با ماسک زدن می توانیم از بروز قارچ سیاه جلوگیری کرد؟
به گزارش مجله یک کامپیوتر، تهران (پانا) - تخم این قارچ روی گیاه، در هوا و بر روی اجسام مختلف وجود دارد و استفاده از ماسک نمی تواند از آن جلوگیری کند

به گزارش جام جم آنلاین، شروین شکوهی در پاسخ به این سوال که چند درصد از مبتلایان به قارچ سیاه از جهان می فرایند؟، گفت: اینکه چند درصد از این بیماران از جهان می فرایند، به مسائل مختلفی از جمله اینکه این عفونت کدام قسمت از بدن را درگیر کند و چه زمانی متوجه ابتلا به این بیماری شویم، بستگی دارد؛ متاسفانه اگر این عفونت سبب درگیری مغز گردد، احتمال مرگ افزایش پیدا می نماید و چنانچه هنوز این عضو را درگیر ننموده باشد، احتمال فوت کمتر است. به طور کلی درصد مرگ ومیر در این بیماری کم نیست، اما اگر این عفونت در مراحل اولیه تشخیص داده گردد و جراحی مناسبی صورت گیرد، احتمال بهبودی بیمار وجود دارد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چگونه می توان این بیماری را در مراحل اولیه شناسایی کرد؟، شرح داد: افرادی که دچار بیماری های زمینه ای هستند، برای مدت طولانی از دارو های کاهنده سیستم ایمنی استفاده می نمایند، دارای عضو پیوندی اند، مبتلا به سرطان هستند و بر اثر ابتلا به کووید بستری شده و کورتون و یا دارو های دیگر را دریافت نموده اند، اگر دچار علائمی نظیر گرفتگی بینی، ترشح از یک طرف یا دو طرف بینی، تغییر رنگ دور چشم و تغییر رنگ کام شدند، باید به این عفونت ویروسی شک کنیم.
این متخصص بیماری های عفونی ضمن اشاره به اینکه این بیماری شایع نیست و در گذشته هم بین افراد مبتلا به دیابت وجود داشته و در حال حاضر کمی بیش از گذشته مشاهده شده است، اضافه نمود: با توجه به اینکه موارد ابتلا به کووید افزایش یافته و در بسیاری از بیماران طول مدت درمان طولانی و غیر علمی است و در سن بالا به بیمار کورتون داده می گردد، بیش از قبل از شاهد بروز این نوع بیماری هستیم، ولی آنکه فکر کنیم ابتلا به آن بسیار شایع است، اینگونه نیست.
رییس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم در پاسخ به این سوال که آیا استفاده از ماسک می تواند از بروز قارچ سیاه پیشگیری کند؟، ادامه داد: تخم این قارچ روی گیاه، در هوا و بر روی اجسام مختلف وجود دارد و استفاده از ماسک نمی تواند از آن جلوگیری کند و فردی که در بیمارستان بستری است، امکان استفاده از ماسک را ندارد و ممکن است، گلی را بو نموده باشد و قارچ در بینی او به جای مانده باشد و هنگامی که سیستم ایمنیش ضعیف گردد برای او بیماری زایی کند.
منبع: خبرگزاری پاناگروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت