ویروس کرونا به چه نقاطی از بدن حمله می نماید؟

به گزارش مجله یک کامپیوتر، دانشمندان کالج سلطنتی لندن(Imperial College London) در مطاله اخیرشان پیروز به شناسایی نقاطی از بدن که ویروس کرونا می تواند از آن طریق به راحتی وارد بدن گردد، شده اند.

ویروس کرونا به چه نقاطی از بدن حمله می نماید؟

به گزارش خبرنگاران و به نقل از تک اکسپلوریست، دانشمندان نقاط عفونت اولیه کروناویروس سندرم حاد تنفسی2 در بینی و چشم ها را شناسایی نموده اند. آنها پیروز به شناسایی گیرنده هایی در روده ها و اندام های حیاتی مانند قلب نیز شده اند. دانشمندان انگلیسی در تلاشند تا نقشه ای از بدن انسان تهیه نمایند تا بتوانند بهتر درک نمایند که چگونه ویروس کرونا وارد سلول های بدن انسان می گردد.

دانشمندان پیروز به شناسایی دو نوع سلول به نام های جام یاخته(goblet) و اپی تلیوم تنفسی(ciliated) در بینی شده اند که این سلول ها نقاط مهمی برای ورود ویروس و شروع عفونت ناشی از بیماری کووید-19 محسوب می شوند. این سلول ها میزان بالایی از پروتئین های ورودی که ویروس کووید-19 برای ورود به سلول های ما از آن استفاده می نماید را دارا هستند.

جام یاخته ها یا سلول های جامی یاخته های غده ای ستونی از دسته یاخته های بافت پوششی می باشند که در برون ریزی تراوشه ها(مواد اصلی تشکیل دهندهٔ مخاط) نقش دارند. نام این یاخته از روی شکل جام مانند آنها برگرفته شده است.

اپی تلیوم تنفسی یک نوع اپی تلیوم است که بخش عمده حفرات بینی و قسمت هدایتی سیستم تنفسی را مفروش می نماید. این اپی تلیوم به منظور مرطوب کردن و حفاظت از راه های هوایی به کار می رود. این اپی تلیوم همچنین به عنوان یک سد در برابر عوامل بیماری زا(پاتوژن) و ذرات خارجی از ایجاد عفونت و آسیب بافتی عمل می نماید.

کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 برای ورود به سلول های انسانی به دو پروتئین اساسی بنام آنزیم 2 مبدل آنژیوتانسین(Angiotensin-converting enzyme 2) یا به اختصار ACE2 وپروتئاز تراغشایی، سِـرین 2(Transmembrane protease, serine 2) احتیاج دارد. اولین پروتئین گیرنده ای است که ویروس می تواند به آن متصل گردد در حالیکه دومین پروتئین به اصطلاح پروتئاز است که ورود ویروس به سلول را تسهیل می نماید. برای این مطالعه دانشمندان داده های ژنومی بیش از 20 بافت مختلف افراد غیرآلوده را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آنها همچنین به دنبال این بودند تا دریابند کدامیک از سلول های تکی هر دو پروتئین ورودی نقش مهمی در وارد شدن ویروس کووید-19 به سلول های ما دارد.

دکتر میشلا نوسدا(Michela Noseda) نویسنده ارشد تحقیق از کالج سلطنتی لندن گفت: ما طی این مطالعه بینش خود درباره اینکه ویروس کرونا می تواند چه نقاطی از بدن را مورد هدف قرار دهد، افزایش دادیم. ما حدود 500 هزار سلول تکی قلب 14 انسان را تجزیه و تحلیل کردیم و سه نوع سلول را شناسایی کردیم که ویروس با هدف قرار دادن آنها به بدن وارد می گردد. نخستین سلول پریسیت ها هستند که در شبکه رگ های خونی کوچک در قلب یافت می شوند. دوم، سلول های عضلانی قلبی و سوم فیبروبلاست ها هستند. فیبروبلاست ها سلول هایی هستند که به حفظ ساختار قلب یاری می نمایند.

دانستن این سلول های خاص که کرونا آنها را مورد هدف قرار می دهد اطلاعات حیاتی لازم را برای درک و درمان سریع این نواحی در صورت آسیب دیدن در اختیار ما قرار می دهد. ما دریافتیم که پروتئین گیرنده آنزیم 2 مبدل آنژیوتانسین و پروتئاز تراغشایی، سِـرین 2 که می تواند ورود کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2 را تسهیل کند، در سلول های مختلف در اندام های مختلف از جمله سلول هایی که در قسمت داخلی بینی قرار دارند، فعال می شوند.

ما همچنین دریافتیم که سلول های جام یاخته مخاطی و سلول های اپی تلیوم تنفسی در بینی دارای بالاترین سطح هر دو پروتئین ویروس کرونا از بین تمام سلول های موجود در مجاری تنفسی هستند. این باعث می گردد این سلول ها به احتمال زیاد جهت اولیه ابتلا به ویروس باشند. دو پروتئین مهم ورودی مذکور در سلول های موجود در قرنیه چشم و بافت روده نیز یافت شدند.

محققان اکنون در حال ایجاد اطلس سلول های انسانی برای درک بهتر بیمای کووید-19 هستند. دانستن این اطلاعات می تواند به درک بهتر شیوه انتقال ویروس کرونا یاری کند و همچنین زمینه ای برای توسعه درمان های بالقوه برای کاهش شیوع ویروس را فراهم کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 30 خرداد 1399 بروزرسانی: 30 خرداد 1399 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 29832

به "ویروس کرونا به چه نقاطی از بدن حمله می نماید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ویروس کرونا به چه نقاطی از بدن حمله می نماید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید