کتاب لای لای؛ بایاتی مادر اثر جدید جعفر خضوعی منتشر شد
به گزارش مجله یک کامپیوتر، به گزارش خبرنگاران، کتاب لای لای؛ بایاتی مادر جدیدترین اثر جعفر خضوعی (پژوهشگر و نویسنده ارسباران) در موضوع بایاتی و روایت نوستالژیک در گونه های مرتبط با مادر با شمارگان هزار نسخه از سوی انتشارات شمیسا در اهر منتشر شد.

کتاب لای لای؛ بایاتی مادر اثر جعفر خضوعی در 180 صفحه به قطع رقعی و قیمت 160000 ریال، با شمارگان هزار نسخه به شماره استاندراد بین المللی (شابک): 9786008459712 از سوی انتشارات شمیسا در اهر منتشر شد. این کتاب پنجمین اثر چاپی جعفر خضوعی (پژوهشگر و نویسنده قره داغی) است . وی قبل از این کتاب های مکتب حیدربابا، بی ستون،اهر شهر هالا و شهاب اهر را تألیف و منتشر نموده است
جعفر خضوعی نویسنده این کتاب می گوید: این کتاب در موضوع بایاتی و روایت نوستالژیک برش هایی از حیات مادر در قاب بایاتی است. بایاتی گونه شعر کوتاه و گل سرسبد ادبیات شفاهی آذربایجان است. این کتاب درباره انواع بایاتی با ذکر نمونه هایی بحث نموده و در گونه های مرتبط با مادر متمرکز شده است. گونه های لای لای، نازلاما و اوخشاما که به این ترتیب یک سوی موضوع به فرزند مادر ارتباط می یابد.
در بخشی از کتاب؛ بایاتی به عنوان شعر کوتاه با گونه های دوبیتی و طرح فارسی و هایکو ژاپنی مقایسه شده است.
این نویسنده ارسبارانی با تأکید بر این که لالایی متعلق به همه مادران است و به تمام زبان ها و در میان همه ملت ها در سینه مادران جوشیده است، گفته است: در ایران نیز به همه زبان های رایج لالایی وجود دارد و این کتاب اما به لالایی ترکی اختصاص یافته است که در لهجه های مختلفِ این زبان نام های مختلف دارد.
وی با اشاره به انواع نمونه های زبان ترکی استفاده شده در این کتاب، خاطرنشان نموده که در این کتاب نمونه های لالایی در ترکی خراسانی، ترکی قشقایی، ترکی آذری، ترکی خلجی، ترکمن و … معرفی شده و در نهایت حدود 300 لای لای ترکی آذری گلچین شده است.
این پژوهشگر با اشاره به محور محتوایی کتاب، بیان داشته است: محور محتوای کتاب مادر است و روایت رنج ها و مهربانی ها و آرزوها و فداکاری های او. روایت عشق مادر و جلوه های زیبای آن حکایت می نماید از مادرانی که زندگی را کار می کردند و کار را زندگی. حکایت می نماید از رنج دخترانی که در سن پایین و بی عشق و اختیار به خانه بخت رفتند. صحبت از بانوانی در جامعه ترکمن ایران می نماید که از این درد، گونه خاص بایاتی به نام لأله را ابداع کردند و...
خضوعی در سرانجام تأکید نموده است: در کتاب حاضر درباره حیات مادر با عناوینی چون؛ قیزقاچیتما، یاشماق، دوواق قاپما، گؤنو، نظر و گؤزدیمک، اوغلان یا قیز؟!، سونسوز، بئشیک، مادر در قاب فرش، قصه مادر، لای لای، نازلاما، اوخشاما، قارقیش، چیچک ـ قیزیلجا و… همراه با نقل نمونه های ناب بایاتی بحث شده است.
منبع: خبرگزاری مهربانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما
کشتی کروز: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوسها