ خوراکی دانست و افزود: سال گذشته قیمت هر کیلوگرم قارچ خوراکی بسته بندی بین 8 تا 10 هزارتومان بود که سال جاری این رقم به 15 هزارتومان رسیده است.

وی افزود: اکنون قیمت تمام شده هرکیلوگرم قارچ بین 8 تا 9 هزارتومان است که با در نظر دریافت سود 25 درصد برای فراوری نمایندگان باید درب واحدهای فراوریی 12 هزارتومان به فروش برسد.

این مسئول صنفی با بیان اینکه قارچ جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز است، گفت: در حالی قیمت یک کیلوگرم گوشت قرمز در بازار 120 هزارتومان است که یک کیلوگرم قارچ به نرخ 15 هزارتومان عرضه می گردد که علاوه بر تامین پروتئین مورد احتیاج جامعه می تواند فشار ارزی دولت را نیز کاهش دهد.

به گفته افشار، اکنون پروتئین گوشت قرمز 14 درصد است که تنها 7 درصد آن قابلیت جذب دارد اما قارچ 45 تا 55 درصد جذب پروتئین را داراست.

اقتصام**9186*2025

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: ایرنا
انتشار: 18 شهریور 1400 بروزرسانی: 18 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 5569

به "قارچ جنگلی استفاده نکنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قارچ جنگلی استفاده نکنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید