9 خاصیت باورنکردنی آناناس برای سلامتی و پیشگیری از بیماری ها
به گزارش مجله یک کامپیوتر، آناناس یک میوه استوایی بوده که سرشار از آنزیم ها و مواد مغذی مهم است. این میوه با خواص مختلفی برای سلامتی بدن ارتباط دارد که از جمله آن ها می توانیم به کاهش وزن احتمالی، هضم بهتر و درمان التهاب اشاره کنیم. آناناس به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، برای بچه ها یک گزینه عالی و مقوی محسوب می گردد. این میوه محبوب سرشار از ویتامین های آ و ث است. در مقاله ای که امروز برایتان آماده نموده ایم، قرار است درباره خواص آناناس و مکمل های آن صحبت کنیم و ارزش غذایی این میوه را بگوییم. تا سرانجام این مقاله از خبرنگاران مگ با ما همراه باشید.

ارزش غذایی آناناس
یک فنجان (165 گرم) آناناس خرد شده حاوی 82 کالری است و 22 گرم کربوهیدرات و 2.3 گرم فیبر دارد. در ادامه ارزش غذایی اندازه ذکر شده از آناناس آورده شده است.
- ویتامین ث: 79 میلی گرم
- ویتامین آ: 95 واحد بین المللی (IU)
- کلسیم: 21 میلی گرم
- منیزیم: 19 میلی گرم
- فسفر: 12 میلی گرم
- پتاسیم: 180 میلی گرم
- فولات: 29 میکروگرم
خواص آناناس برای سلامتی
تحقیقات به این نتیجه رسیده اند که بروملایین در مبارزه با سرطان، التهاب و بیماری های مختلف نقش دارد. آناناس سیستم ایمنی بدن را هم تقویت نموده و استخوان ها را مستحکم می نماید. در ادامه به 9 نمونه از خواص آناناس می پردازیم.
1. ممکن است به کاهش وزن یاری کند
کاهش وزن یکی از خواص آناناس است. مطالعات نشان می دهند که آناناس خواص ضدچاقی احتمالی دارد. در مطالعه حیوانی اجرا شده، موش ها رژیم غذایی حاوی چربی زیاد را دنبال کردند. نتایج این مطالعه نشان داد که موش ها بعد از مصرف آب آناناس کاهش وزن بدن، شاخص توده بدنی، چربی بدن و کبد را تجربه کردند.
آب آناناس جمع شدن چربی در بدن را کاهش می دهد و تجزیه چربی ها را جهت ترشح اسیدهای چرب افزایش می دهد. آناناس ممکن است یکی از برترین مواد غذایی برای آب کردن چربی شکم باشد؛ هرچند به تحقیقات بیشتری در این زمینه احتیاج است.
2. ممکن است به هضم یاری کند
مهم ترین ترکیب موجود در آناناس به نام بروملایین یک آنزیم گوارشی قوی است. مطالعات نشان داده اند که مکمل بروملائین ممکن است در یاری به تجزیه پروتئین ها و هضم بهتر مفید باشد. آناناس می تواند به درمان نارسایی پانکراس یاری کند که یک اختلال گوارشی است و در آن پانکراس به اندازه کافی برخی از آنزیم هایی که بدن از آن ها برای هضم غذا در روده کوچک استفاده می نماید را فراوری نمی نماید.
3. ممکن است احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد
مطالعات اسم می نمایند که بروملایین موجود در آناناس ممکن است فعالیت ضدسرطانی داشته باشد. این آنزیم ممکن است اثر مستقیمی روی سلول های سرطان و محیط آن ها داشته باشد. بروملایین دارای خواص ضدسرطانی روی سلول های سرطان روده عظیم است. مواد غذایی حاوی بروملایین گزینه های خوبی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان روده عظیم (کولورکتال) به تعداد می فرایند.
بروملایین می تواند به وسیله مبارزه با التهاب از پیشرفت سرطان جلوگیری کند. التهاب عامل ابتدایی سرطان محسوب می گردد. این میوه از فراوری بیشتر سلول های سرطانی پیشگیری می نماید. گزارش های مختلف خواص ضدسرطانی بروملایین موجود در آناناس را تأیید نموده اند. در مطالعات اجرا شده روی موش ها نشان داده شد که بروملایین از رشد و توسعه سلول های سرطان سینه جلوگیری می نماید. بعلاوه می تواند بقاء این سلول ها را کاهش دهد.
4. ممکن است با التهاب مبارزه کند
در مطالعات اجرا شده روی حیوانات نشان داده شد که بروملایین روی بیماری های التهابی مختلف از جمله بیماری التهابی روده اثرات درمانی دارد. بروملایین موجود در آناناس فراوری سیتوکین های پیش التهابی را هم کاهش می دهد. این ترکیبات در بدن انسان ها وجود دارند و منجر به التهاب می شوند. عصاره آناناس سایر مسائل مرتبط با التهاب را هم بهبود می بخشد. مطالعه حیوانی اجرا شده روی سلول های موش ها به این نتیجه رسید که آنزیم های موجود در این میوه می توانند فعال سازی و توسعه برخی از سلول های سیستم ایمنی بدن را تغییر دهند.
5. ممکن است در حفظ سلامت استخوان ها و درمان آرتریت مفید باشد
بروملایین ممکن است به درمان پوکی استخوان هم یاری کند. این نوع آنزیم خواص ضددرد دارد. آناناس حاوی منگنز است که یک ماده معدنی مهم برای شکل گیری استخوان ها به تعداد می رود. ویتامین ث موجود در آناناس به شکل گیری کلاژن در استخوان ها یاری می نماید. آناناس می تواند در رشد استخوان ها در بچه ها و تقویت استخوان ها در عظیمسالان مفید باشد.
6. ممکن است سلامت قلب را بهبود ببخشد
نشان داده شده که بروملایین موجود در آناناس تراکم پلاکت های خون را کاهش می دهد. این موضوع ممکن است در درمان ترومبوفلبیت مزمن (لخته شدن خون) مفید باشد. هرچند به مطالعات انسانی بیشتری احتیاج است تا بتوانیم درباره اثرات مفید بروملایین روی بیماری های قلبی و عروقی نظر دهیم.
بروملایین ممکن است پلاک های کلسترول را تجزیه کند و از این طریق سلامت قلب را بهبود ببخشد. اثربخشی آناناس روی دیگر بیماری های قلبی مثل بیماری عروق کرونر قلبی، روماتیسم قلبی، گرفتگی رگ قلب و حمله قلبی هنوز ثابت نشده است.
7. ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند
بروملایین آناناس می تواند برای سیستم ایمنی بدن مفید باشد و به طور بالقوه سرعت فرآیند بهبودی را افزایش دهد. بچه هایی که آب آناناس مصرف می نمایند، کمتر دچار عفونت های میکروبی می شوند. نشان داده شده که این میوه اندازه گلبول های سفید که با بیماری ها مبارزه می نمایند را چهار برابر افزایش می دهد.
در یک مطالعه دیگر روی بچه ها مبتلا به سینوزیت نشان داده شد که مصرف مکمل بروملایین به بهبودی سریع تر بیماری یاری کرد. یک مطالعه دیگر نشان داد بروملایین می تواند علائم آسم را درمان کند. بعلاوه ممکن است روی آسم آلرژیک اثرات درمانی داشته باشد.
8. ممکن است سرعت بهبودی را افزایش دهد
خواص ضدالتهابی بروملایین آناناس می توانند به بهبودی یاری نمایند. این موضوع به طور ویژه درباره ریکاوری بعد از عمل جراحی صدق می نماید. البته به مطالعات بیشتری احتیاج است تا بتوانیم درباره اثربخشی بروملایین روی ریکاوری بعد از جراحی نظر دهیم. در یک مطالعه نشان داده شد مصرف بروملایین به طرز قابل توجهی درد را در بیمارانی که جراحی دندان داشتند کاهش داد. بروملایین مثل داروهای ضدالتهابی اثرات تسکین دهنده دارد. مطالعات به این نتیجه رسیده اند که بروملایین احساس خستگی را هم کاهش می دهد.
9. ممکن است سلامت پوست را بهبود ببخشد
تحقیقات محدودی در این زمینه وجود دارد. با این حال گفته می گردد که ویتامین ث موجود در آناناس ممکن است برای پوست مفید باشد. این ویتامین به فراوری کلاژن یاری می نماید و ممکن است از پوست در برابر آسیب تماشا محافظت کند.
کلام آخر
در این مقاله از خبرنگاران مگ درباره آناناس صحبت کردیم. ابتدا ارزش غذایی آناناس را گفتیم و بعد 9 خاصیت آناناس را آنالیز کردیم. حتما این میوه خوشمزه و خوش طعم را به رژیم غذایی اتان اضافه کنید تا از خواص و مواد مغذی موجود در آن بهره مند شوید.
این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.
منبع: style craze
منبع: دیجیکالا مگ