چالش های زیست بوم نوآوری با همکاری وزارت امور خارجه برطرف خواهد شد

به گزارش مجله یک کامپیوتر، معاون علمی در نشست هم اندیشی در مورد همکاری های بین المللی گفت: مسائل و چالش هایی در حوزه علم و فناوری و تبدیل سرمایه وجود دارد که با همکاری وزارت امور خارجه برطرف خواهد شد.

چالش های زیست بوم نوآوری با همکاری وزارت امور خارجه برطرف خواهد شد

به گزارش گروه فناوری خبرنگاران، به نقل از مرکز ارتباطات واطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نشست هم اندیشی در مورد همکاری های بین المللی در حوزه علم و فناوری با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، انصاری معاون اقتصادی وزارت امور خارجه و سفرای جدید ایران در 20 کشور خارجی برگزار گردید. حاضران این نشست به گفتگو و مرور فرصت ها برای توسعه همکاری های بین المللی در این حوزه پرداختند.

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این نشست از مسائل وابستگی به اقتصاد نفتی سخن گفت و بیان نمود: جدایی دانشگاه و صنعت از جامعه یکی از اسیب های اقتصاد نفتی است. بیش از صد سال از تحمیل آن به کشورمان می گذرد. نفتی که فروش آن ما را وابسته به فناوری خارجی کرد.

ستاری ادامه داد: در اقتصاد نفتی کارخانه ها بدون پایه صنعتی و عدم احتیاج به نیروی متخصص شکل می گیرند. همچنین در این اقتصاد دانشگاه ها متکی به بودجه دولت وبی احتیاج از حل مسائل اجتماعی و اقتصادی می گردد. چنین اقتصادی منجر به ایجاد جامعه ای مصرف گرا، تجمل گرا، فقدان خودباوری با نگاهی مثبت به استخدام دولتی می گردد. اقتصادی که تامین اقتصادی آن با وام است وفرهنگ عمومی مردم بر اساس واردات شکل گرفته است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین گفت: دلیل عدم پیشرفت در کشور های وابسته به منابع زیرزمینی نیز همین است که پایه های اقتصادی آن ها بر اساس رانت شکل گرفته است. این رانت ناشی از خام فروشی است که در فعالیت بخش های مختلف مشکل ایجاد نموده است.

زیست بومی منطبق با فرهنگ ایرانی شکل گرفت

ستاری در بخش بعدی سخنان خود از اقتصاد دانش بنیان سخن گفت و بیان نمود: نیروی انسانی خلاق و مستعد پایه و اساس این اقتصاد است. امروز بیش از هر زمان دیگری روی حوزه های آموزش و پژوهش سرمایه گذاری می کنیم، اما نتیجه ای نگرفتیم. یک دلیل آن تفاوت فعالیت ها با فرهنگ وبوم ما است پس باید زیست بومی منطبق با کشورمان شکل بگیرد.

رییس بنیاد ملی نحبگان همچنین اضافه کرد: در حال حاضر زیست بوم نوآوری و کارآفرینی در کشور شکل گرفته است. نیروی انسانی بازیگر اصلی این زیست بوم است وخوشبختانه از این نظر در ایران هیچ مسئله ای با وجود 34 میلیون نیروی انسانی جوان و 6 میلیون دانشجو وجود ندارد.

ستاری شرایط موجود در زیست بوم اقتصاد دانش بنیان را برای سفرا و روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور تشریح کرد وادامه داد: استارتاپ ها، مراکز نوآوری وشتابدهنده ها تامین نماینده بخشی از نیروی انسانی برای این زیست بوم هستند. در حال حاضر 6 هزار استارتاپ و 180 شتابدهنده ومرکز نوآوری در این زیست بوم نقش آفرینی می نمایند. همچنین 47 پارک علم و فناوری نیز در کشور وجود دارد که بازیگران دیگر زیست بوم اقتصاد دانش بنیان محسوب می شوند.

رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان با اشاره به فعالیت بیش از 4 هزار و 600 شرکت دانش بنیان در این زیست بوم گفت: این شرکت ها 90 هزار میلیارد تومان سال گذشته فروش داشتند و 300 هزار شغل مستقیم به واسطه فعالیت آن ها ایجاد شد.

ستاری به جذب نخبگان ایرانی نیز اشاره نمود واضافه کرد: این اقدام نیز راهکاری برای تامین نیروی انسانی خلاق زیست بوم اقتصاد دانش بنیان است. 1 هزار و 400 تحصیلنموده مستعد از صد دانشگاه برتر جهان ظرف 3 سال گذشته به کشور بازگشتند. پلتفرم بازگشت نیروی انسانی ایده ها مربوط به کشورچین است که آن را بومی سازی کردیم ودر حال توسعه آن هستیم. محدودیت اقتصادی هم برای این اقدام وجود ندارد.

معاون علمی وفناوری رییس جمهوری سرمایه گذاری خطرپذیر را نظام تامین اقتصادی این زیست بوم دانست که بخش خصوصی اساس آن است و گفت: سال گذشته بیش از 12 هزار میلیارد تومان منابع از نظام بانکی کشور به شرکت های دانش بنیان تزریق شد که خود این موضوع نشان دهنده رونق فعالیت های این حوزه و توسعه آن است.

ستاری سپس افق 1400 زیست بوم نوآوری در کشور را تشریح کرد و ادامه داد: فعالیت هزار استارتاپ جدید، 6 هزار شرکت دانش بنیان با درامد زایی 150 هزار میلیارد تومان، 300 شتابدهنده ومرکز نوآوری و 8 کارخانه نوآوری در این زیست بوم تا سال 1400 ترسیم شده است.

معاون علمی وفناوری رییس جمهوری با اشاره به توسعه پهنه های نوآوری در دل شهر و در مجاورت مراکز علمی گفت: ناحیه نوآوری شریف یکی از این مناطق است که در آن یک هاب نوآوری، 5 برج فناوری، 4 پژوهشکده، 5 مرکز نوآوری، 7 شتابدهنده و 5 سرمایه گذار خطرپذیر مستقر هستند. همچنین با استقرار 500 شرکت در این ناحیه نوآوری بیش از 3 هزار شغل آن هم به صورت مستقیم ایجاد شده است.

ستاری وظیفه معاونت علمی وفناوری را تبدیل سرمایه گذاری عظیم در حوزه آموزش به زیست بوم نوآوری آن هم در قالب فعالیت استارتاپ ها و مرحله بعد شرکت های دانش بنیان دانست وگفت: مسائل وچالش هایی در این زمینه وجود دارد که آن ها را مطرح و برطرف می کنیم تا محیط برای کسب وکار ها و رقابت آن ها فراهم گردد.

سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان راه نجات اقتصاد دانش بنیان است

همچنین غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در این نشست هم اندیشی درباره ضرورت توسعه فعالیت دانش بنیان ها در کشور سخن گفت و بیان نمود: در این سال ها سرمایه گذاری خوبی روی نیروی انسانی شده است که ثمره های آن را می بینیم و امروز این حوزه یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود.

وی ادامه داد: یکی از راه های نجات اقتصاد کشور سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان است. با توجه به آلودگی شدید اقتصاد به نفت حوزه دانش بنیان یکی از زمینه هایی است که ارزش اضافه کرده بالایی برای اقتصاد دارد و می تواند این اقتصاد گرفتار به نفت را نجات دهد.

انصاری همچنین گفت: این نشست فرصتی است تا همکاران من در نمایندگی های ایران در خارج ارتباط بین حوزه دانش بنیان برقرار نمایند تا کوشش کنیم تولیدات دانش بنیان بازار خود را پیدا نمایند و آن را توسعه دهند. زیرا این حوزه نه تنها باعث افتخار برای ایرانیان است بلکه با یاری آن می توان توجه جهانیان را جلب کنیم.

تعاملات وهمکاری های بین المللی حوزه علم و فناوری اجبار است

پس از آن مهدی قلعه نوی رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی وفناوری نیز با بیان اینکه تغییرات حوزه فناوری، حجم سرمایه گذاری جهان در این حوزه، تنوع آن و توسعه اثرگذاری آن در زندگی مردم ارتباطات وهمکاری های بین المللی در این حوزه را تبدیل به اجبار نموده است گفت: دانش و فناوری حوزه ای پاک و بدون حاشیه است بنابراین نقطه ورود مناسبی برای گسترش تعاملات است. پس روسای نمایندگی ها در خارج از کشور را باید ژنرال های عرصه ارتباطات بین المللی بدانیم. زیرا با تعاملات خود می توانند توسعه این حوزه را سرعت دهند.

قلعه نوی ادامه داد: البته در مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است. در بعضی کشور ها کمیته مشترک همکاری های علم و فناوری راه اندازی نموده ایم. همچنین انجام تحقیقات مشترک نیز دیگر برنامه ای است که با حمایت بخش دولتی در این زمینه انجام می گردد.

وی همچنین اضافه کرد: توسعه صادرات محصولات و خدمات دانش بنیان از اقداماتی است که با همکاری بخش خصوصی دنبال می کنیم و پس از ارزیابی شرکت های دانش بنیان و فناوری که ظرفیت صادراتی دارند مورد حمایت قرار می گیرند تا با حداکثر توان برای ورود به بازار های صادراتی آماده شوند.

قلعه نوی به فعالیت کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری اشاره نمود و گفت: این مرکز تقویت توان صادراتی شرکت ها را با ارائه خدماتی مانند آموزش، مشاوره، تحقیقات بازار، مجوز واستاندارد سازی دنبال می نماید. تا کنون نیز 3 هزار و 500 خدمت توسط آن به شرکت های فناور ارائه شده است.

به گفته وی، 17 کارگزار فعال در حوزه صادرات شرکت های فناور وجود دارند تا خدماتی برای توسعه بازار محصولات شرکت های فناور ارائه دهند.

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 30 آبان 1400 بروزرسانی: 30 آبان 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 19174

به "چالش های زیست بوم نوآوری با همکاری وزارت امور خارجه برطرف خواهد شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چالش های زیست بوم نوآوری با همکاری وزارت امور خارجه برطرف خواهد شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید