طرز برخورد با سرطان سینه
به گزارش مجله یک کامپیوتر، سرطان پستان شایع ترین سرطان در بانوان در تمامی جهان از جمله در کشور ماست. خوشبختانه این بیماری در صورت تشخیص و درمان زودرس با موفقیت قابل درمان است اما هنوز هم بسیاری از بانوان به محض بروز مشکل در پستان دچار اضطراب شدید شده و به علت ترس از سرطان و عوارض ناشی از درمان مانند از دست دادن پستان یا تورم دست یا

طرز برخورد با سرطان سینه
مصاحبه با دکتر نسرین السادات علوی
سرطان پستان شایع ترین سرطان در بانوان در تمامی جهان از جمله در کشور ماست. خوشبختانه این بیماری در صورت تشخیص و درمان زودرس با پیروزیت قابل درمان است اما هنوز هم بسیاری از بانوان به محض بروز مشکل در پستان دچار اضطراب شدید شده و به دلیل ترس از سرطان و عوارض ناشی از درمان مانند از دست دادن پستان یا تورم دست یا عوارض شیمی درمانی از مراجعه به پزشک خودداری می نمایند و در نهایت وقتی که پیشرفت بیماری آنها را مجبور به اقدام کرد، مراجعه می نمایند که در این مرحله متأسفانه فرصت برای درمان کامل و پیروز از دست رفته است. خوشبختانه در حال حاضر روش های تازه درمانی در عین نتیجه بخش تر بودن، عوارض درمان را هم کاهش داده اند. برای آشنایی با این شیوه ها با دکتر نسرین السادات علوی، متخصص و جراح بیماری های پستان مصاحبهیی کردیم که آن را می خوانید.
آیا ترس خانم ها از عوارض درمان های سرطان پستان تأثیری در تأخیر آنها برای مراجعه به پزشک دارد؟
بله. در بسیاری از موارد خانم هایی که در مراحل پیشرفته مراجعه می نمایند دلیل دیر آمدن خود را ترس از درمان هایی مانند برداشتن پستان و ازدست دادن این عضو و یا شیمی درمانی که موجب ریزش مو می گردد، بیان می نمایند حتی در بانوانی که سابقه سرطان پستان در خانواده درجه اول آنها وجود دارد با وجود اینکه می دانند احتمال ابتلای آنها به این سرطان بالاتر بوده و احتیاج به مراقبت بیشتری در این زمینه دارند اما بعضی از آنها به دلیل خاطره بدی که از مراحل درمانی سرطان پستان در عزیزانشان دارند از مراجعه به پزشک خودداری نموده و بیماری آنها در مراحل پیشرفته تشخیص داده می گردد. این تفکر اشتباه ضرر زیادی به این خانم ها زده و دست ما را در استفاده از روش های درمانی تازه و مؤثر می بندد.اشاره به روش های درمانی تازه کردید. این روش های درمانی چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند و برای چه بیمارانی قابل استفاده هستند؟
به طور کلی روش های درمانی تازه بر این اساس طراحی شده اند که با کمترین عارضه برای بیمار برترین نتیجه را از درمان بگیریم. برای مثال تا 30سال پیش هر خانمی که به سرطان پستان مبتلا می شد الزاماً تمام پستان او را برمی داشتند اما پس از آن به تدریج سعی شد که مقدار کمتری از نسج پستان برداشته گردد به طوری که در حال حاضر در 80درصد بانوان مبتلا به سرطان پستان فقط توده سرطانی و مقداری از حاشیه نسج سالم برداشته می گردد و بقیه پستان نگه داشته می گردد و جالب این است که در مطالعات وسیع تعیین شده که این درمان تفاوتی از نظر نتیجه با برداشتن کامل پستان ندارد و خانم هایی که زود مراجعه می نمایند، می توانند با خیال راحت این درمان را انتخاب نمایند.یعنی احتمال عود در این روش بالا نمی رود؟
نه، اگر بیمار به موقع مراجعه نموده باشد و شرایط لازم برای این درمان را داشته باشد احتمال عود بسیار کم و مشابه برداشتن کامل پستان است.حالا اگر در بیماری به هر دلیل برای مثال وسیع بودن بیماری مجبور به برداشتن کامل پستان شدید، آیا راهی برای جبران این نقص وجود دارد؟
بله، در حال حاضر روش های قابل قبولی برای بازسازی پستان پس از عمل جراحی وجود دارد که با استفاده از نسج خود بیمار یا پروتز مصنوعی انجام می گردد البته در اینجا هم مراجعه زودرس یاری زیادی به بیمار می نماید و در مراحل اولیه می توان همزمان با برداشتن پستان بازسازی را هم انجام داد و احتیاجی به انجام عمل دوباره برای بازسازی نیست.یکی دیگر از عوارضی که موجب ترس خانم ها می گردد ریزش موی ناشی از شیمی درمانی است. با این مشکل چه طور می توان برخورد کرد؟
در ابتدا باید گفت که عوارض شیمی درمانی مانند ریزش مو کاملا گذرا است و به محض اتمام درمان موها به طور کامل و بدون هیچ کاهشی در حجم آن رشد خواهند کرد و به دلیل نقش مهم شیمی درمانی در کاهش عود سرطان پستان، تحمل عوارض گذرای آن برای چند ماه منطقی و لازم به نظر می رسد. در عین حال در بعضی بیماران که توده های آنها در مقدار بسیار کوچک و از طریق ماموگرافی کشف می گردد شیمی درمانی لازم نیست و درمان بسیارساده و راحت خواهد بود.بعضی از خانم ها پس از درمان سرطان پستان دچار تورم دست می شوند. در حال حاضر با این عارضه چگونه برخورد می گردد و آیا راهی برای پیشگیری از آن وجود دارد؟
اول باید بگویم که دلیل اصلی تورم دست در این بیماران برداشته شدن تعدادی از غدد لنفاوی زیر بغل است که به دلیل احتمال درگیری این غدد انجام می گردد چون اغلب اولین جایی که سرطان پستان توسعه پیدا می نماید غدد لنفاوی زیر بغل همان سمت هستند که در هنگام عمل جراحی حدود 10 تا 15 عدد از آنها برداشته شده تا هم سلول های سرطانی به طور کامل ریشه کن شوند و هم مرحله و اندازه توسعه بیماری تعیین گردد.خوشبختانه از آنجایی که در حال حاضر سرطان پستان در مراحل اولیه تشخیص داده می گردد و احتمال درگیری غدد لنفاوی کمتر است در سال های اخیر روشی برای کاهش صدمات به غدد لنفاوی سالم اتخاذ شده است. در این روش اولین غده لنفاوی مرتبط با پستان با یک ماده مخصوص علامت گذاری شده و در هنگام عمل جراحی فقط این غده برداشته شده و از نظر سلولی آنالیز می گردد تا درصورت پاک بودن این غده که پیشاهنگ بقیه غدد محسوب می گردد جراحی در همین حد متوقف شده و بقیه غدد برداشته نشوند. با استفاده از این روش که خوشبختانه در کشور ما هم در حال حاضر قابل انجام است اندازه درد و تورم دست پس از عمل جراحی کاهش محسوسی می یابد. باز هم باید تأکید کنم که این روش هم مانند روش های دیگر درمان سرطان پستان وابستگی زیادی به مراجعه سریع بیمار و تشخیص در مراحل اولیه دارد.
بنابراین با توجه به صحبت های شما می توانیم بگوییم که کلید اصلی پیروزیت در درمان سرطان پستان تشخیص و اقدام به موقع است؟
بله، دقیقا همین طور است و هر چه تشخیص زودتر داده شده و برای درمان اقدام گردد امکان استفاده از روش های تازه که مؤثرتر و کم عارضه تر هستند، افزایش می یابد.منبع:http://www.salamat.com
منبع: راسخونdorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه