این باکتری را بخورید تا بیمار نشوید!

به گزارش مجله یک کامپیوتر، فارس/ غذایی که می خوریم، نقش مهمی در ایجاد تعادل میان باکتری های خوب و بد دارد. مثلاً، یک رژیم غذایی پرچرب و پر از شیرینی تأثیر منفی روی باکتری های روده دارد و به انواع مضر آن اجازه رشد بیش از اندازه می دهد.

این باکتری را بخورید تا بیمار نشوید!

سید مرتضی صفوی، متخصص تغذیه گفت: پروبیوتیک در لغت به معنای برای زندگی است. این اصطلاح را سازمان بهداشت جهانی برای ارگانیسم های زنده قرار داده است که در صورت مصرف مداوم آن، اثرات بسیار مؤثری بر سلامت میزبان خود خواهد گذاشت.

وی با اشاره به روش های مصرف پروبیوتیک ها، افزود: پروبیوتیک ها اصولا دو روش مصرف خواهند شد؛ اول مصرف پروبیوتیک با مواد غذایی غنی شده که در این روش به عنوان مثال در فراورده های لبنی که حاوی محصولات پروبیوتیک (باکتری های پروبیوتیک) باشد، محصولات پروبیوتیک می نامند و جزو محصولات پروبیوتیک به شمار می فرایند.

این متخصص تغذیه اعلام کرد: دوم به صورت مکمل های غذایی به صورت قرص، شربت و پودر که در این روش مصرف باکتری های مفید ساخته شده را به صورت پودر، شربت، قرص و.... درآورده و به همراه غذا میل خواهد شد. این روش نیز مانند روش مواد غنی شده بوده و باکتری های مفید در قرص ها و .. به مواد غذایی ملحق شده و نقش مواد غذایی غنی شده را ایفا خواهند کرد.

صفوی با اشاره به نقش پروبیوتیک ها در بدن، بیان داشت: پروبیوتیک ها نوعی باکتری مفید بوده که تعادل باکتری های موجود در بدن را برقرار می نمایند. روده انسان حاوی تعداد بیشماری از انواع باکتری های مفید، مضر و خنثی است که باید توازن موجودیت آنها در بدن برقرار باشد؛ در غیر این صورت باعث مختل شدن وظایف روده شده که با این حال بیماری هایی نظیر آلرژی های غذایی، افسردگی، سردرد، آکنه، خستگی مفرط و... به دنبال خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه در افراد سالم باکتری های مفید بر باکتری های مضر غالب هستند، توضیح داد: پروبیوتیک ها خاصیت های بسیار بیشماری را برای بدن انسان فراهم خواهد نمود که شامل بهبود گوارش، جذب مواد غذایی، جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری های مضر روده و بدن، جلوگیری از سرطان روده کوچک، جلوگیری از سرطان کبد، جلوگیری از سرطان قولون و سرطان پستان است.

این متخصص تغذیه افزود: این مواد در کاهش مقاومت لاکتوز و کاهش فشار خون که برای بیماران مبتلا به فشار خون بسیار مفید است؛ همچنین در تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از عفونت ها و بیماری ها،کاهش التهابات روده، جذب بهتر ویتامین ها و مواد معدنی، بهبود بیماری روده تحریک پذیر با کولیت معده، درمان و پیشگیری بیماری های متعدد نظیر پوسیدگی دندان ها، آفت های دهانی، اسهال به وجود آمده بر اثر مصرف آنتی بیوتیک ها، ورم مهبل (واژن) عفونت های قارچی نقش دارند.

صفوی با اشاره به یاری این مواد در ساخت و فراوری ویتامین های B و k، کاهش آلرژی غذایی، درمان و پیشگیری از بیماری اسهال و کاهنده کلسترول خون، توضیح داد: در نتایج به دست آمده از تحقیقات، دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که عدم وجود باکتری های مفید در روده به سلامت و ایمنی بدن آسیب بسیار زیادی خواهد رساند.

وی با بیان اینکه پروبیوتیک ها یکی از دستاوردهای مهم و بسیار مثبتی است که دانشمندان در سال های اخیر از آن استفاده می نمایند، افزود: پروبیوتیک ها مکمل های غذایی بسیار مفیدی هستند که به وسیله عملکرد بهبود و تعادل میکروبی روده تاثیرات فراوانی را جهت افزایش توان بازدهی بدن را ایفا خواهند کرد.

صفوی یادآور شد: امروزه بیشتر کارخانجات فراوری لبنیات از این محصولات استفاده های فراوانی می نمایند و در بعضی از مرغداری ها نیز به منظور بهبود تخم مرغ، مصرف روزانه مرغ و وزن مرغ و اندازه تخم مرغ استفاده می گردد؛ در ضمن اثر بخشی و مفید بودن پروبیوتیک ها تا زمانی است که محصولات پروبیوتیک مورد مصرف قرار می گیرند.

بهبود گوارش، جذب مواد غذایی، جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری های مضر روده و بدن، جلوگیری از سرطان روده کوچک و سرطان کبد؛ از جمله مزایای استفاده از پروبیوتیک ها هستند

این متخصص تغذیه با اشاره به نکات مهم در خصوص خرید و مصرف پروبیوتیک، تأکید کرد: مکمل های غذایی که به صورت قرص در بازار وجود دارد باید حتما دارای روکش باشند؛ به دلیل اینکه باکتری های مفید در زمان عبور از معده از بین نفرایند. افرادی که دچار بیماری های عفونی نظیر عفونت های مهبل و یا دچار بیماری سوء تغذیه هستند و اشخاصی که آنتی بیوتیک مصرف می نماید دارای اولویت در مصرف محصولات پروبیوتیک هستند.

وی افزود: مواد زیادی که بر اثر بخشی باکتری های پروبیوتیک تاثیرات فراوانی عبارتند از؛ موز، پیاز، سیر،کنگر فرنگی، مارچوبه و با مصرف این مواد به همراه محصولات پروبیوتیک، باکتری ها با سرعت بیشتر و عملکرد بالاتری به کار خود ادامه خواهند داد.

علیرضا یارقلی، متخصص طب سنتی درباره مصرف مواد غذایی پروبیوتیک، و تاثیر آن در سلامت فرد، گفت: یکسری باکتری های لازم در بدن داریم که به آنها فلور طبیعی می گویند و اکنون میکروبیوتا روی پوست و روده ها هستند.

وی ادامه داد : اگر این میکروبیوتا در روده از بین بفرایند باعث بروز بیماری می شوند. به این باکتری های مناسب در بدن پروبایوتیک یعنی برای زندگی می گویند. پریبایوتیک نیز یعنی پیش از این زندگی؛ یعنی یکسری مواد فیبری و کربوهیدراتی که بدن نمی تواند آنها را هضم کند، این باکتری ها (پروبایوتیک) روی آنها اثر نموده و می توانند آنها را هضم نمایند و ما به هر دوی این مواد یعنی پیری و پروبایوتیک احتیاج داریم.

این متخصص طب سنتی افزود: این مواد می توانند روی سیستم ایمنی بدن تاثیر بگذارند. در افرادی که مشکل جذب کلسیم دارند، افراد دارای فشار خون و التهاب روده و سرطانی می توانند مؤثر باشند.

یارقلی اعلام کرد: مواد غذایی داریم که ذاتا پروبیوتیک دارند؛ مانند عسل، سیر، پیاز، اسفناج و می توانند پروبایوتیک ها را توزیع نمایند. پروبایوتیک بیشتر در مواد غذایی تخمیری ایجاد می گردد؛ مانند ماست؛ یعنی باکتری را به آنها اضافه می نمایند.

وی افزود:ماست یک غذای کامل بوده و اینکه آن را در کنار غذا مصرف کنیم، اصلا توصیه نمی گردد؛ چرا که ماست یک غذای کامل است؛ به خصوص ماست های پروبیوتیک. افراد می توانند در ظهر روزهای تابستان ماست و خیار و یا ماست و نعنا استفاده نمایند.

این متخصص طب سنتی گفت: در طب سنتی قانونی داریم که از نیم ساعت قبل از خوردن غذا تا یک ساعت پس از غذا نباید ماست، سالاد، ترشی ها و انواع نوشیدنی ها مصرف گردد و خوردن سالاد و ماست همراه غذا نیز توصیه نمی گردد.

abanhome.com: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت را از ما بخواهید.

datapad.ir: دیتاپد، با مجله فناوری و تخصصی رایانه از همه چیز سر در بیاورید.

منبع: همگردی
انتشار: 24 مهر 1400 بروزرسانی: 24 مهر 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 32645

به "این باکتری را بخورید تا بیمار نشوید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این باکتری را بخورید تا بیمار نشوید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید