قارچ چه فوایدی دارد ؟

به گزارش مجله یک کامپیوتر، در دنیا قارچ های زیادی وجود دارد اما از نظر علمی تنها ده درصد آنها شناخته شده اند . قارچ ها فواید زیادی دارند که به برخی از این فواید اشاره می کنیم .

قارچ چه فوایدی دارد ؟

قارچ چیست؟

قارچ های خوراکی نامهای علمی مختلفی دارند و نام خانوادگی آنها Agaricus است.

آنها اساسا ساپروفیت هستند، موجوداتی (گیاهان بدون کلروفیل) که از طریق استخراج مواد مغذی از گیاهان و مواد حیوانی مرده رشد می کنند. آنها از نظر رنگ، بافت، شکل و خواص بسیار متفاوتند.

حدود 140000 گونه قارچ در دنیا وجود دارد، اما علم تنها با حدود 10٪ آنها آشنایی دارد، در حالیکه تنها 100 نوع از آنها به خاطر فواید بالقوه برای سلامتی و کاربردهای دارویی مورد مطالعه قرار گرفته اند.

فواید سلامتی قارچ

قارچ ها فواید بسکمک برای سلامتی دارند و به همین دلیل اجازه دهید در ادامه مفصل تر به فواید آنها بپردازیم.

کاهش کلسترولقارچ ها پروتئین های بدون چربی در اختیار بدن قرار میدهند، زیرا هیچ کلسترول یا چربی ندارند و دارای کربوهیدرات های بسیار کمی هستند.

فیبر و برخی از آنزیم های موجود در قارچ ها هم به کاهش کلسترول کمک می کنند. علاوه بر این، محتوای پروتئینی بدون چربی بالا که در آنها یافت می شود، باعث کاهش کلسترول در هنگام هضم می شود. تعادل سطوح کلسترول بین کلسترول LDL (کلسترول بد) و HDL (کلسترول خوب) در جلوگیری از بیماری های مختلف قلبی عروقی مانند آترواسکلروز، حمله قلبی و سکته مغزی ضروری است.

درمان کم خونیبیماران مبتلا به آنمی با داشتن سطح پایین آهن در خون معین می شوند که منجر به خستگی، سردرد، کاهش عملکرد عصبی و مسائل گوارشی می شود.

قارچ منبع خوبی از آهن است و بیش از 90 درصد ارزش غذایی آهن میتواند از طریق بدن جذب شود که باعث تشکیل سلولهای قرمز خون می شود و افراد را در شرایط بالقوه کامل و سالم نگه می دارد.

جلوگیری از سرطانقارچ ها به دلیل وجود قابل توجه بتا گلوکان و اسید لینولئیک دوگانه، که هر دو دارای اثرات ضد سرطان زا هستند، در جلوگیری از سرطان سینه و سرطان پروستات بسیار موثر هستند. از این دو، اسید لینولئیک به طور ویژه در سرکوب اثرات مضر استروژن بیش از حد مفید است. این افزایش استروژن یکی از علل اصلی سرطان پستان در زنان بعد از یائسگی است.

از سوی دیگر، بتا گلوکان، رشد سلولهای سرطانی را در موارد سرطان پروستات مهار می کند، و مطالعات متعدد نشان دهنده خواص ضد توموری قارچ ها در صورت استفاده از آنها به صورت دارویی هستند.

جلوگیری از دیابت
قارچ ها یک رژیم غذایی کم انرژی برای افراد دیابتی هستند. آنها هیچ نوع چربی و کلسترولی ندارند، و اندازه کربوهیدرات بسیار کم، محتوای پروتئین بالا و ویتامین و مواد معدنی بسیار زیادی دارند. همچنین حاوی آب و فیبر زیادی هستند. علاوه بر این، قارچ ها حاوی انسولین طبیعی و آنزیم هایی هستند که به کاهش قند یا نشاسته در غذا کمک می کنند.

آنها همچنین دارای ترکیبات خاصی هستند که به عملکرد مناسب کبد، پانکراس و سایر غدد درون ریز کمک می کنند و در نتیجه باعث ایجاد انسولین و تنظیم مناسب آن در سراسر بدن می شوند. بیماران دیابتی اغلب از عفونت هایی، به ویژه در اندام تحتانی، رنج می برند که میتواند دوره های طولانی ادامه یابد.

آنتی بیوتیک های طبیعی در قارچ ها می توانند به محافظت از بیماران دیابتی از این شرایط دردناک و احتمالا تهدید کننده زندگی کمک کنند.

بهبود سلامت استخوانقارچ ها منبع غنی از کلسیم هستند که ماده مغذی ضروری در تشکیل و تقویت استخوان ها است.

تامین پایدار کلسیم در رژیم غذایی می تواند شانس شما را برای ابتلا به بیماری هایی مانند پوکی استخوان کاهش دهد و همچنین می تواند درد مفصلی و عدم تحرک عمومی را که با تضعیف استخوان مرتبط است، کاهش دهد.

کمک به جذب مواد مغذیویتامین D یک ویتامین نسبتا نادر است که در سبزیجات یافت می شود، و در واقع، شکل های خوراکی این ویتامین به طور کلی رایج نیستند. با این حال، قارچ ویتامین دارد، و این ویتامین ضروری می تواند جذب و متابولیسم کلسیم و فسفر را تسهیل کند.

کلسیم و فسفر هم در مقادیر خوبی در قارچ وجود دارد، بنابراین اثرات ترکیبی داشتن این همه مواد مغذی باعث می شود خوردن قارچ ها در هر زمانی ایده خوبی باشد.

تقویت سیستم ایمنی بدنارگوتیزیون، آنتی اکسیدان قوی موجود در قارچ، در حفاظت بدن از رادیکال های آزاد و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است.

این آنتی اکسیدان در واقع یک اسید آمینه است که حاوی گوگرد است، چیزی که بسکمک از افراد دچار کمبود آن هستند، افزون بر اینکه آن را نمی شناسند و اثرات آن را نمی بینند.

گفته می شود، وجود این آنتی اکسیدان اصلی که برای قارچ منحصر به فرد است می تواند سلامت سیستم ایمنی بدن شما را بهبود بخشد.

ارگوتیزیون به از بین بردن رادیکال های آزاد که ترکیبات خطرناکی هستند که در طول فرایندهای متابولیکی سلول ها آزاد می شوند و می توانند در سراسر بدن منتشر شوند و باعث آسیب و بیماری های قابل توجهی شوند، کمک میکند.

قارچ ها حاوی آنتی بیوتیکهای طبیعی (شبیه به پنی سیلین) هستند که باعث مهار رشد میکروبی و سایر عفونتهای قارچی می شوند.

همان پلی ساکارید ها یعنی بتا گلوکان ها، می توانند سیستم ایمنی بدن را تحریک و تنظیم کنند. آنها همچنین می توانند به بهبود زخم ها کمک کنند و از عفونت زخم ها جلوگیری کنند. همچنین ترکیبی خوب از ویتامین A، ب کمپلکس و C در آنها یافت می شود که سیستم ایمنی را تقویت می کنند.

کاهش فشار خون
مطالعات انواع مختلف قارچ ها، از جمله قارچ های شیتاکه و مایتاکه (shiitake , maitake) نشان داده اند که آنها دارای محتوای پتاسیم بالایی هستند.

پتاسیم به عنوان یک وازودیلاتور عمل می کند، تنش را در رگ های خونی کاهش می دهد و بنابراین فشار خون کاهش می یابد.

فشار خون بالا به شرایط مرگباری، به ویژه حملات قلبی و سکته مغزی مرتبط است. پتاسیم همچنین عملکرد شناختی را افزایش می دهد، زیرا افزایش جریان خون و اکسیژن رسانی به مغز باعث تحریک فعالیت های عصبی می شود. مطالعات نشان داده اند که افزایش سطح پتاسیم باعث بهبود حافظه و حفظ دانش می شود.

افزایش جذب آهنمس اثرات مفیدی بر بدن دارد و می تواند در قارچ یافت شود.

مس می تواند جذب آهن از غذا را تنظیم و تحریک کند و با دریافت آن از بخش های ذخیره سازی اولیه در بدن مثل کبد به درستی از آن بهره مند شود. قارچ ها همچنین سطح بالایی آهن دارند، بنابراین هم برای استخوان های سالم و هم جلوگیری از کم خونی مفید هستند.

سرشار از سلنیومسلنیوم موجود در قارچ یکی از مهم ترین عناصر مفیدی است که اغلب نادیده گرفته می شود.

منبع اولیه سلنیوم در پروتئین حیوانی است، با این حال، به دلیل طبقه بندی آنها به عنوان قارچ هایی که بر روی حیوانات و گیاهان تغذیه می کنند، قارچ های خوراکی بهترین راه برای به دست آوردن اندازه لازم سلنیوم هستند.

سلنیوم به اندازه زیاد در قارچ یافت می شود و می تواند با تقویت قدرت و افزایش دوام استخوان، سلامت استخوان را بهبود بخشد. همچنین دندان، مو و ناخن را هم تقویت می کند.علاوه بر این، این ماده مغذی ضروری، آنتی اکسیدانی قوی است که بدن را از شر رادیکال های آزاد رها میکند و به طور کلی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

قابلیت دسترسی بیولوژیک سلنیوم در قارچ ها براساس گونه ها فرق دارد، اما بیشتر قارچ های معمول مصرف شده دارای سطوح قابل توجهی از این ماده معدنی هستند.

کاهش وزنآیا باور دارید که یک رژیم پروتئینی کاملا بدون چربی برای از دست دادن چربی و ایجاد توده عضلانی ایده آل است؟ خوب، باور کنید یا نه، این مسئله درست است.

بیشتر چربی ها برای هضم پروتئین های موجود در غذای ما سوخته می شوند، بنابراین وقتی که پروتئین با اندازه کربوهیدرات بسیار کم، بدون چربی و بدون کلسترول همراه است و اندازه خوبی فیبر دارد، بهتر هم می شود.

این دقیقا ترکیبی است که قارچ ها برای کمک به کاهش وزن ارائه میدهند.

قارچ ها با توجه به تراکم مواد مغذی خود، در واقع بالاتر از بسکمک از میوه ها و سبزیجات رتبه بندی می شوند و برخی از محققان می گویند که قارچ یکی از غذاهای نادر است که مردم می توانند تا جایی که ممکن است از آن بخورند بدون اینکه عوارض جانبی داشته باشند.

مطالعه ای گوشت قرمز را با قارچ سفید دکمه ای، تقریبا یک فنجان در روز جایگزین کرد، و متوجه شد کسانی که به طور آزمایشی قارچ خوردند نه تنها وزن قابل توجهی در طول یک دوره استاندارد از دست دادند، بلکه دور کمر آنها هم کاهش یافت و بهتر قادر بودند به جای اینکه مانند بسکمک از رژیم های دیگر، دوباره دچار چاقی شوند، وزن خود را حفظ کنند.

رعایت احتیاط

توجه داشته باشید، قارچ می تواند بسیار خطرناک باشد. بیشتر گونه های قارچ خوراکی نیستند، بسیار سمی هستند و به طور قابل توجهی با همتایان خوراکی خود مشابه هستند.

هرگز سعی نکنید برای مصرف قارچ ها را از جنگل انتخاب کنید، مگر اینکه آموزش دیده باشید تا آنها را به خوبی شناسایی کنید.

قارچ ها دارای توانایی منحصر به فرد برای جذب موادی هستند که در آنها رشد می کنند، خوب یا بد. این ویژگی چیزی است که به آنها قدرت زیاد، و همچنین جنبه های خطرناک میدهد. بسکمک از قارچ ها، هنگامی که در طبیعت یافت می شوند، حاوی فلزات سنگین هستند که می توانند بسیار سمی و همچنین آلاینده های هوا و آب باشند.

همچنین، هنگام خرید قارچ، به فروشندگان ناشناس اعتماد نکنید. همیشه به محصولات مهر و موم از شرکت های معتبر و یا کسانی که در شرایط کنترل شده پس از خرید بذر های قارچ از یک منبع مورد اعتماد، قارچ پرورش داده اند، اعتماد کنید.

تنها یک قارچ سمی در غذا می تواند سلامت افراد زیادی را تهدید کند و باعث رفتن به کما، نشانه های شدید مسمومیت، حالت تهوع، استفراغ، تشنج، گرفتگی و دیوانگی شود. بسکمک از گونه ها حتی ممکن است در صورت مصرف کشنده باشند.

همیشه از خوردن قارچ های رنگ پریده یا قارچ هایی که رنگ های متفاوتی نسبت به رنگ گونه هایی که به طور معمول پذیرفته شده اند، دارند، خود داری کنید .

منبع: سایت راستینه

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله گردشگری

منبع: راسخون
انتشار: 30 آبان 1400 بروزرسانی: 30 آبان 1400 گردآورنده: 1com.ir شناسه مطلب: 66196

به "قارچ چه فوایدی دارد ؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قارچ چه فوایدی دارد ؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید