هشدار وزارت بهداشت در آستانه عید قربان ، احتمال تغییر تصمیم در عرضه دام زنده

به گزارش مجله یک کامپیوتر، رییس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم تهیه دام زنده از میادین عرضه مجاز دام، درباره عید قربان گفت: ممکن است سال جاری به دلیل همزمانی شیوع کووید19 با عید قربان، تصمیم دیگری برای عرضه دام گرفته گردد که متعاقبا اعلام خواهد شد.

هشدار وزارت بهداشت در آستانه عید قربان ، احتمال تغییر تصمیم در عرضه دام زنده

دکتر بهزاد امیری در گفت وگو با خبرنگاران، درباره توصیه های بهداشتی پیرامون ذبح دام در آستانه عید قربان، گفت: نکته مهمی که مردم باید نسبت به آن مطلع باشند این است که در صورت عدم رعایت توصیه های بهداشتی امکان انتقال 2 بیماری بالقوه خطرناک و کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و سیاه زخم گوارشی از دام های آلوده به انسان وجود دارد. از این رو خودداری از خرید دام زنده و یا گوشت هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبخ و عرضه می شوند، موضوع بسیار مهمی است.

وی با تاکید بر اینکه دام زنده باید از میادین عرضه مجاز دام خریداری گردد، ادامه داد: تاکید ما به آن علت است که این مراکز تحت نظر سازمان دامپزشکی است. البته ممکن است به دلیل همزمانی شیوع ویروس کرونا و عید قربان و آداب ذبح گوسفند، تصمیم دیگری در رابطه با نحوه عرضه دام در میادین مجاز عرضه دام گرفته گردد که در این صورت تصمیمات جدید متعاقبا اعلام خواهد شد.

امیری با اشاره به اینکه در تمامی میادین مجاز عرضه دام، کارشناسان دامپزشکی حضور دارند و دام را قبل و بعد از ذبح آنالیز و معاینه می نمایند، توضیح داد: بعضی از انواع بیماریها در دام ها علائم ظاهری مشخصی ندارند و فقط دامپزشکان و کارشناسان بهداشتی قادر به تشخیص آن ها می باشند.

وی ضمن تاکید بر ذبح دام در کشتارگاه ها، اظهار کرد: ذبح دام در منازل و معابر به هیچ عنوان توصیه نمی گردد، چراکه خونابه های جاری می تواند منجر به آلودگی محیط و افزایش بروز و شیوع بیماری های منتقله از دام به انسان گردد.

وی اضافه کرد: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت نماینده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده نمایند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی نمایند. همچنین خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع گردد.

امیری ادامه داد: گوشت دام ذبح شده باید به مدت حداقل 24 ساعت در دمای 4 درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده گردد، تا پدیده جمود نعشی منجر به گلیکولیز گردد؛ گلیکولیز نیز منجر به افزایش میزان اسیدیته و کاهش PH گوشت می گردد که این فرایند باعث می گردد، چنانچه ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) در گوشت وجود داشته باشد، از بین رود. همچنین جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از 48 ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، باید مصرف گردد. متاسفانه دو نفر در سال گذشته به علت مصرف جگر خام به بیماری CCHF مبتلا شده اند. بنابراین، مردم باید از مصرف جگر خام خودداری نمایند.

وی در سرانجام گفت: دامداران باید دقت نمایند به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است، ذبح و مصرف ننمایند. سال گذشته فردی به علت مصرف جگر دام بیمار مبتلا به سیاه زخم، دچار سیاه زخم گوارشی شد که متاسفانه منجر به فوتش شد.

مجله سرگرمی

مجله سرگرمی و تفریحی، همیشه به شادی
منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 1 شهریور 1400 بروزرسانی: 1 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 36962

به "هشدار وزارت بهداشت در آستانه عید قربان ، احتمال تغییر تصمیم در عرضه دام زنده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هشدار وزارت بهداشت در آستانه عید قربان ، احتمال تغییر تصمیم در عرضه دام زنده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید