کشف گونه ای 24 هزار ساله در سیبری
به گزارش مجله یک کامپیوتر، این موجود بعد از باز شدن یخ ها توانست (به طور غیرجنسی) تولیدمثل کند که بعد از گذراندن هزاران سال درحالت موسوم به کرایتوبیوسیس بود.
از وبسایت ویکی پدیا دیدن نمایید.
براساس یک مطالعه تازه یک ارگانیسم چند سلولی بعد از یک دوره انجماد 24 هزار ساله در سیبری بار دیگر فعال شده است. دانشمندان این گونه به نام رُتیفر بدلوید را از رودی به نام آلایزا در قطب شمال روسیه خارج کردند.
این موجود بعد از باز شدن یخ ها توانست (به طور غیرجنسی) تولیدمثل کند که بعد از گذراندن هزاران سال درحالت موسوم به کرایتوبیوسیس بود.
تحقیقات قبلی دوره بقای این گونه در شرایط یخ زده را ده سال رقم می زد. اما مطالعه تازه که روز دوشنبه در نشریه کارنت بیولوژی چاپ شد حاکیست که این موجودات می توانند برای مدت های خیلی طولانی تر دوام آورند.استاس مالاوین از موسسه مسائل شیمی فیزیک و زیست شناسی در علم خاک به خبرگزاری پی اِی (پرس آسوسِیشِن) گفت: نتیجه گیری ما این است که یک ارگانیسم چندسلولی می تواند منجمد و برای هزاران سال ذخیره و بعد بار دیگر احیا شود. این رویای خیلی از نویسندگان داستان های علمی تخیلی است.
او گفت تحقیقات بیشتری لازم است تا معلوم شود این موجود چگونه توانایی چنین بازگشتی را دارد. دانشمندان در این مطالعه ده ها گونه را در آزمایشگاه منجمد و بعد از حالت انجماد خارج کردند تا این فرآیند را بررسی کنند.
تاریخ گذاری با روش رادیوکربن، قدمت این گونه را میان 23960 تا 24485 سال رقم می زند. رُتیفر های بدِلوید طبقه ای از رُتیفر ها (چرخان تباران) هستند که در محیط های آب شیرین اطراف جهان زیست می کنند.
این موجودات به استقامت در برابر شرایط خیلی سخت معروف هستند و گفته می شود که یکی از مقاوم ترین گونه ها در برابر تشعشعات رادیواکتیو هستند و همچنین در محیط های کم اکسیژن، محیط های به شدت اسیدی، سال ها کم آبی یا در برابر گرسنگی تاب می آورند.
همچنین گزارش هایی از احیای سایر ارگانیسم های چندسلولی بعد از هزاران سال وجود دارد، از جمله کرم های نِماتود و برخی گیاهان و خزه ها.
منبع: فرادیدdorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری