فراوری 200 ماده اولیه دارویی با صرفه جویی 180 میلیون دلاری

به گزارش مجله یک کامپیوتر، خبرنگاران/زنجان رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، ذخایر دارویی کشور را اطمینان بخش ارزیابی کرد و گفت: 200 قلم ماده اولیه دارویی با صرفه جویی 180 میلیون دلاری در کشور فراوری خواهد شد.

فراوری 200 ماده اولیه دارویی با صرفه جویی 180 میلیون دلاری

محمدرضا شانه ساز بعد از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان زنجان، اظهار کرد: تحریم ها و رفتارهای ضدبشری آمریکا حرکت جدیدی نیست اما چیزی که بیش از هر چیز وجدان های بیدار را متاثر می نماید، این است که در حال حاضر آمریکایی ها مسائلی که در گذشته جرأت بیان آن را نداشتند، به طور علنی به زبان می آورند و همه شرکت های دارویی را مورد تهدید و ارعاب قرار دادند تا با جمهوری اسلامی همکاری نداشته باشند.

وی با اشاره به تحریم پانسمان بیماران پروانه ای بدون اعلام قبلی، مطرح نمود: در مدتی که کوشش داشتیم تا این پانسمان ها به وسیله دیگر تامین گردد، مشکلاتی برای بیماران به وجود آمد که در این خصوص نامه ای به سازمان دنیای بهداشت نوشته شده است، اما در حال حاضر از منابع دیگر این احتیاج را تامین می کنیم.

رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه فراوری بعضی از داروهای بیمارانی که مشکل مادرزادی و یا نقص ایمنی دارند در انحصار دو شرکت آمریکایی و یک شرکت آسیایی است، ادامه داد: تحریم ها و مانع تراشی آمریکا برای تامین دارو نتیجه بخش نبوده و از همه ابزارها برای اینکه دارو را در اسرع وقت به دست بیماران برسانیم، استفاده می کنیم؛ البته در تامین و تدارک دارو برای احتیاج کشور، توانایی بالایی داریم.

این مسئول با اشاره به اینکه تنها در یک تا 2 درصد فراوری داروها در کشور مشکل داریم، توضیح داد: این به آن معنی نیست که نمی توانیم دانش فنی آن را به دست آوریم، بلکه مصرف نمایندگان این داروها در کشور کم است و صرفه مالی برای فراوری ندارد و تعداد محدودی از شرکت ها احتیاج کل دنیا را تامین می نمایند.

وی تاکید نمود: ایران از لحاظ علمی، پژوهشی و فراوریی در نقطه اطمینان بخش واقع شده است و می توانیم هر داروی مورد احتیاج کشور را در مدت دو سال فراوری کنیم. سرعت حرکت رونمایی و فراوری داروی مورد احتیاج کشور شتابان بوده که این امر در راستای مقابله با تحریم های ناجوانمردانه ایجاد شده است.

شانه ساز ادامه داد: در زمینه مواد اولیه دارویی، فراوری 200 قلم محصول در یک تا دو سال آینده را برنامه ریزی کردیم که این کار 180 میلیون دلار صرفه جویی ارزی از محل مواد اولیه دارویی ایجاد خواهد نمود. با تشخیص اطبا و داروسازان و نیز آنالیز کیفیت و هزینه، خیلی از داروهای فراوری شده در فهرست فراوریات ایران قرار می گیرد.

وی با اشاره به اینکه واردات یک تا 2 درصد داروهایی که فراوری آن ها در کشور صرفه مالی ندارد، منطقی است، بیان نمود: با برنامه ریزی در حوزه فراوری دارو و تجهیزات پزشکی، تعدادی رونمایی برای اقلامی که پیش از این وارداتی بود، خواهیم داشت و ظرفیت ما برای فراوری دارو 4.5 برابر احتیاج کشور است.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه داروهای فراوری ایران، از نظر کیفیت و قیمت، قابل رقابت با دنیا و مناسب برای صادرات است، مطرح نمود: غربی ها در ارائه تاییدیه های بین المللی کارشکنی فراوان می نمایند و به دلیل تحریم ها اجازه بازدید کارشناسان از کارخانه ها را نمی دهند؛ چراکه می دانند رقیب جدی برای آن ها خواهند شد.

وی اضافه نمود: ایران در بسیاری از اقلام فراوریی رتبه های دوم تا پنجم را در دنیا دارد، به ویژه در رشته بیوتکنولوژی، صندلی خوبی در منطقه و آسیا به خود اختصاص داده است و اگر مشکل صادرات رسمی و نقل و انتقال ارز نداشتیم، می توانست سهم قابل توجهی از صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص دهد.

این مسئول با اشاره به اینکه کمبود دارویی در همه کشورها امری طبیعی است، توضیح داد: ذخایر دارویی کشور، برخلاف همه شیطنت ها و تحریم ها نسبت به سال گذشته اطمینان بخش است؛ البته نباید بیش از حد مصرف کنیم و باید توزیع و مصرف مدیریت گردد تا جلوی قاچاق را بگیرد که با وجود این نظارت ها، رقم بالایی دارو از کشور خارج می گردد.

شانه ساز به تغییر در آیین نامه تاسیس داروخانه اشاره نمود و گفت: باید هر آنچه مراجع قانون گذار در کشور تصویب کردند را اجرا کنیم اما این آیین نامه را به صلاح کشور نمی دانیم؛ چراکه طبق اصول سازمان بهداشت دنیای باید دارو در اسرع وقت، بهتر و با قیمت مناسب در اختیار بیمار قرار گیرد؛ اما برداشتن ضوابط حریم و جمعیت، منجر به این شده که داروخانه ها در کنار مطب های تخصصی و محله های پرتردد بیماران که احتمال وجود نسخه های گران قیمت است، تجمع نمایند و مکان های دیگر، از جمله مناطق محروم و مرزی، خالی از داروخانه باشد.

وی در خصوص توزیع انسولین، اظهار کرد: به علت تفاوت قیمت انسولین در ایران با کشورهای همسایه، بخش قابل توجهی از این دارو قاچاق می شد که برای کنترل این موضوع و جلوگیری از تخلف، تاکید ما بر این بوده که انسولین را تعدادی از داروخانه های منتخب توزیع نمایند تا امکان نظارت بیشتر گردد.

رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مصرف دارو در کشور را نامناسب دانست و گفت: مصرف بخشی از داروها در کشور از نرم دنیای پایین تر است. به عنوان مثال با پایش فشار خون در کشور تعیین شد 2 میلیون بیمار از بیماری خود آگاه نبودند؛ بنابراین داروی مورد احتیاج خود را مصرف نمی کردند. همین طور در بیماری های دیابت و اعصاب و روان، میزان مصرف دارو از میانگین دنیای کمتر است، در حالی که استفاده از آنتی بیوتیک و مسکن ها در ایران بیشتر از دیگر کشورها گزارش می گردد.

وی همچنین به موضوع مشاهده قرص در کیک ها اشاره و اعلام کرد: با آنالیز اجرا شده، هیچ مورد آلودگی در کارخانه و شرکت های توزیع دیده نشده و قرص های موجود در کیک ها نیز عموما کم خطر بودند. انتشار این فیلم ها در فضای مجازی بیشتر موضوع تروریسم مالی بود؛ چراکه صنایع غذایی کشور توفیق خوبی در تامین غذای مردم و اشتغال داشته و این مسائل تبلیغات منفی دشمن علیه کشور است.

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 18 شهریور 1400 بروزرسانی: 18 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 20058

به "فراوری 200 ماده اولیه دارویی با صرفه جویی 180 میلیون دلاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فراوری 200 ماده اولیه دارویی با صرفه جویی 180 میلیون دلاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید