لزوم جذب نیروی جدید پرستاری همراه با آموزش مستمر و آماده سازی

به گزارش مجله یک کامپیوتر، دانشیار دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر لزوم آموزش مداوم پرستاران، گفت: درست است کمبود نیرو داریم اما نیروی جدید باید مرحله آشناسازی و سپس ادغام در کار را پشت سر بگذارد؛ این یعنی صرفا جذب نیرو کفایت نمی کند و جذب نیرو با آموزش مستمر و آماده سازی باید همزمان باشد.

لزوم جذب نیروی جدید پرستاری همراه با آموزش مستمر و آماده سازی

دکتر علی درویش پور در گفت وگو با خبرنگاران، با تاکید بر اینکه مهم ترین مشکل پرستاری در جهان و ایران، کمبود شدید نیروی پرستاری است، گفت: بیماری کرونا این موضوع را ملموس تر کرده است؛ چون بیماران نیاز مراقبتی بیشتری دارند. این در حالی است که سایر بیماری هایی که از قبل هم وجود داشت هنوز هم وجود دارد. از طرفی در چنین شرایطی تا به امروز حدود یک سوم پرستاران فعال کشور درگیر بیماری شدند.

وی افزود: قریب به 195 دانشکده پرستاری در کشور داریم اما در مقطعی که کرونا آمد چقدر برای مباحث آموزشی پرستاران هزینه کردیم؟ ما در دانشکده های پرستاری چنین چیزی را نمی بینیم و تا به امروز منبعی اختصاصی برای تربیت و پرورش پرستاران در بحران کرونا نداشتیم. پرستاران فعال هم نیاز به بازآموزی دارند که این کار هم نیاز به منابع مالی و انسانی دارد.

او با اشاره به اینکه تا به امروز اقدامات نسبتا مناسبی برای جبران کمبود نیروی پرستاری اجرا شده است، شرح داد: البته نباید فراموش کنیم مراحل مختلفی پیش روی یک تازه کار وجود دارد تا به پرستار حرفه ای تبدیل شود. نیروی جدید باید مرحله آشنا سازی و سپس ادغام در کار را پشت سر بگذارد. این یعنی صرفا جذب نیرو کفایت نمی کند و جذب نیرو با آموزش مستمر و آماده سازی باید همزمان باشد. به ازای هر تخت پرستاری نیاز به 2.5 نفر نیرو داریم در حالی که این عدد در کشور حدود 0.8 است. در بخش ICU هم که اصل و اساس کار بیمار بر محور مراقبت است نیاز به پرستاران داریم.

درویش پور درباره استقبال از رشته پرستاری در سال های اخیر، اظهار کرد: افزایش استقبال از رشته پرستاری نه تنها در ایران بلکه در جهان اتفاق می افتد. مشاغلی هستند که به سمت ماشینی شدن پیش می فرایند و جذب نیروی انسانی کاهش یافته است، اما پرستاری جزو مشاغلی است که امنیت شغلی بالایی دارد؛ چون هیچ ربات یا ماشینی نمی تواند جایگزین پرستار شود. از سوی دیگر نیاز به پرستاری در جهان روزبروز در حال افزایش است و به طور کلی 60 درصد نیروهای نظام سلامت کشورها پرستاران هستند.

وی افزود: حتی پس از گذر از بحران کرونا بازهم نیاز به نیروی پرستاری داریم زیرا جامعه ما به سمت پیر شدن می رود و با این رویه نیاز به پرستارمان افزایش خواهد یافت و همه این عوامل سبب افزایش استقبال از این رشته است. پرستاری برای کشورها یک شغل استراتژیک است، خیلی از کشورها آنقدر به این رشته اهمیت می دهند که حتی ویزای اختصاصی پرستاری دارند؛ چون می دانند یک پرستار چه منافعی برای نظام سلامتشان دارد. کشور انگلستان بنیان گذار پرستاری نوین بوده اما چون اهمیت این رشته را می داند ویزای اختصاصی برای پرستاران صادر می کند و دنبال جذب پرستار هستند. زمانی که تقاضا برای مهاجرت وجود داشته باشد و اهمیت به پرستار و شرایط کاری بهتر هم وجود داشته باشد افزایش مهاجرت به وجود می آید.

این دانشیار دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: پرستاری در کشورهای توسعه یافته یک حرفه مستقل حساب می شود و به آنها پروانه صلاحیت حرفه ای داده می شود؛ چیزی که تقاضای پرستاران کشور ما هم است اما کمتر به آن توجه شده است.

بانیما

قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما
منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 1 شهریور 1400 بروزرسانی: 1 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 47959

به "لزوم جذب نیروی جدید پرستاری همراه با آموزش مستمر و آماده سازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لزوم جذب نیروی جدید پرستاری همراه با آموزش مستمر و آماده سازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید