اسپری ویتامین D مؤثرتر است یا قرص آن؟

به گزارش مجله یک کامپیوتر، تهران (پانا) - بدن پس از قرار دریافت در معرض نور خورشید، به طور طبیعی ویتامین D فراوری می نماید و همچنین این ماده مغذی در بعضی از خوراکی ها یافت می گردد؛ اما اگر شما به اندازه کافی از این منابع ویتامین D دریافت نمی کنید، انواع بسیار زیادی از مکمل های بدون نسخه وجود دارند که می توانند به شما یاری نمایند؛ اما با وجود گزینه های بسیار متنوع، از کپسول گرفته تا اسپری های جدید، چگونه می توان گفت که کدام نوع ویتامین D مؤثرتر خواهد بود؟

اسپری ویتامین D مؤثرتر است یا قرص آن؟

به گزارش تبیان، با توجه به اینکه این روزها ماندن در خانه به یک مشغولیت همگانی تبدیل شده است، جای تعجب نیست که از هر دو نفر یک نفر ویتامین D کافی دریافت نکند، ویتامینی که به عنوان ویتامین آفتاب هم شناخته می شود. خوشبختانه کمبود ویتامین D به راحتی قابل جبران است.

بدن پس از قرار دریافت در معرض نور خورشید، به طور طبیعی ویتامین D فراوری می نماید و همچنین این ماده مغذی در برخی از خوراکی ها یافت می شود؛ اما اگر شما به اندازه کافی از این منابع ویتامین D دریافت نمی کنید، انواع بسیار زیادی از مکمل های بدون نسخه وجود دارند که می توانند به شما یاری نمایند؛ اما با وجود گزینه های بسیار متنوع، از کپسول گرفته تا اسپری های جدید، چگونه می توان گفت که کدام نوع ویتامین D مؤثرتر خواهد بود؟ یکی از متخصصین به نام دکتر تاد کوپرمن درباره این مسئله شرحاتی ارائه داده است:

آیا این درست است که اسپری های ویتامین D بهتر از قرص ها هستند؟

اگرچه ممکن است به مصرف ویتامین D به شکل کپسول عادت نموده باشید، اما پزشکان اسپری های ویتامین D را که در زیر زبان استفاده می شوند، بسیار توصیه می نمایند. به گفته این متخصص: اول از همه اینکه استفاده از آن ها راحت است. اگر آن را با خانواده خود به صورت مشترک استفاده می کنید، می توانید دوز را تنظیم کنید. دوم، و حتی مهم تر از آن اینکه، فرم مایع ویتامین D حاوی تری گلیسیرید یا لیپید است و ویتامین D وقتی با چربی و روغن مصرف شود بهتر جذب خواهد شد.

این پزشک شرح داد: این لیپیدها که از گلیسرول و اسیدهای چرب مشتق می شوند، اساساً ترشح صفرا را در روده کوچک شما تحریک می نمایند. این صفرا باعث تجزیه چربی ها شده و به شما یاری می نماید تا ویتامین های محلول در چربی را بسیار بهتر جذب کنید.

وی اضافه کرد که: اگرچه عمل جذب برای همه مکمل های غذایی مهم است، اما به ویژه برای انواعی که دارای مواد فعال هستند، مانند ویتامین D، حائز اهمیت است. جذب به محض مصرف ویتامین آغاز می شود و در پایین ترین قسمت روده به سرانجام می رسد. این فرآیند با مصرف فرم مایع ویتامین تسهیل می شود، زیرا حفره دهان، به ویژه غشای بوکال و زیر زبانی در دهان، برای مواد فعال، بسیار پذیرنده، است.

از سوی دیگر، جذب در روده به میزان اسید معده ای که فراوری می کنید بستگی دارد که بسته به رژیم غذایی، سن و سلامتی شما متفاوت است. به عنوان مثال افراد مبتلا به بیماری هایی مانند سلیاک، بیماری کرون و کولیت از قبل با جذب مشکل دارند.

برخی از افرادی که از داروهای کاهش دهنده اسید معده استفاده می نمایند نیز ممکن است در جذب این ویتامین مشکل داشته باشند. بنابراین، او توصیه می نماید اگر این مورد برای شما مناسب است، قرص های ویتامین D را به نفع انواع مایع یا اسپری فراموش کنید.

آیا دلیلی برای اجتناب از مصرف اسپری ویتامین D وجود دارد؟

از آنجا که استعمال اسپری های ویتامین D بسیار راحت است، استفاده بیش از حد از آن ها نیز آسان است و متأسفانه، این مسئله به اندازه کمبود ویتامین D خطرناک است. در واقع فقط به این دلیل که ویتامین D به عنوان یک ماده مهم است، نمی توانید از آن به طور نامنظم و به هر مقدار، مصرف کنید. بهترین میزان برای شما حدود 25 تا 35 نانوگرم یا IU 600 در روز است. این همان سطحی است که باید در آزمایش خون مشاهده کنید.

ممکن است تهیه اسپری با بالاترین IU وسوسه انگیز باشد، اما به گفته این پزشک، ویتامین D به این ترتیب کار نمی نماید. شرکت ها هر میزانی را که بخواهید به شما می فروشند 1000، 2000، 5000، حتی 10000 IU.

وی ادامه داد: من از مصرف مقادیر بسیار بالای ویتامین D خودداری می کنم. بالاترین میزان دریافت قابل قبول این ویتامین 4000 IU است، اما در واقع اگر بیش از 1000 IU در روز مصرف کنید، این بیش از حد کافی است. با این وجود، در صورت احتیاج به مکمل، باید با پزشک خود مشورت کنید، او می تواند سطح ویتامین D شما را اندازه گیری کند و اگر احتیاجمند دریافت مکمل این ویتامین باشید، دوز مناسبتان را تعیین کند.

در نهایت، اگر نگران استفاده بیش از حد ویتامین D به وسیله اسپری هستید، می توانید آن را به فرم قرص دریافت کنید. فقط حتماً آن را همراه با غذا میل کنید. شما با مصرف آن به همراه یک وعده غذایی حاوی چربی و روغن، ویتامین D بیشتری جذب می کنید. ویتامین D به فرم اسپری، جذب راحتی دارد؛ اما این بدان معنی نیست که کپسول ها بی اثر هستند.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 29 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 29 اردیبهشت 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 56078

به "اسپری ویتامین D مؤثرتر است یا قرص آن؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اسپری ویتامین D مؤثرتر است یا قرص آن؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید