کَرتارپور، ابتکار جدید پاکستان و هند برای بهبود روابط

به گزارش مجله یک کامپیوتر، اسلام آباد - خبرنگاران - با گذشت چند روز از تنش های دیپلماتیک، سیاسی و نظامی میان پاکستان و هند به عنوان دو رقیب سنتی جنوب غرب آسیا، به نظر می رسد مقام های دو کشور با پیشبرد طرح گذرگاه جدید مرزیکـرتارپور، به دنبال آرامش در روابط متشنج خود هستند.

کَرتارپور، ابتکار جدید پاکستان و هند برای بهبود روابط

به گزارش سه شنبه شب خبرنگاران و به نقل از رسانه های پاکستان، با وجود افزایش تنش ها میان اسلام آباد و دهلی نو در هفته های اخیر، تماس های دیپلماتیک میان دو کشور ادامه داشته و اکنون زمزمه هایی مبنی بر کوشش مشترک پاکستان و هند برای تنش زدایی شنیده می گردد.

گذرگاه مرزی کـرتارپور بین هند و پاکستان هفتم آذر ماه سال جاری در آیینی با حضور عمران خان نخست وزیر، ژنرال قمر جاوید باجوا فرمانده ارتش پاکستان و جمعی از مقام های دو کشور گشایش یافت.

کریدور کرتارپور به طول چهار کیلومتر، سفر شهروندان سیک (به ویژه از هند) را به شهری با همین نام در شرق پاکستان که مقدس ترین مکان این دین است را تسهیل می نماید.

پیشتر دولت هند درخواستی را برای طرف پاکستانی ارسال نموده بود تا شهروندان هندی از جامعه سیک نیز آن سوی مرز بتوانند به معبد کرتارپور دسترسی داشته باشند و با همین هدف دو کشور اقدام به ساخت یک جاده مخصوص برای تردد اتباع هندی نمایند.

تقاضای طولانی مدت جامعه سیک هند برای ساخت این جاده بالاخره مورد موافقت دو کشور از جمله دولت عمران خان قرار گرفت و هند و پاکستان توافق کردند که هر یک از دو کشور در طرف خود این جاده را بسازند.

براساس این گزارش، قرار شده است یک هیات پاکستانی 23 اسفند ماه جاری برای رایزنی های تخصصی درخصوص فعال سازی گذرگاه مرزی کرتارپور، راهی دهلی نو گردد و متعاقبا یک هیات هندی نیز 8 فروردین ماه آینده به اسلام آباد سفر کند.

وزارت امور خارجه پاکستان شامگاه سه شنبه در بیانیه ای بیان کرد: جانشین سفیر هند در اسلام آباد امروز به وزارت خارجه دعوت شد و طرفین درخصوص سفرهای آینده دو هیات پاکستانی و هندی بحث و گفتگو انجام دادند.

توافق شد که سفیر پاکستان در هند، که ماه گذشته همزمان با اوج تنش ها میان دو کشور، به اسلام آباد برگشته بود تا روزهای آینده دوباره به دهلی، محل ماموریت خود بازگردد.

معبد گوردوارا کرتارپور صاحب که در فاصله سه کیلومتری مرز هند در خاک پاکستان واقع است، به عقیده پیروان سیک آخرین محل استراحت و اقامت گورونانک بنیانگذار آن بوده که وی 18 سال در این محل اقامت داشته است.

سیک به معنای شاگرد، کیشی است که سده پانزدهم میلادی از سوی گورو نانک در منطقه پنجاب در شبه قاره هند بنیان قرار گرفت و به دست 10 گوروی بعدی گسترش یافت.

این کیش با بیش از 30 میلیون پیرو، پنجمین کیش مذهبی سازمان یافته دنیا به شمار می رود.

گورو نانک اواخر عمر خود را بیشتر در روستای کرتارپور در ایالت پنجاب پاکستان گذراند و در روزهای آخر زندگی در نزدیکی درخت اقاقیای خشک شده ای می نشست.

علاوه بر این پیروان مذهب سیک از سراسر دنیا به ویژه از اقصی نقاط هند، همچنین اواخر فروردین ماه هر سال به مناسبت سالروز تثبیت مذهب خود در سال 1699 و برگزاری جشن های سال نو، به شهر حسن ابدال ایالت پنجاب پاکستان سفر می نمایند تا در عبادتگاه پنجه صاحب حضور یابند.

شبد*274**1455**9122

مجله سرگرمی

مجله سرگرمی و تفریحی، همیشه به شادی
منبع: ایرنا
انتشار: 1 شهریور 1400 بروزرسانی: 1 شهریور 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 5159

به "کَرتارپور، ابتکار جدید پاکستان و هند برای بهبود روابط" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کَرتارپور، ابتکار جدید پاکستان و هند برای بهبود روابط"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید