اشک ریزش چاره دارد

به گزارش مجله یک کامپیوتر، اشک چشم از طریق غدد مخصوص فراوری می گردد تا از چشم و ضمایم چشم محافظت کند. اشک فراوری شده همچون چشمه ای جوشان باید به طور دایم در حرکت باشد و از طریق اشک نو جایگزین گردد. بخش کوچکی از اشک فراوری شده به دلیل تماس با هوای بیرون بخار می گردد ولی بخش اعظم آن از طریق سیستم تخلیه اشک به خارج

اشک ریزش چاره دارد

اشک ریزش چاره دارد

نویسنده:

علل و راهکار اشک ریزش در مصاحبه با دکتر بهمنی، فوق تخصص جراحی پلاستیک چشم و مجاری اشکی

اشک چشم به وسیله غدد مخصوص فراوری می گردد تا از چشم و ضمایم چشم محافظت کند. اشک فراوری شده همچون چشمه ای جوشان باید به طور دایم در حرکت باشد و به وسیله اشک تازه جایگزین گردد. بخش کوچکی از اشک فراوری شده به علت تماس با هوای بیرون بخار می گردد ولی بخش اعظم آن به وسیله سیستم تخلیه اشک به خارج از چشم پمپ می گردد. راستا خروجی اشک از داخل چشم به داخل بینی سپس به سمت حلق است. به همین علت، فرد می تواند مزه یک قطره ریخته شده در چشم را احساس کند. اما گاهی اتفاق می افتد که این سیر طبیعی دچار اختلال شده و فرد را به اشک ریزش ناخواسته مبتلا می نماید. آقای دکتر محسن بهمنی کشکولی، فوق تخصص جراحی پلاستیک چشم و مجاری اشکی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران، ما را با مشکل بیشتر آشنا می نماید.

آقای دکتر، اگر کسی نتواند مزه قطره ریخته شده در چشم را احساس کند، در کدام قسمت از راستا اشکی حلقی مشکل دارد؟

این فرد به احتمال زیاد در راستا تخلیه اشک چشم دچار مشکل است. در تخلیه اشک یک سیستم پمپ اشکی فعال دخالت دارد که هرگونه دست کاری در اطراف چشم مانند اعمال جراحی زیبایی پلک (بلفاروپلاستی)، تزریقات اصلاح چین و چروک صورت و ضربه های وارده به این ناحیه می تواند موجب اختلال در کارایی سیستم و در نهایت، اشک ریزش گردد. بنابراین توصیه می گردد هر گونه عمل جراحی اطراف چشم با معاینات قبلی و دقیق سیستم اشکی علاوه بر معاینات دقیق چشمی همراه باشد تا از عوارض بعدی جلوگیری گردد.

چه عللی سبب ایجاد اشک ریزش می شوند؟

اشک ریزش یا به علت تحریک چشم و فراوری زیاد از حد اشک و یا به علت اختلال در سیستم تخلیه اشک به وجود می آید. هر گونه تحریک چشم یا بینی می تواند موجب افزایش فراوری اشک گردد. شایع ترین علت در این دسته، خشکی چشم است. از طرفی آلرژی و حساسیت مزمن در تمام سنین می تواند نه تنها سبب تحریک فراوری اشک بلکه موجب انسداد مجاری اشکی در محل خروجی آن در بینی گردد و با دو مکاهمم فوق سبب اشک ریزی گردد. علت دیگر اشک ریزش مربوط به فقدان کفایت و کارایی سیستم تخلیه اشکی و یا انسداد در راستا سیستم تخلیه اشکی است.

بنابراین علت ها به سن و جنس خاصی منحصر نیست؟

ببینید، این انسداد در بیشتر موارد در نوجوانان و جوانان ناشی از ضربات و در افراد بالغ به علت نامعلوم یا ناشی از سن رخ می دهد و به طور معمول در میان خانم ها شایع تر است.

از کجا می توان فهمید که فردی مبتلا به اشک ریزش شده است؟ چه علایمی را باید در نظر گرفت؟

اشک ریزش از چشم موجب تاری دید و احساس ناراحتی می گردد که فرد مبتلا با پاک کردن مرتب اشک اضافی داخل چشم با آن مقابله می نماید. در موارد شدیدتر، اشک به روی گونه ها می ریزد. ریختن اشک روی گونه ها سبب تحریک، قرمز شدن و زخم شدن پوست پلک پایین می گردد که گاهی به عوارض پلکی و برگشتن پلک به خارج منجر می گردد. گاهی به علت جریان نیافتن اشک، عفونت رخ می دهد.

اگر اشک در سیستم اشکی بماند چه می گردد؟

اشک به جای مانده در سیستم اشکی مسدود شده، عفونت می نماید که گاهی بسیار شدید شده و به ساختمان های اطراف چشم مانند سینوس ها هم دست اندازی می نماید. دقت کنید که وجود اشک باقی مانده همیشه مانند یک کانون عفونی عمل می نماید. بنابراین هنگامی که فرد احتیاج به اعمال جراحی داخل چشم مانند آب مروارید و آب سیاه پیدا می نماید، این منبع عفونی بسیار خطرناک است. به همین علت، برطرف انسداد مجرای اشکی همیشه پیش از اعمال جراحی داخل چشمی انجام می گردد.

آیا این مشکل همیشگی است یا در زمان های خاصی عود می نماید؟

در بعضی افراد به علت انسداد ناقص و ناکامل در سیستم مجاری اشکی، مشکل اشک ریزی فقط در زمان سرماخوردگی و یا در معرض هوای سرد رخ می دهد.

مشکل اشک ریزش چگونه تشخیص داده می گردد؟

در بیشتر موارد با معاینه بالینی به وسیله چشم پزشک علت اشک ریزش پیدا می گردد. در افراد بالغ گاهی احتیاج است برای اثبات انسداد در مجاری اشکی و بعلاوه مشخص دقیق محل انسداد، از میل زدن و شستشوی تشخیصی مجاری اشکی استفاده گردد. این میل زدن فقط جنبه تشخیصی دارد و نقش درمانی ندارد. گاهی هم انجام تصویر برداری از مجاری اشکی به تشخیص یاری می نماید.

درمان به چه صورت است؛ دارو یا جراحی؟

درمان خشکی چشم با دارو ها و سپس در بعضی مراحل پیشرفته با روش های جراحی است ولی درمان اشک ریزش ناشی از انسداد مجاری اشکی در افراد بالغ، جراحی است که نوع جراحی ها فرق دارد. در افراد بالغ همان طور که پیشتر اشاره شد، میل زدن برای مجاری اشکی تنها برای تشخیص بوده و نقش درمانی ندارد. بنابراین در این گروه سنی، عمل جراحی محدود به لوله گذاری (در موارد انسداد ناقص) و یا باز کردن راه جانبی سیستم اشکی به بینی (در موارد انسداد کامل) است.

در لوله گذاری مجرای اشکی محل انسداد ناقص با استفاده از لوله های مخصوص گشاد می گردد و سپس با قرار دادن لوله به مدت چند ماه محل انسداد باز نگه داشته می گردد تا از انسداد دوباره جلوگیری گردد. این روش جراحی بدون برش انجام می گردد و استفاده از آندوسکوپ سبب افزایش کیفیت موفقیت جراحی می گردد. روش باز کردن راه جانبی از سیستم اشکی به داخل بینی در موارد انسداد کامل انجام و به دو طریق صورت می پذیرد:

الف) با ایجاد برش کوچک روی پوست:

در این روش از یک برش نیم تا یک ساعت در بخش خارجی بینی استفاده می گردد. این روش در تمام انواع و علل انسدادهای مجاری اشکی قابل انجام است.

این روش احتمال موفقیت بالای 95 درصد دارد. در موارد نادر ممکن است جای محل برش در کنار بینی احتیاج به تزریق و یا ترمیم داشته باشد. امروز با استفاده از تجهیزات پیشرفته احتمال بروز این عارضه بسیار کم است.

ب) به وسیله بینی:

در این روش بدون ایجاد برش روی پوست این عمل انجام می گردد. این روش در بعضی انسداد مجاری اشکی قابل انجام است.. امکان موفقیت این عمل جراحی حدود 70 درصد است. بیماران می بایست تا چند هفته پس از عمل دوباره برای پاک کردن ضایعات داخل بینی به اتاق عمل، مراجعه کنند. در این روش از آندوسکوپ داخل بینی استفاده می گردد.

جراح و بیمار پس از معاینات کامل چشم پزشکی و توضیحات کامل درباره نوع جراحی تصمیم گیری خواهند کرد.

منبع:http://www.salamat.com

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

منبع: راسخون
انتشار: 30 آبان 1400 بروزرسانی: 30 آبان 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 64229

به "اشک ریزش چاره دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اشک ریزش چاره دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید