18 گیاه برای تصفیه هوای داخل ساختمان
به گزارش مجله یک کامپیوتر، تهران (پانا) - در سال 1989، تیمی در ناسا مطالعه هوای پاک را برای آنالیز خصوصیات تصفیه طبیعی هوا به وسیله گیاهان را انجام داد. ناسا این مطالعه را در واکنش به سندرم ساختمان بیمار انجام داد که در اواخر قرن بیستم رو به افزایش بود. در آن موقع، تبادل هوای تازه در ساختمان ها قربانی کاهش مصرف انرژی شد تا هزینه های گرمایش و سرمایش یک ساختمان با ایجاد فضای داخلی عایق بندی شده کاهش یابد.

به گزارش عصرایران، البته، این شرایط با افزایش نرخ ابتلا به بیماری های واگیردار گوناگون در نتیجه عدم تهویه مناسب و نبود هوای تازه همراه بود. در همان زمان، استفاده از مواد مصنوعی در ساختمان سازی رو به افزایش بود که به تدریج گازهای مضر در محیط منتشر می کردند. تیم پژوهشی ناسا نتیجه گیری کرد که افزون بر استفاده از مواد ساختمانی ایمن تر و به حداقل رساندن تهویه مکانیکی، استفاده از گیاهان می تواند تا حد زیادی آلودگی هوای داخلی را کاهش دهد.
مطالعه هوای پاک ناسا نتیجه گرفت که بعضی گیاهان می توانند به اسم یک فیلتر طبیعی برای حذف آلاینده های آلی هوا از جمله موارد مورد آزمایش بنزن، فرمالدئید، و تری کلرواتیلن عمل کند. به اسم بخشی از این مطالعه د ساله، مجموعه ای از گیاهان در فضایی مهر و موم شده قرار گرفته و در معرض غلظت بالای مواد شیمیایی قرار گرفتند. سپس، پژوهشگران درصد مواد شیمیایی که پس از 24 ساعت از فضای مهر موم شده حذف شده بود را آنالیز کردند. در ادامه فهرستی از 18 گیاه پیشنهادی ناسا برای تصفیه طبیعی آلاینده های هوای داخل ساختمان ارائه شده است.
پیچک انگلیسی (Hedera Helix)
پیچک شیطانی، گیاه پوتوس (Epipremnum Aureum)
سوسن صلح (Spathiphyllum ‘Mauna loa)
گیاه همواره سبز چینی (Aglaonema Modestum)
نخل بامبو (Chamaedorea Seifrizii)
سانسوریا ابلق، گیاه مار (Dracaena Trifasciata ‘Laurentii)
فیلودندرون برگ قلبی (Philodendron Cordatum)
فیلودندرون سیلوم (Philodendron Bipinnatifidum)
فیلودندرون گوش فیلی (Philodendron Domesticum)
دراسینا لبه قرمز، مارجیناتا (Dracaena Marginata)
دراسینا ساقه ذرت (Dracaena Fragrans ‘Massangeana)
انجیر گریان (Ficus Benjamina)
باربرتون دیزی، ژربرا دیزی (Gerbera Jamesonii)
گل داوودی گلکار (Chrysanthemum Morifolium)
آلوئه ورا (Aloe Vera)
جانت کریگ (Dracaena Deremensis)
وارنکی (Dracaena Deremensis)
موز (Musa Oriana)
منبع: خبرگزاری پانا